«در بحرین حمام خون به راه افتاده اما در ایران مقام هایی به دلیل نقض حقوق بشر تحریم می شوند.»

به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از  آسیا تایمز، بر اساس گزارش های رسیده از سازمان‌های حقوق بشری بیش از 20 نفر از معترضان بحرینی از 15 مارس تا کنون توسط دولت کشته و بیش از 400 نفر نیز بازداشت یا تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

این گزارش با اشاره به تحریم تعدادی از مقامات ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر از سوی اتحادیه اروپا، آورده است: این در حالی است که 27 کشور عضو اتحادیه اروپا با سختی‌های بسیاری بر سر برخورد با بحرین رو به رو هستند در حالی که شیوخ عرب با کمک عربستان سعودی به شدت در برابر تحرکات دموکراتیک مردمشان ایستادگی می‌کنند و کشورهایی مثل امارات متحده عربی حتی تلاش دارند حمایت ایالات متحده در این سرکوب را جلب کنند. از سویی کاملا روشن است که اتحادیه اروپا باید انتقادهای روشنی را علیه بحرین به دلیل عبور حاکمان این کشور از خطوط قرمزی که تنها برای حفظ ارزش‌های سیاسی خود دستاویزی برای خشونت وحشتناک علیه معترضان قرار دادند، کند.

دوشنبه هفته گذشته، تزلات نمث، وزیر امور خارجه مجارستان در حاشیه نشست اتحادیه اروپا که برای افزایش حملات نظامی علیه لیبی تشکیل جلسه داده بود، گفت: «در کشورهای بحرین، یمن و سوریه به روشنی دولت‌ها و رژیم‌ها اقدام به پاک‌سازی حرکت‌های سیاسی مخالف خود کرده‌اند.»

این گزارش می‌افزاید: به نظر می‌رسد خلائی در سیاست ایالات متحده با اروپا نیز وجود دارد، به گونه‌ای که در برخی مواقع چالش‌های جدی‌ای را میان آنها بر سر نوع رابطه با کشورهای مختلف خاورمیانه به ویژه خلیج فارس شاهدیم، اگر چه هر دو طرف از این که هژمونی 60 ساله خلیج فارس تغییر کند، احساس نگرانی می‌کنند. نمونه روشن این موضوع را در مواضع ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر سر آشفتگی‌های بحرین به روشنی دیدیم، جایی که عربستان سعودی به خود اجازه داد نیروی نظامی وارد کند تا علنا با تظاهرکنندگان 14 مارس برخورد شود، حرکتی که ایالات متحده از اشغال نامیدن آن خودداری کرد. در همین حال در حالی که احقاق دموکراسی به یکی از واژه‌های غیر قابل حذف ایالات متحده تبدیل شده، واشنگتن تحت اداره پرزیدنت باراک اوباما نه تنها چشمان خود را در برابر سرکوب وحشیانه شیعیان تظاهر کننده در بحرین بست بلکه هم‌صدا با کشورهای شورای همکاری خلیج ]فارس[ایران را متهم به دست داشتن در ناآرامی‌های اخیر بحرین کرد. علاوه بر آن نتیجه لابی پشت پرده سرسختانه عربستان در واشنگتن در حالی که ایالات متحده تا همین یک ماه پیش اثری از شیطنت‌های ایران در بحرین نمی‌دید، باعث شد تا امریکا ناگهان تغییر موضع داده و رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده در تاریخ 7 آوریل هنگامی که از عربستان دیدن می‌کرد، این گونه شکایت کند که: «ما شیطنت‌های ایرانی‌ها را برای بهره‌برداری از موقعیت جاری در بحرین به خوبی شاهدیم.»   

در ادامه این گزارش با اشاره به دوگانگی مواضع اتحادیه اروپا در برابر بحرین، آمده است: اتحادیه اروپا همواره مواضع سرسختانه‌ای در بعد سیاست خارجی و امنیتی اتخاذ کرده است. در حال حاضر خانم کاترین اشتون، وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا صحبت‌های تندی را از زبان بحرینی‌ها علیه ایران می‌شنود که در حقیقت این اظهارات بهانه‌ای برای سرکوب بیشتر شیعیان معترض است. اما با این حال او می‌تواند به دستگاه دیپلماسی خود اطمینان کند و مواضعی مغایر با مواضع ایالات متحده اتخاذ کند. اما در اینجا نیز شاهدیم با افزایش اعتراض‌ها در برابر رفتار رژیم‌های بحرین، یمن و سوریه اتحادیه اروپا هم بیشتر از مواضعش فاصله می‌گیرد.

اگر اشتون می‌خواهد از حقیقت ماجرای جاری در بحرین اطمینان حاصل کند، صداهای بسیاری در اتحادیه اروپا وجود دارد که به او اجازه می‌دهد بتواند یک موضع منسجم و محکم اتخاذ کند تا مواضعی مغایر با مواضع ایالات متحده داشته باشد، او اگر این شجاعت را داشته باشد می‌تواند یک گام رو به جلو در مقایسه با ایالات متحده برای جلوگیری از ناآرامی‌ها در بحرین بردارد.

/30114

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 144500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =