پس از آنکه شوروی با فرستادن انسان به فضا فاتح نبرد فضایی لقب گرفت، آمریکا با فرستادن انسان به ماه این شکست را جبران کرد. اکنون به نظر می‌رسد که تاریخ دوباره تکرار شده و رقابت فضایی جدیدی آغاز شده است.

محمود حاج‌زمان: در تلاش برای آنچه برخی آن را آغاز مجدد رقابت‌های فضایی می‌خوانند، به نظر می‌رسد که روس‌ها قصد دارند داستان اسپوتنیک را تکرار کنند. به دنبال آزمایش موفقیت‌آمیز نخستین ماموریت مداری فضاپیمای X-37B -ماموریت 220 روزه فضاپیمای مرموز و بدون سرنشین نیروی هوایی آمریکا که البته مسولان آمریکای هیچ حرفی درباره آن به زبان نمی‌آورند- رییس یگان فضایی ارتش روسیه اعلام کرد که کشور متبوعش در حال ساخت فضاپیمایی مخصوص به خود است.

به گزارش پاپ‌ساینس، اولگ اوستاپنکف، رییس ستاد عملیات فضایی نیروهای مسلح روسیه، طراحان روسی در حال حاضر یک طرح مشابه X-37 را در اختیار دارند. اگرچه وی توضیح بیشتری در این خصوص نداد، اما اصولا چرا این خبر را اعلام کرد؟ فضاپیمای نظامی X-37B آمریکا تحت شدیدترین حفاظت‌های اطلاعاتی قرار دارد. تنها اطلاعاتی که در خصوص این پروژه وجود دارد این است که این فضاپیما در مدار بوده، یک مانور 220 روزه را پشت سر گذاشته و با موفقیت به خانه بازگشته است. غیر از این اطلاعات، تنها گردانندگان برنامه و مهندسان درگیر در پروژه می‌دانند که وقتی این فضاپیما در مدار قرار داشته، مشغول انجام چه کاری بوده، یا به درد انجام چه ماموریت‌هایی می‌خورد.

اعتراف به این مطلب که محققان فضایی روسیه، شبانه‌روز مشغول کار بر روی فضاپیمای چندبار مصرف و عملیاتی خود هستند، بسیار آشنا به نظر می‌رسد. آمریکایی‌ها پس از موفقیت روس‌ها در ارسال فضاپیمای اسپوتنیک به مدار در سال 1957 / 1336 و موفقیت‌ها بعدی آنها، منابع و تلاش‌های عظیمی را به گسترش توانایی فضایی خود اختصاص دادند. اما در حال حاضر این روسیه است که با مشاهده موفقیت آمریکایی‌ها در خصوص ارسال فضاپیمای X-37B به مدار، جبهه فناوری مداری را در حال از دست رفتن می‌بیند.

چنین مساله‌ای قابل درک است. فضاپیمای X-37 به مانند شاتل‌های فضایی میراث مشترکی دارد که ویژگی‌های نظامی انکارناپذیر آن است. اگرچه یک فضاپیمای چندبار مصرف قابلیت‌های علمی و غیرنظامی فراوانی را تامین می‌کند، اما علاوه بر آن می‌تواند برای پرتاب سریع ماهواره‌های نظامی کوچک، قرار دادن مهمات در مدار زمین، و یا از کار انداختن ماهواره‌های دشمن استفاده شود.

فضاپیمای X-37B آمریکا 10 متر طول دارد، فاصله دو سر بال‌های آن 5 متر است، و محفظه بار آن به اندازه یک کامیون کوچک گنجایش دارد. مشابه روسی آن که از سوی مسولان نظامی X-37ski نامیده می‌شود، احتمالا مشخصاتی شبیه آن دارد. اما ممکن است چند سال طول بکشد تا مشابه روسی در مدار قرار گیرد. طراحی X-37B از دهه 1990 / 1370 آغاز شده و ماموریت آزمایشی دوم آن برای ماه مارس / اسفندماه برنامه‌ریزی شده است.

چندین سال پس از آنکه اتحاد جماهیر شوروی آمریکا را در مدار زمین مغلوب کرد، آمریکا با به اهتزاز درآوردن پرچم خود در سطح ماه این شکست را جبران کرد. به نظر می‌رسد که تاریخ دوباره تکرار می‌شود و رقابت فضایی جدیدی آغاز شده است.

50

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 130729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جوينده IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۷
    6 1
    ولي ايران يك برنامه مهمتر داره. ساخت تلسكوپ 3 متري به عنوان رصدخانه ملي، اون هم در سال 1391!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۳۰
    4 8
    شما از کجا مطمئن هستید که آمریکایی ها روی ماه نشستند؟
  • بدون نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۳۰
    2 1
    فید خوان گوگل فیلتر شده، دیگه مطالب شما را نمی تونم مثل سابق بخونم. یکدونه یکدونه خوندن هم فایده نداره
  • siasi IR ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
    1 2
    good
  • لولیوش IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۸
    2 6
    منابع زیادی هست که ثابت میکنه هیچ گاه بشربه کره ماه پا نگذاشته از جمله اینکه دانشمندان رشته های مختلف به این نتیجه رسیدند که احتمال زنده رسیدن به ماه و راه رفتن روی ان کمتر از 14 به 1000 است ودیگر اینکه چرا دوباره نرفتن.و سرچ کردن این جمله در گوگل:we never landing on moon