سه ساعت با زائران ایرانی در موکب ایرانی ستاد بازسازی عتبات عالیات/اینجا موکب شاهانه است؛می فهمی؟!

« 30 ساعته نخوابیدم. جا دارید؟» مرد جوان در حالی که پای ایستادن روی پا را ندارد، میانه صحبتم با مسئول موکب ایرانی می آید و از او تقاضای جا می کند

محمود عزیزی:مسئول که دقایقی قبل ترش در حال توضیح دادن این بود که که ظرفیت موکب 450 نفر است، اما 700 نفر را شبانه در ان جا می دهد، انگار بداند قصه چیست، دیگر سوالی نمی کند.با دست به چادر بغلی اشاره می کند و جوان می رود و روی پتو سبز رنگ موکب ایرانی ول می شود.

ستاد بازسازی عتبات برای سال دوم است که در بین راه نجف تا کربلا و شهرهای نجف و کربلا توانسته موکب های را برای زائران ایرانی ایجاد کند.

وقتی برای تهیه گزارش به سمت ان حرکت می کنیم،مدیر گروه توضیح می دهد که مدیریت اجرایی سه موکب کربلا توسط هیئت رزمندگان اسلام انجام می شود  و از بیش از 15 هزار زائر ایرانی شبانه در آن اسکان می یابند. موکب ایرانی در جنب بیمارستان در حال احداث امام سجاد است. بیمارستانی که تقریبا تکمیل شده و این روزها قبل از راه اندازی، محل خواب  زائران ایرانی است.

 

نمایی از ساختمان احداث شده بیمارستان امام سجاد

تفاوت موکب ایرانی با بقیه موکب ها

کف پوش نارنجی رنگ جلوی موکب را با کفش رد می کنم، مرد جوان مسئول با حالت اخطار و با صدای بلند، یادآور می شود که کفش ها را در بیاورم.با لهجه شیرازی اش می گوید: «دادا مگه نمی بینی همه کفش ها را در می آرند؟»

کفش ها را از پا می کنم و به خود او می سپارم تا چند دقیقه ای با زائران هم کلام شوم.

تمیزی اولین تفاوت این موکب با هزاران موکبی است که در عراق وجود دارد.تفاوت دیگر آن است که اینجا تنها زائران ایرانی را اسکان می دهد. دلیلش را چند دقیقه بعد وقتی با یکی از زائران هم کلام می شوم، در می یابم.کارش دکوراسیون داخلی منزل است اما می گوید که در بین راه برخی موکب ها جایی برای آنها که ایرانی بودند نداشتند. به جز خواب، فعلا امکانات دیگری برای مسافران نیست. می گوید که برای یک حمام گرفتن مجبور شده 18 هزار تومان بدهد، اما راضی است.

سوژه های بعدی گفت وگو، یک آرایشگر و فروشنده لوازم ارتوپدی هستند؛در ایران ارتباطی با هم ندارند، اما اینجا در کنار هم می خوابند و رفاقتشان تازه شکل گرفته است.ستاد بازسازی عتبات را نمی شناسند، امااز نظم موکب راضی اند و مدیریت آن را «عالی» می خوانند.

تو که دانی چرا پرسی؟

«ما بد ندیدم والا.» هم پاسخ حاج ابوطالب علوی است که از آبادان به اینجا آمده است. در ایران کار ساختمانی می کند. این نخستین سفرش به عراق است. با همان لهجه جنوبی اش ماجرای سفرش را تعریف می کندو از« قسمت و تقدیر الهی» برای  سفر به کربلا می گوید. سوال در مورد کیفیت موکب را هم این طور جواب می دهد که« تو که دانی چرا پرسی؟»

بعد هم می گوید:«بدی اینجا چی بوده؟ 6 تا پتو زیر پامون هست. این بد است؟ مگه چی می خوایم؟»

میانه صحبت صدای اذان بلند می شود. یکی از مسئولان موکب توضیح می دهد که در فضای بیرونی با همکاری موکب جنبی عراقی نماز جماعت برگزار می شود و امام جماعت هم یک روحانی ایرانی است.نماز که تمام می شود، خلق الله شروع به خواندن زیارت عاشورا می کنند. این اولین زیارت عاشورایی است که اینجا در کربلا می خوانیم.جنسش با همه زیارت عاشورا ها فرق دارد.

بعد از نماز دوباره سراغ حاج ابوطالب را می گیرم. حرفی ندارد و ما را به دوستان دیگرش، حواله می دهد. جنس پاسخ ها فرق چندانی ندارد.

نمایی از موکب مردانه ستاد بازسازی عتبات در کربلا. 5 عصر.

موکب ما شاهانه است

کیانی بازنشسته سپاه که سه سالی است برنامه دارد باغ موزه دفاع مقدس آبادان را راه بیندازد می گوید که انتظار این امکانات را نداشته است. برای اربعین سال دومی است که به کربلا می آید وبرای همین معتقد است موکب و نحوه اسکان زائران برای او و دوستانش «شاهانه» است.

موکب شاهانه را کمی آن طرف تر دو جوان اهل تهران هم با عبارت« اینجا طلا» است، به نوع دیگری تکرار می کنند.اولی کارمند سازمان صنایع دفاع و دومی عضو حراست یکی از سازمان های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی. علی رضاکه در سازمان صنایع دفاع کار می کند و عینک صورتش را بزرگ کرده معتقد است یکی از بهترین کارهای انجام شده در این موکب این است که اینجا همه ایرانی هستند . ایرانی بودن حاضران برای او این معنی را دارد که راحتی ودیگر دغدغه نداری. چون هر چیزی تقاضا کنی، کسی هست که دستت بدهد.

او و دوستش شب قبل از آن را در یک ساختمان نیمه کاره خوابیدند. رفیقش حالا کمی سرما خورده، اما می گوید که حالش بهتر است و از مسئولان ستاد تشکر می کند.

در موکب عراقی ها معذب بودیم

حسینی و ایوبی دو جوان دیگراز اهل یزد هستند که از قضا فامیل اند. برادر زن و دامادی در صلح و آرامش! آنها قصه های زیادی از شب هایی که در موکب های عراقی ساکن شدند، اما به گفته خود خودشان« معذب » بودند داشتند. از ماجرای گم شدن پاسپورت ها تا دردسرهای جا پیدا کردن.انها هم با عبارت« خیلی عالی است» از موکب ایرانی و مدیریت آن تعریف می کنند.
حسینی جمله اش را این طور تمام می کند که امام حسین وقتی خودش دعوت می کند. پذیرایی هم می کند دیگر.شماها همکارهای امامید.

/212 17

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 389558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضا A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    50 6
    خدا خیرتون بده. توفیق خدمت به زائران اباعبدالله الحسین گوارای وجودتان
  • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    44 8
    مهمان نوازي عراقي ها عالي است. البته شاهانه نيست. اين گزارش بر اين واقعيت خدشه وارد مي كند و نوعي ناسپاسي است.
  • علیرضا EU ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    45 7
    خیلی زشته میهمان نوازی غیر قابل توصیف عراقی ها رو اینطوری با چند تا گزارش موردی خدشه دار میکنید
    • نرجس A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
      29 3
      نه, فکر کنم یه جور رجز خونیه مثلا من دارم بیشتر خدمت میکنم. وگرنه که همه برای امام حسین و خداست. ما و شما نداره که. خدا از همه قبول کنه انشالله جای ما خالی
  • بی نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    11 0
    درست است که ادم بین هموطنانش و هم زبانش راحت تر است ولی در کنار این ابراز راحتی بد نیست انصاف به خرج می دادید و از عشاق حسین که در کنار راه ایستاده اند تا پاهای خسته زوار را ماساژ دهند چیزی می گفتید
  • بی نام A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    6 7
    آیا هیچ واژه فارسی نداریم که حتما باید به عربی بگیم موکب
    • بی نام A1 ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
      7 2
      خب اسمش "موکب" هست. یعنی اسمشو ترجمه کنن؟؟ شما بگو هیئت, ایستگاه صلواتی یا هرچی دلت میخواد.
  • بی نام IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    22 2
    من هم در سفر کربلا جز نیکی و مهربانی از عراقی ها ندیدم
  • بی نام A1 ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    14 1
    زبان قاصر است از توصیف کرمت یا امام حسین
  • محمدرضا IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    24 1
    انقدر عراقي ايراني نكنيد. پس از قرنها آرزو شيعيان مي توانند با آرامش و امنيت به زيارت امام حسينع و اباالفضل ع بروند. شيعيان بايد قدر اين موقعيت را بداند و تقويتش كنند نه اينكه با ايراني عراقي هندي بحريني گفتن تضعيفش كنيم.
  • امير ES ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    4 0
    سلام مغرى از محبت و مهمان نوازي چيزي از موكب هاي عراقي و دىگر كفورها نديديم ، هيچوقت هم كساني كه از ما پذيرايي من كردود در مورد مليت مون سؤال نكردند ، به نظر من زشته كه ما توي كشور عراق موكب زديم به خاطر امام حسينع اونوقت از زوار سؤال ميكنيم كه كجايي هستن و اگه إيراني نبودن راهشون نميديم ، به نظرشما ما نبايد از خودخواهي مون يه ذره كم كنيم
    • a IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۱
      0 0
      دمت گرم
  • الرفاعی A1 ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    4 1
    مهمان نوازیم کاملا درسته .ذات ما عراقی ها کرم و بخششه.خب خدا رو شکر رفتید عراق و انسان های عراقی رو خوب دیدید.مقایسه کنید با رفتاری که شما در کشورتان با عراقی ها داشتید.
  • بی نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    2 0
    عراقی از ته دلش خدمت میکنه