محققان سلامت روان اعلام کرده اند 25 میلیون ایرانی بیماری روانی دارند. ضمن اینکه مردم از ترس "انگ خوردن" برای درمان خود، کاری نمی کنند.

امید سلیمی بنی: محققان می گویند یک سوم از جمعیت ایران، بیماری روانی دارند. به گفته یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، 35 درصد از مردم ایران، دچار بیماری روانی هستند.

این موضوع در نشست "تجربیات جهانی و نگاهی همه جانبه به پیشگیری از کودک‌آزاری" مطرح شد. جایی که مقامات رسمی قوه قضائیه نیز حضور داشتند. در این نشست، دکتر دماری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، روند بیماری روانی در میان ایرانیان، همچنان رو به افزایش است.

این استاد دانشگاه توضیح داد: " سال 79 شیوع بیماری‌های روانی 21 درصد بود در حالی که اکنون این رقم به  34 و 9 دهم درصد افزایش یافته است و طبق پیمایش‌های کشوری و داده‌های اولیه این روند رو به افزایش است."

وی با انتقاد از سیاستهای کلان کشور در زمینه سلامت روانی شهروندان، افزود: " در سیاستگذاری‌های کلان کشور، بعد اجتماعی و معنوی رها شده است."

به گفته وی، در رتبه‌بندی نشاط ملتهای جهان، در سال 2006 رتبه ایران در میان 170 کشور 96 بود. اکنون با توجه به اینکه در نمودار توزیع جمعیت ایران بیشتر به سمت سنین بالای دوره جوانی متمایل است، می توان محاسبه کرد در ایران بیش از 25 میلیون بیمار روانی در کنار همدیگر و افراد سالم، زندگی می کنند.

بیماری های روانی، اولین عامل بیماری در ایران

محققان و چهره های دانشگاهی بارها هشدار داده اند تهدید سلامت ایرانیها، ابتدا با بیماریهای روانی انجام می شود. مدیر گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید: "بیشترین بار بیماری‌ها در ایران به بیماری‌های روانی، حوادث و تصادفات و امراض قلبی- عروقی اختصاص دارد."

شهرام خرازی‌ها، اصلی ترین عوامل مربوط به شیوع بیماریهای روانی را متوجه بخش دولتی عهده دار سلامت مردم می داند: " نبود برنامه‌ای مشخص در این زمینه از سوی وزارت بهداشت، ضعف نظارت،اجرا نشدن قوانین و ضوابط موجود سر راه ساماندهی بیماریهای روانی در کشور است."

این چهره دانشگاهی همچنین، فرار مردم از مراجعه به مراکز مشاوره روانپزشکی به علت انگ این بیماری را از جمله دلایل افزایش این مشکلات می داند.

به گفته خرازیها: " عمده برنامه‌های کشوری در برخی حوزه‌های خاص- و نه همه حوزه‌های سلامت روانی و اجتماعی- تعریف شده و معطوف کودکان، زنان و سالمندان است و به سلامت روان مردان جوان و میانسال و اختلالات جنسی با منشاء روانی که تهدیدگر زنان و مردان در گروه‌های سنی مختلف هستند، تبعات روانی منفی تجرد در این برنامه‌ها توجه چندانی نشده و نمی‌شود."

این عضو هیات علمی دانشگاه با انتقاد از تغییرات اخیر در ساختار سلامت وزارت بهداشت، معتقد است: " وزارت بهداشت چندی پیش در ساختار جدید خود، دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد را به حاشیه راند و فعلاً باید منتظر نتایج دورخیز این وزارتخانه برای ایجاد تحولی تازه در عرصه نظام سلامت و پرداختن بیش از پیش به بهداشت روان آحاد مردم ماند."

محققان می گویند بیماریهای روانی یکی از عوامل اصلی بروز جرایم و ناهنجاریهای اجتماعی مانند کودک آزاری، خشونتهای خیابانی، قتل و حتی اختلافات مالی است. گفته می شود در سال 88، اصلی ترین عامل شکایات مردم از همدیگر، "ضرب و جرح" بوده که نشان می دهد آستانه تحمل افراد به دلیل مشکلات فراوان زندگی، به شدت پایین آمده. این مشکلات، هم اکنون سلامت ایرانیان را نیز به خطر انداخته و امروز اعلام می شود بیش از یک سوم ایرانیان، بیمار روانی اند.

