رییس‌جمهور با ارائه پیشنهاد همه‌پرسی درباره هدفمندکردن یارانه‌ها گفت: آنچه مردم گفتند همه تبعیت کنیم و تبعات آن را هرچه شد همه بپذیریم.

به گزارش خبرآنلاین مشروح سخنان رئیس جمهور در آخرین گفت وگوی تلویزیونی اش که در برنامه سفر بخیر از شبکه سوم سیما برگزار شد را در ادامه بخوانید. قابل توجه آنکه محمود احمدی نژاد در بخش دوم گفت و گویش به موضوع هدفمند کردن یارانه پرداخت و در نهایت پیشنهاد برگزاری رفراندم را مطرح کرد که در ادامه می آید: 

****

اثر هدفمند کردن یارانه ها در سفر مردم

  • همانطور که می دانید و ملت عزیز هم می دانند هدفمند کردن یارانه ها یک کار مهم است که باید انجام شود. بهره بری در اقتصاد ما پایین است. در مقایسه با دیگران مصرف انرژی و منابع دیگر مان بسیار بالا است. ما کشور ثروتمند و توانمدی هستیم. در کشورما نباید فقیر وجود داشته باشد. کشور ما می تواند جزو پیشرفته ترین کشورها در زمنیه صنعت ، اقتصاد و ... باشد ولی بهره وری پایین است. مصرف بالا است. اتلاف بالا است. توزیع هم مناسب نیست.
  • اگر یارانه ها هدفمند شود حتما سفر بیشتر می شود. چون بخشی از مردم که به دلیل عدم توانایی مالی الان نمی توانند سفر کنند با انجام این کار می تونند سفر کنند. به این دلیل که آن ها از یارانه هایی که دولت توزیع می کند بهره نبرده یا حداقل بهره را می برند. در حدی نیست که سفر کنند. اگر یارانه ها عادلانه توزیع شود آنها نیز امکان سفر خواهند یافت. 
  • ‌اگر ما در جهت عدالت حرکت کنیم و یارانه را درست و عادلانه توزیع کنیم ، حتما دو یا نزدیک به سه دهک پایین جامعه که کمتر یا اصلا امکان سفر پیدا نمی کنند به جمع سفر کنندگان خواهند پیوست. حتما تعداد سفر کنندگان اضافه خواهد شد.برخی گفتند که اجرای این طرح خطرناک است و بحران تولید می کند و ... این ها واقعا وجود ندارد. یا ناشی از عدم شناخت آنها است یا نمی خواهند این طرح اجرا شود. 
  • ‌20 الی 25 سال است که همه اقتصاد دان ها متفقند که هدفمند کردن یارانه ها در واقع برداشتن بزرگترین مانع از پیشرفت اقتصادی ملت ایران است. وزنه سنگینی که با زنجیر به پای اقتصاد ما بسته شده است و مانع جهش آن است شیوه توزیع یارانه ها است. بسیاری از فعالان اقتصادی ما متقاضی و اصرار این کار را دارند. اگر خانواده ای از این یارانه ها بیشتر استفاده کند رفاه بیشتری دارد و اگر این کار را نکند رفاه کمتری دارد و ما می خواهیم این را اصلاح کنیم. 
  • واقعا نه بحرانی پیش می آید و نه مشکلی پیش می آید. قبلا هم گفتم از روز اول وضع بهتر می شود. مشکلی در اقتصاد ما به وجود نمی آید. برخی نمی خواهند این اجرا شود. یا اینکه نمی فهمند که چیست یا نمی خواهند اجرا شود. جایی شنیدم که اگر دولت 40 هزار میلیاد از یارانه ها راهدفمند می‌کرد بین 50 تا 75 درصد تورم به وجود می آمد. من چند نکته راجع به این بگویم. معنای این حرف این است که اگر کل یارانه ها را که بیش از صد هزار میلیارد تومان است اجرا کنیم نزدیک به 160 درصد تورم ایجاد خواهد شد. خوب، اگر چنین چیزی است که نباید اجرا کنیم. این به کشور خیانت است که اگر طرحی 160 درصد تورم ایجاد خواهد کرد اجرا کنیم. این همه مناسبات اقتصادی کشور را بهم می زند. در حالی که از اهداف اصلی هدفمند کردن کاهش تورم است. 
  • هدفمند کردن یارانه ها چهار هدف را دنبال می کند. یک کاهش مصرف. دو، افزایش بهره وری. سه، کنترل ریشه های تورم و چهارم، توزیع عادلانه یارانه بین مردم و بخش های گوناگون. اما اگر 160 درصد تورم ایجاد کند که نباید اجرا شود. در حالی که این نیست. کسانی که این مسایل را بیان می کنند اطلاعات کافی اقتصادی ندارند حتی اگر اسم شان اقتصاد دان باشد. معلوم است که علم اقتصاد ندارند. کسی اعلام کرده بود که قرار است قیمت ها 5 هزار درصد بالا برود و گازوییل را مثال زده بود. بعد گفته بود که می دانید 5 هزار برابر یعنی چه، یعنی 500 برابر افزایش قیمت. من تعجب کردم. اسم خودشان را هم گذاشتند اقتصاد دان. من نمی دانم کجا درس خواندند و از کجا مدرک گرفتند. اما من چند تا عدد می گویم و مردم عزیزمان نیز دقت کنند تا ببینند اصلا این حرف ها نیست. 
  • اولا 5 هزار درصد 500 برابر نیست. 50 برابر است. بین 500 تا 50 تفاوت زیادی است. دوما ما بعد از 5 سال هم نمی خواهیم قیمت ها را 50 برابر کنیم. 50 برابر یعنی اینکه گازوییل که الان 16 تومان و پنج زار است بشود825 تومان که ما هیچ وقت نمی خواهیم به این قیمت برسیم. ما می خواهیم حداکثر به نرخ خلیج فارس برسانیم که هشتاد دلار یعنی 550 تومان بعد از پنج سال. ببینید 550 کجا ، 825 کجا و 500 برابر کجا؟حال فرض کنیم که ما 200 تومان روی گازوییل گذاشتیم. این چه سهمی روی قیمت ها دارد؟ این ها فقط می خواهند مردم را بترسانند. به نظر من ترساندن مردم از این طرح بزرگ خیانت است. چطور اصلاح وضع اقتصاد بحران ایجاد خواهد کرد؟ 
  • یکی از اهداف هدفمند کردن یارانه ها کاهش مصرف است.
  • مطالعات نشان می دهد که هر فراورده نفتی هنگامی مصرفش کاهش پیدا می کند که قیمتش از مقدار معینی بالاتر رود. این طور نیست که بنزین 100 تومانی بشود 120 تومان و انتظار داشته باشیم که مصرفش نیز پایین بیاید. بنابراین باید ما یک حداقل افزایش را بدهیم. بعد وقتی که یک کالا را افزایش دادیم باید به نسبتی سایر کالاها را نیز افزایش دهیم. 

