۱ نفر
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۹
یخ روابط میان ایران و عربستان آب شده است؟

یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است که خروج پاترویت های آمریکا از عربستان نشان از آب شدن یخ روابط میان ایران و عربستان است.

نصرت‌الله تاجیک سفیر اسبق ایران در اردن درباره راهبرد اخیر آمریکا و تحرکات نظامی این کشور در عربستان به خبرآنلاین گفت: خبری که رسانه آمریکایی در مورد کاهش تنش در خاورمیانه داده است،خبر خوبی به حساب می آید که می تواند مبنایی برای حل مشکلات و آب شدن یخ های روابط میان تهران و ریاض باشد. ایران البته بارها اعلام کرده به دنبال هیچگونه تعرضی به سعودی ها در منطقه نیست اما اگر امریکایی ها هم به همین نتیجه رسیده باشند، خروج نظامیان و جابه جایی پاتریوت ها می تواند شروع خوبی باشد. در شرایط کنونی بیشتر کشورها متوجه شده اند که بهتر است پول های خود را صرف مسائل بهداشت و درمان و همکاری های منطقه ای کنند و استفاده از پول ها صرفا برای خرید تسلیحات نظامی، کاربرد ندارد. در خاورمیانه هم این موضوع مطرح است و کشورها کم کم به این نتیجه رسیده یا می رسند که هزینه کردن در مسائل بهداشت عمومی یا مسائل مشترکی زیست محیطی که کشورها با آن درگیرند، ضرورت بیشتری دارد و در چنین شرایطی پول نفت در خود کشورها استفاده می شود و نه اینکه مستقیما از غرب اسیا خارج شده و به غرب برود.

این کارشناس روابط بین الملل در ادامه تاکید کرد: روانشناسی ترامپ روانشناسی خاصی است. او یک تاجر است که اصول علم سیاست را نمی داند و حرکاتی بروز می دهد که در چارچوب هیچ یک از مدارس سیاسی قرار نمی گیرند. روی کارهای ترامپ نمی شود برای فردا هم حساب کرد. سعودی ها برای آمریکا یکی از پایه های امنیتی در خلیج فارس هستند . مسائل سیاسی و اقتصادی بین دو کشور بسیار به هم تنیده شده اند و این روابط در تمام هفت دهه گذشته به همین شکل جلو رفته است. مجموع وابستگی هایی که دو کشور به هم دارند باعث می شود که ترامپ در حین تهدید کردن سعودی ها نتواند چندان جدی باشد.

از طرف دیگر فراموش نکنیم که حمایت خارجی برای سعودیها بسیار اهمیت دارد.آنها با سرمایه گذاری های کلان در غرب سعی می کنند که لابی های خود را تقویت کنند و اهداف خود را پیش ببرند.با این تفاصیل به نظر من هیچ تنش بزرگی میان آمریکا و عربستان متصور نیست و بعید می دانم که در شرایط کنونی تحول عمده ای اتفاق بیفتد. مگر اینکه در داخل عربستان، اتفاقات تازه ای رخ دهد. زیست سیاسی در عربستان با چند گسل رو به رو است اگر هر کدام از این ها سر باز کنند و فعال شوند ممکن است در داخل این کشور اتفاقاتی بیفتد که بر روی روابط خارجی تاثیر بگذارد.

مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید.

310 310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1388566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
    1 0
    آمریکایی ها قبلا هم میدونستند ایران قصد تهاجم به عربستان نداره ولی ایران هراسی راهی برای دوشیدن سعودیها توسط آمریکاست. خروج پاتریوتها هم حتما نقشه جدیدی برای دوشیدن سعودیها یا برای ترغیب ایران برای مذاکره است.
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
    0 0
    ترامپ ممکنه کاسب باشه ولی مشاورها و اتاقهای فکر روسای جمهور ها که بیکار نیستن چه در غرب چه ایران ، فرض هم ریسس جمهور یک‌کشور اگاهی کافی به همه مسایل نداشته باشه مشاور داره . دیگه رییس جمهورها بیشتر تبدیل به مجری ساییتهای ملی شدن و کمتر خوکار و مستقل تصمیم میگیرند در این جهان پیچیده ،. مگر شاید در مسائل جزیی سیاست داخلی هر کشور سادگی نیست این حرف ها رو زدن ؟!!