47/233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 162331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علي IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    9 2
    لطفا" علت اينكه اين همه بيمار رواني در اين مملكت هست راازكارشناسان جويا شويد؟
    • بدون نام IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
      5 0
      امروزه جوانان ما بیشتر با بیماری روحی و روانی درگیر هستند تا نسل های گذشته چرا؟
  • حميد IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    13 1
    اينكه گفتن نداره ... به وضوح در سطح جامعه ميشه ديد ... تازه بنظر من از يك سوم هم بيشتره. آخه چيمون درسته كه اين دوميش باشه؟
  • [hsl IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    9 1
    فقط 1/3؟ دستتونو خیلی پایین گرفتین
  • بدون نام GB ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    16 2
    90 در صد بیمار رروانی هستند.
  • بدون نام IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    11 1
    انسان در بن بست قرار گرفته حتما روان پریش می شود. اختلالات شخصیتی یکی از بیماریهایی است که متاسفانه در مدارس کشور گریبان دانش آموز را می گیرد.سیستم آموزشی ما با تربیت های خانوادگی و فرهنگ همخوانی ندارد و جوان دچار گم گشتگی ذهنی می شود و صاحب شخصیت واقعی نمی شود. اگر از امروز کار کنیم شاید دو نسل طول بکشد تا مسئله حل شود.
  • س ع ی د US ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    4 13
    حرف دهنتو بفهم!!!!
  • س ع ی د US ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    5 12
    حرف دهنتو بفهم خودت روانی هستی!!!
  • بدون نام US ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    10 2
    ما همگی حالمون بده البته فقط خودمون نیستیم که احتیاج رفتن به تیمارستان داریم
  • نیما IR ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    9 1
    من نمیتونم در جمع حرف بزنم استرس دارم من افسره ام
  • بدون نام IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    12 0
    ملت بی اعصاب،همگی خسته نباشید
  • غمگین IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    8 1
    کافیه فقط نیم ساعت توی خیابون بایستید تا به وضعیت روانی جامعه پی ببرید.
  • بدون نام IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    7 2
    هميشه امار ارايه شده توسط سيستم را حد اقل در دو ضرب كنيد
  • hasti IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    8 0
    برین ببنین مشکل از کجاست مردم که مادر زاد بیمار نیستن که واقعا خسته نباشید خوبه باز فهمیدین یه خبری هست
  • آتیلا US ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    10 1
    وقتی گفتند 1/3، آن یعنی بیش از نصف. وقتی در کشور آماری داده میشود، ما یاد گرفته ایم چطور ضرب و تقسیم انجام داده و به آمار درست دست یابیم..
  • بدون نام A1 ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    11 1
    و اکثریت این بیماران روانی را متولدان دهه 60 تشکیل می دهند.
  • بدون نام IR ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۳
    10 1
    عجیب است که دو سوم دیگر هنوز روانی نشده اند!!!!اشتباه نمیکنید؟
  • nvfnv IR ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۵
    9 0
    بهتر بگي يك سوم مردم ايران ديوونه نند و دو سوم باقي مونده بيمار رواني اينطوري امارتون واقعي تره يكنگاه به اين ملت افسرده بكنيد دقيقا متوجه ميشيد منظورم چيه!!!!!!!!!!!!!!!
  • هاتف IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    11 0
    من کاملا این موضوع را حس کرده ام. خودم هم از جوانانیم که درگیر این بیماری روانی شده ام
  • بدون نام IR ۰۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
    10 0
    همه چیزمان شبیه همه چیزمان است -روان جامعه واخلاق -سیاست -اقتصادو...
  • حمید IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۴
    14 0
    با این وضع اقتصادی و سریالهایی که تلویزیون پخش میکنه انتظار بهتری دارین؟