انتقاد از مجلس

  • با 20 هزار میلیاردی که دوستان تصویب کردند 10 هزار میلیاردش به مردم می رسد. ما نمی توانیم مصرف را کاهش دهیم. یعنی قیمت عمومی بالا می رود ولی تشویق به کاهش مصرف نمی کند. بنابراین هدف اول شدنی نیست. هدف دوم ارتقاع بهره وری بود. یعنی سیستم های تولید باید عوض و اصلاح شود. باید پولی دست دولت باشد که کمک کند تا اصلاح انجام شود. بدون این امر اصلاح ممکن نیست. باید در کوتاه ترین زمان ممکن اصلاح انجام شود تا تولید ضربه نخورد. وقتی پولی دست دولت نباشد این امکان وجود ندارد. هدف سوم کاهش تورم است که ریشه اصلی تورم اتکای دولت به هزینه های نفتی است. اگر از این محل چیزی سهم دولت نیاید تا سهم نفت را کم کند نمی تواند ریشه تورم را خشک کند. بعدش هم می خواهد عدالت ایجاد کند. فرض کنید شصت میلیون نفر بخواهند یارانه خود را دریافت کنند، آن رقمی که به مردم می دهیم باید اولا آنان را به همکاری تشویق کند و در ثانی تاثیری در زندگی آنان داشته باشد. اگر ما ماهی ده هزار تومان به آنان بدهیم آیا این مبلغ در زندگی دیده می شود. تاثیری در زندگی مردم دارد؟ بنابراین به سمت عدالت هم نخواهیم رفت. مردم را هم همراه نخواهیم کرد. به این دلیل با 20 هزار میلیاد قابل اجرا نیست و  40 هزار میلیارد تومان حداقل اش بود. 
  • مردم عزیزمان توجه کنند که اگر قیمت ها را تغییر دهیم هر بار یک شوکی وارد می شود که ما باید تعداد شوک ها را به حداقل برسانیم. نباید کشور را در عرض 5 سال، ده سال در معرض شوک های متوالی قرار دهیم. باید به ثباتی در اقتصاد برسیم. این به نفع اقتصاد نیست. ضمن اینکه ما دو نوع تورم داریم که یک تورم واقعی است که به آن اشاره کردم و یک تورم انتزاعی است که تحت شرایط مختلف ایجاد می شود. 
  • خیلی از نرخ تورم های اعلام شده انتزاعی است و آن خیانت به مردم است که مردم را از یک کار اصلاحی ضروری بترسانیم. ما به دوستان گفتم که با بیست هزار میلیارد تومان این طرح قابل اجرا نیست. به ضرر مردم است. اصرار دارند که ما تصویب کردیم و شما اجرا کنید. ما گفتم بسیار خوب! شما بیایید اجرا کنید. شما چند نفرتان از نمایندگی استعفا بدهیم و من تمام اختیارات ریاست جمهوری را به شما تفویض می کنم تا آن را اجرا کنید. بنده هم کارمند شما می شوم. اگر شدنی است، بسم الله بیاید اجرا کنید. کار نشدنی که به ضرر مردم است نگویید الا بالله بیایید اجرا کنید. اگر به ضرر مردم است دولت اجرا نمی کند. 
  • من فکر می کنم که راهی که باقی مانده برای اصلاح کار به آرای مردم مراجعه کنیم. در قانون اساسی هم پیش بینی شده است که در مسایل مهم اقتصادی می توان به آرای مردم مراجعه کرد. رفراندم و همه پرسی گذاشته شود و مردم نظر بدهند که می خواهند اجرا شود یا نه. 
  • آنچه مردم گفتند همه تبعیت کنیم و تبعات آن را هرچه شد همه بپذیریم. این راه خوبی است. ما نتوانستیم با استدلال و بحث یک کار کارشناسی و یک حرف منطقی و علمی را به برخی از دوستان مان منتقل و آنان را بباورانیم.
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 50324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن زارع زاده IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۹
    0 0
    سلام ایشان به نظر نمایندگان احترام بگذارند واجرا کنند بهتر است.بالأخره نمایندگان مردم مصالح مردم رابهتر میشناسند.بعلاوه اینها ازموارد عدم توجه به روال قانونی برای قوه مجریه است که مصوبات راباید اجراکند.
  • ایرانی IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۳
    0 0
    طرح خوبیست اگر کنترل بازار انجام بشه.اما اعتصاب رانندگان کامیون و تریلرها چی؟؟ چرا قیمت گازوئیل اینقدر زیاده؟؟؟.اصلا توجیه ندارد.