حسن روحانی گفت که بگذاریم میدان قلم و بیان، میدان بازی باشد تا حقایق برای مردم و جامعه تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، او که در مراسم پایانی بیستمین جشنواره مطوعات سخن می‌گفت از این جشنواره به عنوان جشنواره‎ای نام برد که نماد احترام به آزادی بیان در زمینه ارتباطات و اطلاع رسانی به جامعه است.

او افزود:« عصر امروز، عصر اطلاعات و ارتباطات است و این سخن با واقعیت دنیای امروز منطبق است.»

مشروح صحبت‌های روحانی به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) بدین شرح است:

 روحانی ارتباطات و اطلاعات را آفریننده اصلی قدرت در یک کشور دانست و ادامه داد:«اگر قدرت را به سخت و نرم تقسیم کنیم، بی تردید بخش بزرگی از قدرت نرم در اختیار صاحبان اندیشه، فکر، بیان و قلم است.»

او با افزودن این مطلب که هر کشوری که در آن آزادی اندیشه، سخن ، بیان، قلم و گردش آزاد اطلاعات بیشتر باشد، زمینه پیشرفت و تعالی در آن مهیاتر خواهد بود، گفت:«بی تردید اگر در جامعه ای دهان‌ها بسته شود و قلم‌ها شکسته شود، اعتماد عمومی در آن جامعه از بین خواهد رفت و چشم ها و گوش‌ها به سمت امکانات ارتباطاتی بیگانگان خواهد رفت.»

روحانی تاکید کرد: «بگذاریم میدان قلم و بیان، میدان بازی باشد تا حقایق برای مردم و جامعه تبیین شود، البته آزادی بیان باید با در نظر گرفتن شرایط تاریخی، فرهنگی، دینی و مذهبی و اجتماعی آن کشور و جامعه باشد.»

رییس جمهوری ادامه داد: «به بیان دیگر، دولت معتقد به آزادی مسوولانه است. در همه جوامع، اصول، ارزش‌ها و مقدساتی وجود دارد که باید مورد احترام همگان قرار گیرد.»

روحانی با تاکید بر این که اگر رسانه ای بخواهد این اصول را مورد مراعات قرار ندهد، بی تردید رسانه ای ارتباطی است که ارتباط خود را با جامعه و مردم تضعیف و یا قطع کرده است، افزود:« مقدسات دینی و مذهبی و همچنین ارزش های فرهنگی، ملی و حتی قومی باید مورد احترام همگان باشد.»

او گفت:«شما می بینید که حساسیت ها امروز در جامعه ما حتی برای طوایف، اقوام و ایلات تا چه اندازه زیاد است که با کوچکترین خطایی جمع قابل ملاحظه ای می شورند و این معنای حساسیت جامعه ما است؛ همه باید به این حساسیت ها توجه کنیم.»

روحانی با اشاره به این که همه ما باید به این حساسیت ها توجه کنیم، گفت که البته امروز می دانیم که قدرت رسانه های ما هر چقدر بیشتر و قوی تر باشد کشور ما می‌تواند، توانمندتر در صحنه جامعه حضور پیدا کند.

او با طرح این پرسش که چرا ما نتوانستیم بعد از 35 سال کاری کنیم که بزرگان ما از شرایط فرهنگی جامعه ما رضایت داشته باشند؟ اشکال از کجاست؟ افزود:«اگر با فشارها و شیوه های پلیسی مساله فرهنگی حل شده بود که امروز نباید بعد از گذشت آن سال ها باز هم نگران فرهنگ جامعه باشیم.»

روحانی وجود مشکلاتی چون اعتیاد، طلاق، اختلافات و شکاف‌های اجتماعی، نادیده گرفتن قواعد بازی در مسایل سیاسی و بسیاری از مشکلات اجتماعی و اخلاقی را مربوط به ضعف در حوزه فرهنگ دانست و گفت: «امروز فرهنگ در اختیار کیست؟ من خوشحالم که به ندای رهبر معظم انقلاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بلافاصله پاسخ دادند کار بسیار درستی بود، اما چه مقدار از مسایل فرهنگی ما در اختیار آقای وزیر است؟ چه مقدار بودجه فرهنگی در اختیار بخش های فرهنگی دولتی است؟ چند برابر بودجه ای که دراختیار دولت به معنی قوه مجریه در زمینه فرهنگ است، دراختیار نهادهای دیگراست؟»

رییس جمهور ادامه داد:«بخشی از این بودجه‌ها در اختیار مراکز دیگری است که از بودجه عمومی بهره برداری و استفاده می‌کنند،نیازی به نام بردن از آن‌ها نیست، اما اگر با این حرف‌ها فرهنگ درست می‌شد، می بایست همه امروز اظهار رضایت می کردیم.»

روحانی گفت:«امروز بودجه عظیم فرهنگی در اختیار نهادها و بخش هایی است که لااقل تحت نظارت قوه مجریه کشور به معنی خاص کلمه نیستند.

او گفت:«البته شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این امر باید بیندیشد و مسیری را در پیش گیرد تا بدانیم بخش فرهنگی ما با بودجه عمومی که دراختیار می گیرد، چه می‌کند.»

رئیس جمهور ادامه داد: «اینکه چقدر کتاب چاپ شد، تیراژ کتاب چه مقدار بود، چقدر سی دی منتشر کردیم، این آمار فرهنگی نیست. اثر آن کتاب ها چه بود؟ اثر آن همه سرمایه گذاری در بخش فرهنگی چه بود؟ اگر اثر خوب بود پس چرا امروز همه نگرانند و همه ناراحتند؟ پس باید راه دیگری را برگزینیم و انتخاب کنیم.»

روحانی گفت: «امروز در بخش مطبوعات، چه تعدادی از بودجه عمومی استفاده می کنند؟ چه تعدادی از مطبوعات یا رسانه ها از بودجه خاص قوه مجریه استفاده می کنند؟ بخش خصوصی ما چه مقدار فضا دارد؟»

او یادآور شد: «اگر بحث اعتدال و توازن مطرح است، من نمی گویم بخش رسانه را به بخش مردمی و بخش خصوصی واگذار کنیم، بلکه باید توازن و تعادلی باشد.»

رئیس جمهور ادامه داد: «چه مقدار خبرگزاری ها، سایت ها، روزنامه ها و مجلات در اختیار نهادها و بخش هایی است که از بخش های عمومی کشور استفاده می کنند؟ و چه مقدار در اختیار بخش خصوصی است؟ پایداری مطبوعات یا رسانه های بخش خصوصی ما چه مقدار است؟»

روحانی یادآور شد: «اشاره شد به 170 و اندی سال که جریده، روزنامه و مطبوعات در کشور ما آغاز شده و 30 و اندی سال که از انقلاب اسلامی گذشته است، به روزنامه ها نگاه کنید، جز یکی دو روزنامه ای که آنها هم از بودجه عمومی استفاده می کنند، بقیه روزنامه ها عمرشان چند ساله است؟»

وی تاکید کرد: «چرا این نهال به درخت تنومند تبدیل نمی‌شود و چرا پربار و پرثمر نمی شود؟ چرا بخش مطبوعات، جراید و رسانه های ما استقلال پیدا نمی کنند و روی پای خود نمی‌ایستند؟»

رییس جمهوری یادآور شد: «دولت یکی از وظایف خود را ایجاد تعادل و توازن می داند. از ابتدا دولت معتقد بوده، امروز هم معتقد است که فرهنگ باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود.»

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه در زمینه مطبوعات حاکمیت با قانون است، افزود: «اما باید قانون روشن و شفاف باشد چراکه درباره مطبوعات، فیلم، کتاب و بخش های مختلف، امروز ساختن افکار عمومی در مسیر توسعه، تعالی، اخلاق و معنویت اهمیت دارد.»

وی با طرح این پرسش که آیا اخلاق حرفه‌ای در زمینه رسانه ها روبه توسعه است یا تعالی و آیا تهمت‌ها، سخنان ناروا و دروغ کم شده است؟ ادامه داد: «اگر کم شده پس در این زمینه موفق بوده‌ایم و اگر نشده باید ببینیم اشکال کار کجا است.»

رییس جمهوری تاکید کرد: «ما آزادی مسوولانه همه رسانه های گروهی را ارج می نهیم و از همه صاحبان فرهنگ، قلم و بیان می خواهیم که برای قرار گرفتن اذهان عمومی در مسیر منافع ملی و مصالح ملی واقعیت ها را به مردم بگویم و شعارها را کم و مشکلات جامعه را برای مردم تبیین کنیم.»

وی تصریح کرد: «معضل ما در جامعه فقر است، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، نبود اخلاق حسنه، نبودن اعتدال در جامعه و افراط و تفریط ها است و افراط ها آنچنان که گویی باید منزوی باشیم و درها بسته باشد و تفریط ها به گونه ای که گویی باید هویت اسلامی و ایرانی ما روز به روز تضعیف شود.»

روحانی با بیان اینکه ما به دنبال اعتدال در این جامعه هستیم تا افراط و تفریط ها رخت بربندد، افزود: «توازن در امنیت مورد نیاز است و مطبوعات و رسانه ها باید دارای امنیت باشند و برای کشور امنیت آفرینی کنند.»

روحانی تاکید کرد: «چرا برخی از مطبوعات دارای دژ پولادین هستند و هیچ کس جرات نمی کند به آنها نزدیک شود؛ نه قوه اجرایی و نه قوه قضاییه؛ بالاتر از دژ پولادین خود را قیم می پندارند، نه قیم تنها برای دولت، نه تنها قیم برای احزاب و جناح ها که حتی قیم برای مردم. رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تمام مطبوعات و رسانه ها دارای اختیارات و حقوق مساوی هستند. اگر کسی خود را برتر می پندارد، این دولت او را برتر نمی بیند. روحانی تاکید کرد: همه باید دارای امنیت مساوی باشند؛ هر کس خطا کرد، با خطاکار باید برخورد شود، هیچ کس نباید خود را در حصار امن احساس کند؛ در این زمینه دولت معتقد است توقف ها،توقیف ها آخرین راه حل است نه اولین راه حل.»

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: «ممکن است مطبوعه یا جریده ای خطا کند یا مرتکب اشتباه بزرگ شود، اگر می خواهیم برخورد کنیم، نخستین قدم این است که با نویسنده و مدیرمسوول برخورد کنیم.»

روحانی افزود: «چرا کل آن رسانه بسته شود و عده ای که در بخش های مختلف کار می کنند، به خاطر خطای یک نفر همه بیکار شوند؟»

وی اظهار داشت: «اگر نویسنده ای خطا می کند، اشکال ندارد با او برخورد قانونی شود؛ اگر خدای ناکرده فردی خیانت می کند، به مقدسات و منافع ملی احترام نمی کند، با نویسنده و مدیر مسوول برخورد شود.»

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه توقیف و توقف نباید قدم اول در برخورد با خطاها باشد، گفت:«گاهی ممکن است نیاز باشد به توقیف هم کشیده شود اما چرا این قدر عجله؟

رییس دولت یازدهم با مطرح کردن این سوال که چطور امروز برخی آزاد آزادند و برخی از این آزادی سهمی اندک در اختیار دارند؟ گفت: «منتقدان و مخالفان این دولت آزادند و آزاد خواهند بود، اما بگذارید به همان اندازه همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند؛ نقد کنند؛ مخصوصا نقد سازنده، این افتخار برای دولت است؛ من در هیات وزیران و مسوولان گفته ام یا شکایتی از طرف دولت نباید باشد نسبت به روزنامه و رسانه، یا باید به حداقل ضروری اکتفا شود.»

رییس جمهوری تصریح کرد: «شما می بینید امروز انتقاد صریح می کنند که حق آنهاست؛ گاهی حتی اتهام می زنند، دروغ مطرح می شود، حتی نسبت به آن موارد هم دولت وارد عمل نشده و شکایتی را مطرح نکرده و فقط از طرف مسوولان تذکری به آنها داده شده که این حرف ناصیح و نادرست است .»

روحانی افزود: «حتی علیه شخص رییس جمهور سی دی پخش می کنند و ما فقط گفتیم به آنها بگویند این قسمت های سی دی اشتباه است؛ بگذاریم ما در مسیری قرار گیریم که ملت ما، کشور ما، شایسته آن مسیر است؛ بگذاریم معضلات جامعه حل و فصل شود.»

رییس جمهوری با طرح این سوال که آیا مشکل ما فقط مشکل جناحی و سیاسی و حزبی است؟ گفت: «ما در محیط زیست مشکل نداریم؟ نباید بخشی از وقت و توان پیرامون محیط زیست شود؟ محیط زیستی که در کلان شهرها امروز در معرض خطر است و سلامت مردم؛ راه حل چیست؟ شما بدانید در هیچ کاری و هیچ مسیر صعب و دشواری دولت موفق نخواهد بود مگر این که مردم پشتیبان و حامی باشند.»

وی افزود: «در هر موضوعی اعم از مسایل اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی و سیاست خارجی، اگر ملت به صحنه بیاید ما پیروز و موفق می شویم.»

رییس جمهوری تصریح کرد: «رسانه های ما در مشکلات اساسی جامعه باید به صحنه بیایند، به کمک این کشور، به کمک دولت، به کمک حاکمیت و به کمک همه.»

وی افزود: «شدت انرژی در این کشور غیر قابل قبول است، آلودگی ها از حد استاندارد به مراتب پا را فراتر گذاشته است؛ شما می بینید با یک سردی هوا در تهران با چه معضل بزرگی مواجه می شویم.»

روحانی با بیان اینکه مشکلات فراوانی امروز پیش روی مردم است، گفت: «ما می خواهیم وارد بحث هدفمندی یارانه ها در قدم دوم شویم؛ این نیاز به حضور رسانه ها دارد.»

روحانی با بیان اینکه این رسانه هستند که باید شرایط کشور را برای مردم تشریح کنند، گفت: «پولی که از حامل های انرژی به دست می آید، با بخشی از پول خزانه دولت با هم ضمیمه می شود و به یارانه نقدی تبدیل می شود که بطور مساوی بین خانوارها تقسیم می شود.»

رییس جمهوری با بیان اینکه شما می بینید امروز کشور با چه مشکلاتی مواجه است، اظهار داشت: «بخش های مختلف تولید با مشکلات عظیمی مواجه است و در بخش سلامت با مشکلات زیادی مواجه هستیم.»

روحانی با بیان اگر بخواهیم در زمینه هدفمندی یارانه ها گام بلندی برداریم تا مشکلات حل شود، افزود: «در این مسیر دو چراغ قرمز در مقابل ما قرار دارد؛ یکی تورم و گرانی و دیگری هم بحث بیکاری و رکود. بنابر این ناچار هستیم قدم را آرام برداریم و وقتی قدم ها را آرام برداریم ، حل مشکلات به سرعت امکان پذیر نخواهد بود.»

رییس جمهوری با بیان اینکه در مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها می خواهیم به بخش تولید کنیم و می خواهیم اقشار نیازمند نه تنها از کمک یارانه نقدی و غیرنقدی محروم نشوند، بلکه بتوانیم به آنها کمک بیشتری کنیم، تاکید کرد: «راه تحقق این هدف آن است که آنهایی که نیاز آنچنانی به یارانه ندارد، دست رد به سینه یارانه نقدی بزنند و فرم هایی را که در فروردین ماه (سال آینده) در میان مردم توزیع می شود، پر نکنند تا ما بتوانیم با دست بازتر به مشکلات جامعه از جمله معضل بهداشت، درمان، حمل و نقل عمومی و تولید رسیدگی کنیم و حل این معضلات در سایه این مهم امکان پذیر است که کسانی که نیاز آنچنانی به این یارانه ندارند، به دریافت یارانه نقدی ˈنهˈ بگویند.»

رییس جمهوری گفت: «برای این کار اصحاب رسانه باید قدم به میدان بگذارند و همه توان خود را به کار گیرند. تنها بحث محیط زیست یا یارانه نیست بلکه تمام مسایل اصلی امروز جامعه ما از جمله معضل فساد نیاز به حضور و فعالیت و اقدامات اساسی اصحاب رسانه دارد.»

روحانی با یادآوری اینکه معضل فساد، یک معضل بزرگ در جامعه است، گفت: «فسادی که تنها گوشه هایی از آن برای مردم بیان شده و گوشه های دیگر آن بعدا برای مردم بیان خواهد شد.»

رییس جمهوری با طرح این سوال چه کسی می تواند با این فساد مبارزه کند، گفت: «تنها قوه مجریه؟ تنها قوه قضاییه؟ بزرگترین قدرتی که می تواند به صحنه بیاید وبا فساد مبارزه کند، رسانه ها هستند. رسانه ها باید به صحنه بیایند . نام افراد مفسد و ویژه خوار نباید در جیب رییس دستگاه اجرایی کشور باشد. نام افراد مفسد و ویژه خوار باید بر سر زبان و بیان خبرنگاران ما قرار گیرد.»

این جملات رییس جمهور همچون بخش های دیگری از سخنان وی مورد تشویق حاضران در مراسم قرار گرفت.

روحانی افزود: «اگر رسانه ها و مطبوعات همه به صحنه بیایند، نه اینکه با مفسد می شود مبارزه کرد، بلکه می شود جلوی فساد را گرفت. رسانه ها باید هزینه ها را آنقدر بالا ببرند که کسی در مسیر فساد قرار نگیرد و هوس فساد به سرش نزند و راه آن، حضور فعال رسانه ها است.»

5757

کد خبر 343002

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    117 5
    زنده باد
  • بی نام A1 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    128 4
    نیاز به گفتن نیست کاملا مشخصه
  • بی نام A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    31 1
    بدون یارانه زندگی من وخانواده ام میچرخد.پس دیگر یارانه نخواهم گرفت.
    • بی نام US ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
      5 26
      خدایی اگه دوران احمدی نژاد هم بود همین حرف رو میزدی؟
  • حسن محمودزاده A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    15 1
    خدارا شکر در عصر حاضر ریاست جمهوری سکان هدایت کشور را در دست گرفت که خودش روحانی است و مرد خداست،و حقوق دان است.من از خبر آنلاین محترم تقاضا دارم .این موضوع را همیشه بررسی و پیگیری و دنبال نمایند.در دولت های قبل و مخصوصآ در دولت قبل مدیران که در وزارت صنایع برای کارخانه جات معرفی شدند. پس از 8 یا 9 سال بعد از پایان مدیریتشان در کجاها مشغول شدند.آیا با وام دولتی کارخانه ای را خریداری کردند و یا باشگاه اسب سواری را 99 ساله مانند قرار داد ترکمن چای با مسئولین منعقد نمودند. ویا نام مدیران سابق شرکتها که هنگام خروج از کشور فقط باز داشت میشوند. اما هرگز این روزنامه های که امروز ریاست جمهور درخدتشان بود به مردم اطلاع رسانی نکردند.امروز اقای رئیس جمهور ریش و قیچی را به دست شما دادن،مدیون مردم نشوید
  • بی نام A1 ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    14 2
    خدا ازشما راضی باشد
  • بی نام A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    17 0
    آقای روحانی عزیز تو با ما بمان نتنها یارانه نخواهیم گرفت بلکه برای رفع مشکلات دولت وکشور یارانه به دولت پرداخت میکنیم.
  • بی نام NL ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    11 6
    این جمله "نام مفسدان باید بر سر زبان خبرنگاران باشد " با این جمله" اسامی مفسدین اقتصادی را در جیب دارم" چه تفاوتی داره؟ پس کی اسامی مفسدان واقعی اعلام میشه؟!
  • بی نام IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    41 1
    ممنون اقاي روحاني. خيلي وقت بود منتظر اين سخنان بوديم.
  • بی نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    28 2
    بیاین از خودمون بپرسیم چرا تو آمریکا که اقتصادش حداقل صد برابر اقتصاد ایرانه اختلاسی صورت نمیگیره!؟
  • amir IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    38 1
    رئیس جمهور ادامه داد: «اینکه چقدر کتاب چاپ شد، تیراژ کتاب چه مقدار بود، چقدر سی دی منتشر کردیم، این آمار فرهنگی نیست. اثر آن کتاب ها چه بود؟ اثر آن همه سرمایه گذاری در بخش فرهنگی چه بود؟ اگر اثر خوب بود پس چرا امروز همه نگرانند و همه ناراحتند؟ پس باید راه دیگری را برگزینیم و انتخاب کنیم.»
  • مهربان توسی A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    55 0
    کاش فضا برای مطبوعات منتقد بازتر بود تا راه اختلاس و رانت بسته تر میشد
  • من FI ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    22 1
    آقای روحانی عزیز و دوست داشتنی . اگه اسم مفاسد را اعلام می کنید خواهشا حمایت محکم و لازم هم از منتقدین و خبرنگاران هم در ادامه ی راه داشته باشید . چون معمولا این دوستان مفسد اقتصاد پشتشون به یه جاهایی گرمه . مرسی .
  • بی نام A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
    3 22
    بخش بزرگی از حفاظت فرهنگی کشور بر عهده حوزه های علمیه وروحانیت معزز میباشد که اشاالله بتوانند رفع نگرانی کنند
  • بی نام A1 ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    2 1
    ما که در اداره دولتی فرهنگ و ارشاد یکی از شهرستان های بزرگ هستیم ،امسال بودجه فرهنگی ما به دومیلیون نرسید،سالهای فبل هم همینطور.....
  • سیاوش IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    2 0
    این بسیار عالی است که آقای روحانی از مسائل اطلاع دارند و از وضع موجود اعتراض دارند، ولی اگه قرار باشد آقای روحانی هم سوال مطرح کنند چه کسی برای پاسخ گویی باقی میماند؟!