این فیلم نمایی بی‌نظیر از دوران زمین، طلوع‌وغروب خورشید و پدیده‌های جوی سیاره زیبایمان را آن‌طور که ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی از ارتفاع 400 کیلومتری سطح زمین مشاهده می‌کنند، نشان می‌دهد.

تماشای زمین از فضا از آن تجربه‌هایی است که تاکنون انسان‌های بسیار کمی به آن دست یافته‌اند. اما به لطف ابتکار دان پتی، فضانورد ناسا که در سال 2008 / 1387 به ایستگاه فضایی بین‌المللی، آی.اس.اس پرواز کرد، می‌توان احساسی نسبت به این تجربه بی‌نظیر پیدا کرد. پتی با استفاده از 12هزار عکس، فیلمی از دوران زمین، طلوع‌و غروب و شفق قطبی فراهم کرده که حس حضور در فضا را برای ما تداعی کند.

از دید آی.اس.اس زمین بسیار سریع‌تر از حالت واقعی‌اش می چرخد، چراکه این سازه فضایی هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین می‌گردد. البته این سرعت بیشتر مزیت جالبی دارد و آن‌این‌که ساکنان آی.اس.اس در هر شبانه‌روز زمینی 16 بار طلوع و غروب خورشید را تماشا می‌کنند.

پتی طی 16 روز، 12هزار تصویر از زمین گرفت و پس از بازگشت خانه، آن‌ها را در قالب 84 فیلم مرتب کرد. البته به زحمت می‌توان آن‌چه را او در واقعیت دیده از طریق این فیلم‌ها متوجه شد؛ چراکه هنوز دوربین فیلم‌برداری که به‌اندازه چشمان انسان حساسیت داشته باشد و بتواند منظره زمین را بخصوص در شب آن‌طور که انسان می‌بیند به تصویر بکشد؛ اختراع نشده است.

در این فیلم زیبا شما می‌توانید طلوع خورشید، عوارض زمینی، غروب خورشید، روشنایی لایه‌های جو و شفق قطبی را مشاهده کنید؛ اما احتمالا شما هم مانند دان پتی هم‌عقیده‌اید که زیباترین تصاویر این فیلم، روشنایی‌های شهرهای زمین است که شب‌هنگام به اوج درخشش خود می‌رسند.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 153470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۴
    0 0
    خيلي زيبا بود. ممنون
  • بدون نام IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۴
    1 0
    با این اینترنت فکستنی، فکر میکنید چند نفر امکان دیدن دارند؟
  • بدون نام IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۴
    1 0
    در ثانیه 44 فیلم نور تهران و نور سواحل دریای کاسپین در شب معلوم است
  • بدون نام IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
    1 0
    این سیاره ابی و اینهمه مدعی براش.
  • شهرام یزدان‌پناه IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
    0 0
    خدای من٬ این بی‌نظیره. من واقعا اشکم درآمد. حسابی با روحم بازی کرد این تصاویر ممنونم
  • در پاسخ به "نور تهران" IR ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
    0 0
    من نمی دونم شما بر اساس چه شواهدی اون لحظه رو نور تهران تشخیص دادید اما ترکیب اون صحنه بسیار شبیه پراکندگی شهرهای ساحل نیل (مصر) هست که از جهت شمال به جنوب بهش نگاه می کنیم. البته مجادله در مورد نمای نامعلومی مثل این زیاد سودبخش نیست اما جالب هست که ما همیشه بخواهیم حضور خودمون رو در عرصه های مختلف ثابت کنیم، هرچند این حضور به شکل نوری مشوش در میانه یک فیلم تحسین شده باشه
  • در جواب به دوستی که ایراد گرفته IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۱
    0 0
    در جواب به شما که با وجود اعتراف به عدم اطمینانتان، ایراد گرفته اید. این موضوع ربطی به برخی نظرات مثبت، ولی غیر واقعی در مورد جایگاه ایران ندارد. من نمیدانم چرا شما این دو موضوع را باهم قاطی کرده اید.
  • بدون نام A1 ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
    0 0
    پروژه تصویربرداری ناسا که به اختصار APOD نامیده میشود، وجود دارد که اگر عکس های این پروژه را دنبال کرده باشید، می فهمیدید که ثانیه 44 فیلم دقیقا نور خط ساحلی دریای کاسپین و شهر تهران و کرج است.
  • بدون نام A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
    0 0
    اسم پروژه DMSP است و نه APOD، یکی از عکس های حیرت انگیز این پروژه که نور شهرهای زمین در شب را رصد کرده است را در این لینک ببینید. حجم 8 مگابایت. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Earthlights_dmsp.jpg