هرچند این اولین‌بار نیست که برای مقابله با شبکه‌های ماهواره‌ای، پارازیت فرستاده می‌شود، اما این‌بار با طولانی‌ شدن این پخش پارازیت‌ها، نگرانی‌ها بیش از پیش نسبت به اثرات مضر این امواج بر سلامت جسم و روان بالا گرفته است.

مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست در انتقاد از مدیریت غیر متمرکز محیط زیست در تهران، یادآوری کرد: در تهران حدود 27 ارگان به صورت موازی در اداره شهر دخالت دارند. در حالی که در ساختار کلان شهرهای دنیا، شهردار به عنوان والی شهر با وظایف و اختیارات مشخص و معین شهر را اداره می‌کند و دامنه اختیارات مدیریت شهری آنها بسیار گسترده است.

هادی حیدرزاده تاکید کرد: نزدیک به دو دهه است که شعار تحقق مدیریت واحد شهری شنیده می‌شود ولی متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده، چرا که مدیریت واحد شهری همواره و در همه دولتها وارد تعاملات سیاسی شده و آسیب دیده است.

مشاور شهردار تهران گفت: متاسفانه نگاه سیاسی نسبت به مدیریت شهری حاکم است و به عنوان نمونه سال‌هاست «مدیریت پینگ پنگی» بر آلودگی هوای تهران حاکم است.

او با یادآوری این که «تا هوا خوب است کسی در مورد آن صحبت نمی‌کند، ولی در زمستان که هوا آلوده می‌شود، همه توپ را به زمین دیگری پاس می‌دهند»، تصریح کرد: مسئولیت‌ها و وظایف شفاف نیست؛ پس انتظارات هم نمی‌تواند از مرجع خاصی طلب شود.

حیدرزاده با بیان این که تا وقتی نگاه سیاسی نسبت به مدیریت شهری حاکم باشد، شاید تحقق مدیریت واحد شهری چندین دهه طول بکشد اضافه کرد: برداشتن نگرش سیاسی به مدیریت شهری، لازمه ایجاد مدیریت واحد شهری است.

مشاور زیست محیطی شهردار تهران در پایان باز هم تاکید کرد: منطقی نیست دستگاهی مسئولیت پاسخگویی در مورد موضوعی را بر عهده داشته باشد، اما مسئول سیاست‌گذاری آن نباشد.

پیش از آن نیز وحید نوروزی، رئیس کمیته هماهنگی مدیریت آلودگی هوای شهرداری تهران، اعلام کرده بود آلودگی هوای تهران تبدیل به بحران شده است و سازمان مدیریت بحران باید متولی امر بهبود هوای شهر تهران برای شهروندان شود.

با این حال رئیس سازمان مدیریت بحران کشور معتقد است آلودگی هوای تهران بحران نیست و سازمان مدیریت بحران وظیفه‌ای در رابطه با آن ندارد.

حسین باقری یک هفته پیش توضیح داد: دستگاه اجرایی مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی که آلودگی هوا هم شامل آن می شود، سازمان حفاظت محیط زیست است.

آلودگی صوتی؛ علاوه بر آلودگی هوا
آلودگی هوای تهران در حالی هنوز متولی ندارد که نگرانی شهروندان تهرانی درباره آلودگی صوتی نیز بالاتر گرفته است. مدیر عامل شرکت کنترل هوای تهران خبر می‌دهد آلودگی صوتی 48 درصد خودروهای پایتخت، بیش از 81 دسی بل است و شهر تهران به لحاظ آلودگی صوتی در وضعیت مناسبی بسر نمی برد.

یوسف رشیدی در این باره توضیح داد ترافیک سنگین خودروها، نامناسب بودن تکنولوژی خودروها و موتورسیکلت ها و جابجایی برخی اماکن و ساختمان ها، از دلایل اصلی آلودگی صوتی شهر تهران است.

پیش از این صحبت‌های مدیر عامل شرکت کنترل هوای تهران، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران به معطل ماندن قانون رعایت استانداردهای آلودگی صوتی اعتراض کرده بود.
معصومه ابتکار در یکی از جلسات علنی شورای شهر تهران یادآوری کرد: یکی از موضوعاتی که به طور جدی شهروندان تهرانی را آزار می دهد آلودگی صوتی است که به دنبال افزایش تعداد خودروها و موتورسیکلت ها و فقدان رعایت استانداردهای لازم و اعمال آنها در مراحل تولید به وجود می آید.

