اشتباه نکنید، این پدیده فیزیکی نیست و ربطی هم به نظریات نسبیت و مکانیک کوانتومی ندارد. بر خلاف آنچه تاکنون تصور می شد، درک انسان از زمان مستقل نیست و به سرعت وقایع پیرامون بستگی دارد.

محمود حاج‌زمان: افرادی که زندگی پرمشغله‌تری دارند لزوما بیشتر عمر نمی‌کنند، اما ممکن است خودشان چنین احساسی داشته باشند. مغز ما برای درک زمان از دنیای اطراف ما استفاده می‌کند، در نتیجه هر چه کارها بیشتر طول بکشد، گذر زمان کندتر احساس می‌شود.

به گزارش نیوساینتیست، در گذشته تصور می‌شد که مغز ما از نوعی ساعت درونی برای اندازه‌گیری زمان استفاده می‌کند که این ساعت درونی، وقایع را با نرخ نسبتا منظمی خلق می‌کند. اما برای آزمایش این که آیا محرک‌های خارجی می‌توانند نقشی در توانایی ما برای پردازش زمان ایفا کنند، میشا آهرنز و مانیش ساهانی از کالج دانشگاهی لندن آزمایش را بر روی 20 داوطلب انجام دادند. آنها به عده‌ای از این افراد فیلمی از محرک‌های متغیر تصادفی -که بر اساس نحوه تغییرات تصادفی طبیعی موضوعات در دنیای اطراف ما مدل‌سازی شده بود-، و به سایر آنها یک تصویر ثابت نشان دادند.

اگرچه مدت زمان نمایش فیلم برای هر دو گروه یکسان بود، وقتی از داوطلبان خواسته شد درباره مدت زمان سپری شده قضاوت کنند، دواطلبانی که به آنها محرک‌های متحرک نشان داده شده بود به طرز قابل توجهی دقیق‌تر بودند. همچنین به افراد مورد آزمایش فیلم را با دو سرعت متفاوت نشان دادند و از آنها خواستند که زمان هر کلیپ را تخمین بزنند. اگرچه نسخه سریع‌تر کوتاه‌تر بود و زودتر تمام می‌شد، دواطلبان تصور می‌کردند که هر دو کلیپ زمان یکسانی طول کشیده است.

به گفته ساهانی، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مغز ما در صورتی‌که امکان‌پذیر باشد، تغییرات را به فرم اطلاعات بصری استخراج می‌کند. این مساله باعث می‌شود که درک ما از گذر زمان، به تغییرات دنیای اطراف بستگی داشته باشد.

50

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 127629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =