ایسنا خبر داد:

محمد بقایی ماکان گفت، ترجمه‌اش از رمان هرمان هسه در انتظار دریافت مجوز نشر است. این مترجم و پژوهشگر گفت: دو سال پیش، رمان «سفینه‌ زندگی» را ترجمه کردم که نشر تهران آن را برای گرفتن مجوز فرستاد. حالا بعد از دو سال آمده‌اند اصلاحیه‌هایی را طرح کرده‌اند که کلا رمان را دچار خلل می‌کند.

بقایی ماکان در ادامه گفت: روایت «سفینه‌ زندگی» داستان مردی است که پدرش مدام شراب مصرف می‌کند و مدام از این میکده به آن میکده در رفت و آمد‌ است. این داستان دارد دربه‌دری‌های آدمی را که آلوده به مشروب است، توضیح می‌دهد. به نوعی، رمان ضدمشروب است؛ اما حالا ممیزها آمده‌اند پای‌شان را کرده‌اند در یک کفش که شراب را قهوه بگذارید و اسم میکده را هم نیاورید و بگذارید قهوه‌خانه. آخر این‌طور که نمی‌شود. نویسنده در این روایت بر نگاه خیامی تأکید دارد و توصیه می‌کند از حاصل عمر ثمری بگیرید و از کارهایی که برای شما مضر است، پرهیز کنید.

بقایی ماکان پیش‌تر نیز از ترجمه‌ی «میراث اقبال» نوشته‌ مستمصر میر خبر داده و گفته بود، این کتاب را به حوزه‌ هنری سپرده است.

به گفته او، مستمصر میر از اقبال‌شناسان برجسته‌ پاکستان است و این کتاب او شامل دیدگاه‌های اصلی فیلسوف و شاعر پرآوازه‌ ایران‌دوست، علامه اقبال لاهوری، است و بخصوص به دیدگاه‌های او در زمینه‌ علل عقب‌ماندگی دنیای اسلام و تصورش از دین می‌پردازد.

او همچنین عنوان کرده بود: کتاب «میراث اقبال» سی و یکمین اثر من است که در حوزه اقبال‌پژوهی منتشر می‌شود و مجموعه‌ی آثاری که تاکنون در این زمینه از سوی شش ناشر منتشر کرده‌ام، بالغ بر 10هزار صفحه می‌شود.

چندی پیش، کتابی با عنوان «اقبال گلی که در جهنم رویید» با ترجمه‌ محمد بقایی ماکان توسط نشر یادشده منتشر شد.

291/60

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 171096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سيما IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    مثلاً آدم با قهوه مست ميشه؟
  • بدون نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    در واقع ممیزها شراب را تبرئه کرده و قهوه را محکوم کردند نتیجه اخلاقی آن چه می شود این که قهوه ننوشید چنین مضراتی دارد شراب بنوشید که هیچ مضرتی در پی ندارد و ما حتی یک کتاب هم سراغ نداریم که در مورد می و میکده چیزی نوشته باشد آن را هم که حافظ گفته همان قهوه و قهوه خانه بوده است