آلودگی موجی؛ علاوه بر آلودگی هوا و آلودگی صوتی
در همین حال در ماه‌های گذشته، حرف و حدیث‌ها درباره ضررهای پارازیت‌های ارسالی روی امواج ماهواره‌ها بالا گرفته؛ طوری که نه تنها در دیدارهای دوستانه و خانوادگی به سوژه اصلی بحث و گفت‌وگوها تبدیل شده بلکه حتی به مجلس نیز کشیده شده و اظهارنظر نمایندگان و وزیران را هم در پی داشته است. هرچند این برای اولین‌بار نیست که برای مقابله با شبکه‌های ماهواره‌ای از فرستادن امواج یا به عبارتی پارازیت استفاده می‌شود و پیش از این به ویژه در زمان انتخابات نیز این کار صورت می‌گرفت، اما این‌بار با طولانی‌ شدن این قضیه، مردم و مسئولان بیش از پیش نسبت به اثرات مضر این امواج بر سلامت جسم و روان نگران‌تر شده‌اند.

اما هیچ نهاد رسمی یا وزارتخانه‌ای مسئولیت این کار را به عهده نگرفته است و با پاسخگو نبودن مسئولان مربوطه، معلوم نیست چه میزان از شایعات و شبهاتی که در این زمینه وجود دارد درست است. با این که انگشت اتهام در چنین مواردی ابتدا مخابرات را نشانه می‌گیرد اما صابر فیضی، مدیرعامل شرکت مخابرات با رد این اتهام، اظهار می‌کند: ارسال پارازیت‌های ماهواره‌ای بسیار هزینه‌بر است و بودجه محدود شرکت مخابرات اجازه ارسال این پارازیت‌ها را به ما نمی‌دهد.

او با بیان این مطلب که بلندترین دکل‌های شرکت مخابرات ۴۸ متر است اما برای ارسال پارازیت‌های ماهواره‌ای به دکل‌های بسیار بلندی نیاز است، اظهار می‌کند که فرکانس‌های پارازیت‌های ماهواره‌ای دارای طول موجی بیش از یک گیگا هرتز هستند که از سوی دستگاه‌های دیگری ارسال می‌شود. فیضی اما اشاره‌ای به این «دستگاه‌های دیگر» نمی‌کند تا همچنان این قضیه در هاله‌ای از ابهام قرار داشته باشد.

پیش از این دکتر انوشیروان محسنی بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به تأثیر مخرب پارازیت‌های ماهواره‌ای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی، اظهار داشت: متأسفانه بعد از انتخابات انواع پارازیت‌های مخابراتی به شدت افزایش یافته که مطمئناً برای سلامت تهرانی‌ها نگران‌کننده است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان این که گزارش‌ها و تحقیقات متعدد حکایت از خطرناک بودن امواج پارازیتی برای سلامت جسمی و روانی انسان دارد، خاطرنشان کرد: تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تأثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می‌گذارند.

گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطان‌های پوستی، خونی، نخاع و اختلالات هورمونی (عقیم شدن مردان) و مشکلات باروری (در خانم‌های باردار) از جمله مواردی هستند که کارشناسان از احتمال بروز آنها در انسان بر اثر این امواج خبر می‌دهند. پیش از این نگرانی‌ها بیشتر درمورد امواج رادیویی و تلویزیونی و امواج آنتن‌های BTS موبایل صدق پیدا می‌کرد اما حالا امواج ارسالی روی ماهواره‌ها نیز به موارد قبلی اضافه شده است.

پس از این حرف و حدیث‌ها، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره وعده داده بود که این وزارتخانه با وزارت ارتباطات جلسات پیوسته ای را برای بررسی همه جانبه موضوع پارازیت ها، برگزار می کند.

با این حال پس از شش ماه که از پخش گسترده و فراگیر این پارازیت‌ها می‌گذرد، هنوز توضیحی درباره این امواج و ضررهایی که برای سلامت شهروندان دارد ارائه نشده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 32884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =