وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سفری برای عربستان پیش بینی نشده بود.

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه همایش بیداری اسلامی که صبح امروز در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرآنلاین مبنی بر موضع وزارت خارجه در خصوص اقدام مجلس مبنی بر اقدام متقابل ایران برای تحریم برخی شخصیت های امریکایی گفت: پیشنهادی شده است که مجلس شورای اسلامی نیز این پیشنهاد را در دست بررسی دارد. این امر یک عمل و رفتار منطقی ایران مقابل استکبار جهانی است.

وی ادامه داد: دوستان ما در مجلس این قدم خوب را برداشته اند که آن کسانی که در غرب حقوق بشر را زیر پا گذاشته و در تجارت مواد مخدر فعالانه دست اندرکار هستند و در تروریسم بین المللی نیز دست اندر کار هستند این افراد را شناسایی و به جهانیان معرفی کنیم.

وزیر خارجه همچنین در خصوص اینکه آیا کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نامه جلیلی دبیر شورای امنیت ملی کشورمان پاسخ داده است یا خیر گفت: باید از خود شورای عالی امنیت ملی سوال کنید.

وی در خصوص نیروگاه بوشهر گفت: الحمدلله نیروگاه بوشهر حالت بحرانی خود را پشت سر می گذارد. یعنی فعل و انفعالات هسته ای دارد انجام می گیرد. آرام آرام دارد به مرحله تولید بخار می رسد. امیدواریم در یک ماه آینده این مرحله به حدی برسد تا بتواند وارد توربین شده و توربین را گردانده و به صورت آزمایشی به شبکه وصل شود.

صالحی افزود: دوستان ما در سازمان انرژی اتمی قصد دارند هنگامی که مراحل آزمایش طی شد و چند بار به شبکه متصل شد و مراحل لازم تست ها و آزمایش طی شود در زمان مقرر یک جشن بزرگ با حضور برخی مهمانان خارجی در کشور برگزار کنند.

وی در خصوص احتمال شرکت پوتین و مدودف در جشن هسته ای ایران گفت: این مسایل در زمان خود توسط مسئولان ذی ربط اعلام خواهد شد.

وزیر خارجه همچنین در خصوص سفرش به اروپا گفت: سفرهای ما به شکلی تنظیم می شود که از سفر بهره ای برده شود. سفر به منظور سفر نیست. در خصوص سفر به اروپا نیز این ما نیستیم که اصرار داشته باشیم به این سفر برویم. بلکه طرف مقابل است. تذکر داده باشیم که این تصور پیش نیاید که ما علاقمند به این دست سفرها باشیم. دعوت هایی می آید، ما بررسی کرده و مواردی که تشخیص دادیم قابلیت پاسخ مثبت دارد را پاسخ می دهیم. انشاء الله در زمان مناسب نام کشورها و زمان سفرها اعلام خواهد شد.

حرکت های مردمی منطقه حرکت های ریشه ای و نه مدیریت شده است
وی همچنین گفت: حرکت های مردمی منطقه حرکت های ریشه ای و نه مدیریت شده است. باید توجه داشته باشیم که مردم خود حرکت کرده و اعتراض کردند که نتیجه یک تراکم ناخرسندی هایی بود که طی دهه ها بر مردم تحمیل شده بود. کشورهای مانند تونس و مصر که در آن ها شاهد خیزش هستیم برای دهه ها از حکمرانان دیکتاتور برخوردار بودند که مورد حمایت استکبار جهانی بودند.

صالحی افزود: این ناخرسندی ها از قبل تبعیض ها و فساد حکومتی و بیکاری که وجود داشت، تمام این ها باعث حرکت مردم شد. ضمن اینکه سی سال پیش انقلابی در منطقه به نام انقلاب اسلامی ایران رخ داد. این انقلاب بستر و زمینه حرکت برای مردم ایجاد کرد. حرکت ها در خلاء ایجاد نمی شود. قطعا باید یک پیشینه فکری برای ایجاد حرکت ها وجود داشته باشد.

وی گفت: زمانی که ما جوان بوده و در دانشگاه حضور داشتیم، خاطرم است که ایسم هایی که به کار می رفت کمونیست و سوسیالیست بود ولی عمر آن ها دیگر به انتها رسید. با شروع انقلاب اسلامی که ایام کنونی ایام سالگرد رحلت امام عزیزمان است، ما معتقدیم دین سی سال پیش مجددا احیا شد و نقش حرکت بخشی خود را مجددا ایفا می کند و این انقلاب بعد از سی سال مقاومت مقابل همه فشارهای استکباری توانسته است بین پنجاه هفت کشور اسلامی پرچمدار تحولات و پیشرفت های علمی و صنعتی باشد، مردم منطقه قطعا به این دستاوردها و بستر فکری نگاه می کنند و این مسئله برای مردم الگو شده و عامل محرکی به اضافه ناخرسندی ها به خیزش های منطقه ای تبدیل می شود.

وی تاکید کرد: خیزش های مردمی مستقل و برآمده از یک جهانبینی و هشیاری اسلامی است که از انقلاب اسلامی الگو گرفته است.

/27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 154594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =