۰ نفر
۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۶:۴۰

پنجمین کنفرانس سالوی که در اکتبر 1927 / مهر 1306 در بروکسل بلژیک برگزار شد، میزبان بزرگ‌ترین فیزیک‌دانان آن روزگار بود و عکس دسته‌جمعی این گروه، مشهورترین عکس دنیای فیزیک لقب گرفته است.

موسسه بین‌المللی فیزیک و شیمی سالوی (Solvay) در سال 1912 در بروکسل بلژیک و پس از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی سالوی در 1911 تاسیس شد. این موسسه در نیمه اول قرن بیستم بسیار مشهور بود و کنفرانس‌های بین‌المللی آن که هر چند سال یک‌بار برگزار می‌شد، شاهد دستاوردهای بسیار بزرگی بود.

مشهورترین این کنفرانس‌ها، پنجمین کنفرانس سالوی بود که در اکتبر 1927 / مهر 1306 با موضوع الکترون‌ها و پروتون‌ها برگزار شد. از 29 نفر فیزیک‌دان حاضر در کنفرانس، 17 نفر برنده جایزه نوبل شده بودند (یا در سال‌های بعد از کنفرانس برنده این جایزه شدند). موضوع این کنفرانس، بحث و بررسی در مورد نظریه کوانتومی بود که به‌تازگی ارایه شده بود و اصل عدم‌قطعیت هایزنبرگ به موضوع بحث داغ بین آلبرت اینشتین و نیلز بوهر تبدیل شده بود. اینشتین می‌گفت «خدا تاس نمی‌اندازد» و نیلز بوهر جواب می‌داد: «بس کن! به خدا نگو که چه‌کار کند». برای آن‌که بفهمید پس از این هشتاد سال، این بحث به نفع چه کسی به پایان رسید، اینجا را کلیک کنید.

برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

حاضران در عکس، از راست به چپ
ردیف سوم (ایستاده): لئون بریلوئین - رالف فاولر - ورنر هایزنبرگ (نوبل فیزیک 1932) - ولفگانگ پائولی (نوبل فیزیک 1945) - ژولز امیل ورشافلت - اروین شرودینگر (نوبل فیزیک 1933)- تئوفیل دی‌داندر-ادوارد هرزن - پل اهرنفست- امیل هنریوت- آگوست پیکارد
 

ردیف دوم: نیلز بوهر (نوبل فیزیک 1922) - مکس بورن (نوبل فیزیک 1954) - لوییس دی‌بروگلی (نوبل فیزیک 1929) - آرتور کامپتون (نوبل فیزیک 1927) - پل دیراک (نوبل فیزیک 1933) - هنریک کرامرز - ویلیام براگ (نوبل فیزیک 1915) - مارتین نادسن - پیتر دبیه (نوبل شیمی 1936)
 

ردیف اول: اوون ریچاردسون (نوبل فیزیک 1928) - چارلز ویلسون (نوبل فیزیک 1927) - چارلز گویه - پل لانگه‌وین - آلبرت اینشتین (نوبل فیزیک 1921) - هنریک لورنتز (نوبل فیزیک 1902) - ماری کوری (نوبل فیزیک 1903 و نوبل شیمی 1911) - مکس پلانک (نوبل فیزیک 1918) - اروینگ لنگ‌مویر (نوبل شیمی 1932)

50

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 144681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد رضا یعقوبی IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    19 11
    جای دکتر حسابی خالی است
  • بدون نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    12 12
    من کجام؟
  • سیروان زارع IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    11 1
    خیلی زیباودل انگیزمیباشد یادشان گرامی باد به خاطر خدماتی که در عرصه علوم پایه انجام دادند
  • بی نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    17 1
    بله ! به این میگن کنفرانس ! سطح علمی شرکت کننده هاش خیلی نزدیک به سطح علمی کنفرانس های خودمونه!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    14 15
    چرا جای دکتر حسابی خالیست؟ چرا دست از جهالت و تعصب بیجا و خانه برباد ده بر نمیدارید؟ سطح دانش دکتر حسابی و میزان تاثیر وی در علم چه ربطی به حاضرین در تصویر فوق دارد؟ واقعا شرم آور است که برخی برای عقده گشایی به تخیلات و افسانه پردازی متوسل می شوند عزیزجان بدان که دکتر حسابی یک آدم تحصیل کرده اما با .... بود و هرگز نباید و نمی توان او را با افرادی نظیر انیشتن و شرودینگر و بورن و دیراک و غیره مقایسه کرد
  • محسن IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    10 4
    واقع گرایی و پرهیز از خود بزرگ بینی و افسانه سازی مساله ایست که واقعا برای پیشرفت در نظر داشت و رعایت کرد. ولی اینکه بعد از یک جمله دوستمان که برای احترام به این دانشمند زحمتکش و سختی کشیده گفته اند اینطور قاط میزنید !!!! عجیب است!
  • سیدمهدی US ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    24 2
    سلام! یکی از جذاب ترین بخش های این عکس حضور ماری کوری به عنوان تنها خانم است!
  • مصطفی IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    12 5
    فکرمیکنم اگه دکترحسابی ایرانی نبود با احترام بیشتری بااو برخورد میشد این نباید و نمیتوانی که شما گفتید جالب است البته عجیب نیست
  • mehdi IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    13 3
    این عکس ماله 1926 یعنی دکتر حسابی اون موقع حدود 21 سالش بوده !! این در حالیه که دکتر حسابی در سن 26 سالگی دکتراشونو گرفتن .
  • حمید IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
    20 5
    جای همشون تو بهشته الانم دران شیرو عسل می خورن و زیر درخت انگور و سیب ...
  • آپادانا IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    6 2
    من وحشتناک عاشق فیزیکم!!! قول میدم که یه روزی نوبل فیزیکو برا ایران بگیرم راستی: ******************************زنده باد ماری کوری**************************************
    • بی نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
      1 0
      فیزیکتو عشقه