رئیس کانون وکلا: الزامی‌شدن وکالت در اشتغال‌زایی جوانان موثر است

فارس نوشت: رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران با اشاره به اینکه هیچ وکیلی اجازه ندارد خارج از میزان تعرفه حق وکالت دریافت کند گفت: به دستور رئیس قوه قضائیه خودنظارتی را بیش از پیش افزایش دادیم.

جعفر کوشا عصر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آنچه به عنوان اصل و محور مطرح است ایجاد وحدت رویه در کانون‌های وکلای ایران خواهد بود اظهار کرد: دومین محوری که برای اتحادیه اهمیت دارد آزمون وکلاست که سالانه یک بار برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه محور سوم حمایت از نهاد وکالت و وکلاست چراکه ماهیت کار وکلا حقوقی است و با عدالت، حق، انصاف و دادرسی عادلانه سروکار دارند
افزود: نهاد وکالت یک نهاد مردمی، صنفی، قانونی و قدیمی است.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران با بیان اینکه این نهاد یکصد سال پیش تشکیل شده و امروز با تجربیات گذشتگان و انرژی جوانان در کنار هم به ارائه خدمات می‌پردازد اضافه کرد: وکیل وظیفه دفاع از حقوق عامه و دفاع از موکل را دارد به طوری که با سوگندی که یاد می‌کند باید به نظام وفادار بوده و به قوانین و مقررات احترام بگذارد، این وفاداری تا حدی است تا برخی از وکلا در این راه از جان خود می‌گذرند.

وی کار وکالت را مهم و سخت عنوان کرد و با بیان اینکه امروز نهاد وکالت مظلوم واقع شده به نحوی که با دو دیدگاه روبروست اما وکلا نه حقوق‌های نجومی می‌گیرند و نه انحصارطلب هستند گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار وکیل در کانون وکلای سراسر کشور فعال هستند.

کوشا اضافه کرد: ما یک نهاد هستیم که مصون از خطا نیست اما سعی شده نظارت‌های لازم صورت گیرد به طوری که اقدامات خلاف اخلاق حرفه‌ای، تخلفات وکلا و خلاف شئونات بررسی و به شکایت از وکلا رسیدگی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هیچ وکیلی اجازه ندارد خارج از میزان تعرفه حق وکالت دریافت کند یادآور شد: به دستور رئیس قوه قضائیه خودنظارتی را بیش از پیش افزایش دادیم.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران با تاکید بر اینکه تعیین ظرفیت کارآموزان وکالت بر عهده کانون وکلا نیست گفت: در کانون‌های وکلا ابزارهای نظارتی پیش‌بینی شده و خودنظارتی در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه آزمون وکلا سالی یکبار آذرماه برگزار می‌شود و امسال به دلیل کرونا به تاخیر افتاده اما به طور حتم برگزار خواهد شد گفت: سوالات آزمون وکلا استاندارد و توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود، ضمن اینکه هر سال در آزمون وکالت افزایش ظرفیت داشته‌ایم.

کوشا متذکر شد: تا کنون در قانون،  وکالت الزامی نشده از همین رو مردم می‌توانند هم خودشان طرح پرونده کنند و هم وکیل داشته باشند اما طرح الزامی شدن وکلا در اشتغالزایی جوانان تاثیر بسزایی دارد.

وی در ادامه به رعایت تعرفه‌ها تاکید کرد و گفت: وقت آن رسیده تا فرهنگ وکالت در جامعه ترویج داده شود ضمن اینکه تغییر دیدگاه نسبت به وکلا ضروری است چراکه در هر قشری افراد خوب و بد فعال هستند پس نیاید یک تخلف را به همه تعمیم  داد.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران در پایان سخنانش بیان کرد: تربیت وکلا توسط کانون و قوه قضائیه صورت می‌گیرد اگرچه اساتید باید به روز باشند و کارآموزان پرونده‌های به‌روز را مطالعه کنند.

47231

کد خبر 1483218

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =