۲ نفر
۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
دیجی‌همسر؛ ازدواج به سبک دیجی‌کالا

یکی از مهم‌ترین تصمیمات هر فرد در زندگی شخصی و اجتماعی‌اش، انتخاب شریک زندگی یا همسر است؛

موضوعی که آرامش یا عدم آرامش بعد از تشکیل خانواده را می‌تواند به دنبال داشته باشد. بی‌دلیل نیست که در مبانی فرهنگی و دینی ما بر اهمیت ازدواج تأکید کرده‌اند؛ آن‌هم به واسطه کارکردهایی که دارد.
وقتی به آنچه در حال حاضر در جامعه می‌گذرد نیم‌نگاهی کنیم، متوجه می‌شویم که ازدواج دائم در دو دهه اخیر عمدتا روند رو به کاهشی داشته؛ این در حالی است که آمار افراد در سن ازدواج به دلیل ساختار جمعیتی موجودمان، رو به افزایش است. مطابق با آخرین آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده است، بین 9 تا 10 میلیون نفر در سن ازدواج در کشور داریم و در کنار این مباحث بالارفتن میانگین سن ازدواج هم مسئله مهم دیگری است.

طبیعتا شرایط اقتصادی هم در بروز چنین وضعیتی تأثیرگذار بوده و نمی‌توان منکر این شرایط شد. اما در کنار اینها، موضوع دیگر، سبک زندگی جدیدی است که مردم به‌ویژه جوانان برای خودشان انتخاب کرده‌اند. وجود این شرایط، بالارفتن سن ازدواج، میل کمتر جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده، مشکلات اقتصادی و اجتماعی بهانه‌ای شده تا جوانان به سمت استفاده از فضاهای مجازی در قالب کانال‌های همسریابی یا مراکز مجازی همسریابی در جامعه گرایش یابند. تحلیل و ارزیابی شخص من این است که نمی‌توانیم اثربخشی لازم را در حوزه کانال‌های همسریابی داشته‌ باشیم. چه‌بسا این قبیل فضاها می‌توانند کلاهبرداری‌های فراوان یا مشکلاتی را برای افراد ایجاد کنند. البته این را هم باید اشاره کرد که شاید بخش قابل‌توجهی از اطلاعاتی که افراد در این کانال‌ها به اشتراک می‌گذارند، اطلاعات واقعی نباشد.

گاهی مواقع در قالب شوخی، گاهی برای سوءاستفاده و حتی گاهی هم افرادی از روی کنجکاوی ممکن است در این کانال‌ها ثبت‌نام‌ کنند. موضوعی که باید در این بخش اشاره شود، آن است که فردی که در محیط زندگی و اجتماعی‌اش نمی‌تواند شریک زندگی مناسب و قابل اعتماد و قابل اتکایی را انتخاب کند، بدون شک از طریق کانال‌های همسریابی نیز نخواهد توانست. حتی اگر از این طریق همسری هم انتخاب کند، بدون شناخت یا با شناخت مجازی، زندگی خوبی همراه با رضایت نخواهد داشت.

ازدواج، کالا نیست که از دیجی‌کالا بخرید. دیجی‌همسر نمی‌تواند همسر مناسبی برای فرد باشد. اگر کالایی از فضای مجازی، سایت‌ها و کانال‌ها خریداری کنید، ضمانت پس از فروش دارد که چنانچه از کیفیت کالا رضایت نداشته باشید، راه‌هایی برای بازگرداندن و جبران ضرر و زیان وجود دارد، اما در دیجی‌همسر چنین اتفاقی نخواهد افتاد و حتی در بیشتر مواقع نیز آینده افراد به‌صورت منفی تحت‌الشعاع شرایطی سخت و پرچالش یا معضل قرار خواهد گرفت؛ به همین دلیل مردم نباید به این سایت‌ها و کانال‌های همسریابی اعتماد کنند.

* رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران
* منتشر شده در روزنامه شرق / چهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1655683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ماندانا IR ۰۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
    3 0
    ابتکار جالبی بود. دیجی همسر! دیجی کالا گرون تر از بیرونه اجناسش.
  • رضا IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۹
    1 1
    سلام بنده مردی پنجاه ساله هستم توان ازدواج دایم ندارم وبا پسرم زندگی میکنیم در استان ایلام هستم چرا در استان ایلام دفتر صیغه موقت ندارد؟ به خاطر سن و سالم نمی توانم دنبال زنها بی تفاوت و به آنها پیشنهاد بدم، چه راهکاری دارید؟