۰ نفر
۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۸

1- آژیر آلودگی هوا به تازگی به صدا در نیامده است ،سالهاست که صاحبنظران ، دلسوزان ورسانه ها نسبت به روند پر شتاب آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها هشدار میدهند و هر بار که این موضوع به مرحله بحرانی می رسد انواع و اقسام طرحها و پیشنهادی های آرمانی مطرح میشود ، چند روزی محور سخنان مسئولان و برنامه های رادیو تلویزیونی و گزارش مطبوعات است و سپس به فراموشی سپرده میشود . گویی کسی این بحران را باور ندارد !

2- سالهاست که روسای دولت ها و وکلای مردم از ضرورت توسعه ناوگان حمل و نقل درون شهری کلان شهرها سخن میگویند؛ بنحویکه مردم بدان اعتماد کنند و خودرو شخصی خود را تنها برای تفریح و سفرهای برون شهری مورد استفاده قراردهند، اما دریغ از گام های عملی و موثر ! پروژه های مترو و قطار شهری در همه کلان شهرها به کندی پیش می رودو ناوگان اتوبوسرانی کلان شهرها کماکان ناکار آمد و البته آلودگی ساز است . نــه می توان با اطمینان سفرهای درون شهری خود را به اتکا بر ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری برنامه ریزی کرد و نه اتوبوس های موجود از کیفیت و سن مناسب برخوردارند که آلودگی در شهر ایجاد نکنند .دولت ها یکی پس از دیگری می آیند و می روند و ناوگان اتوبوسرانی کلانشهرها تغییری اساسی نمی کند ، مترو ها هم در جا می زنند ....
3- خودرو سازان درتولید خودرو سواری با هم رقابت دارند، مردم هم همه توان خود را بکار میگیرند تا یک اتومبیل برای خود تهیه کنند تا بتوانند زندگی خود را سر و سامان دهند . اما ظاهرا کسی نـــه نگران مصرف سوخت بالای خودرو های تولیدی است و نـــه نگران آلودگی فراتر از استاندارد آنها ....! خودرو های فرسوده هم مزید بر علت است . نه سیاست های تعویض آنها موثر است نه مردم انگیزه ای برای تعویض خودرو های فرسوده خود را دارند . البته معلوم نیست خودرو های نو جایگزین فرسوده ها هم آلودگی ایجاد نکنند...!
4- کلاف سر در گم ترافیک قفل کلانشهرها هر روز پیچیده تر می شود و هر روز میلیون ها ساعت وقت مردم در ترافیک تلف می شود . و همزمان خودرو های غیر استاندارد با میلیون ها ساعت توقف در ترافیک تنها به آلودگی هوای شهر ها می افزایندو طرح های موقتی محدودیت رفت و آمد خودرو ها نیز دردی را دوا نکرده است !
اکنون چرخه بی حاصل تولید روز افزون خودرو آلودگی ساز و پر مصرف ، تبدیل شهر ها به پارکینگ های بزرگ ، ناکار آمدی ناوگان حمل و نقل عمومی در کلان شهرها ، اتوبوس های آلودگی زا ،‌ روند کند پروژه های ریلی در کلان شهرها و مدیریت ناکار آمد ترافیک شهری ادامه دارد و گویی هنوز هم کسی بحران آلودگی هوا را باور ندارد !
تردیدی نیست که در شرایط کنونی ،آلودگی هوا مهمترین بحران کلان شهرهای کشور است ،بحرانی که موجب گسترش بیماری و مرگ و میر ، افزایش مشکلات روانی وعصبی در مردم و افزایش روز افزون هزینه های درمان و دارو و دشواری زندگی در کلانشهرهاست .
آشکارا پیداست که دولت تدبیر و امید باید نگرش به آلودگی هوا از حد شعار و توصیه فراتر برد وبا تدبیر موثر و برنامه ریزی دقیق -حتی با تعطیلی بسیاری از پروژه ها بدون اولویت دیگر- توجه خود را به هـــوای پاک ، در شهر ها و کلان شهرها معطوف سازد و با باو و نگاه جامع به مساله ، در یک زمان بندی قابل نظارت و ارزیابی به این خواسته بحق مردم پاسخ منطقی و ملموس بدهد ؛
باور کنیم هــــوای پــاکیزه هم حق مسلم ماست ...!

*این مقاله اولین بار در شماره سوم هفته نامه فراخبر منتشر شده است .

کد خبر 335781

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۱
    7 4
    با تشکر از نویسنده محترم مایلم اضافه کنم که مصرف گاز و تراکم جمعیتی نقشی کمتر از خودرو ها نداشته.به زبان ساده از 17% اکسیزن هوای پاک قسمت قابل توجهی از آن صرف سوخت گاز طبیعی میشود با آلاینده های خاص خود.بگذریم از اینکه اصلآ لوله کشی گاز به خانه و اتاقی کاری اشتباه است.
    • بی نام IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
      3 2
      لطفا در زمینه ای که تخصص ندارید سخن نگویید. سوخت گاز با کمترین میزان آلودگی، پاکترین سوخت فسیلی به حساب می آید. دلیل اصلی آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، مصرف بنزین و گازوئیل بی کیفیت در خودروها و مازوت در کارخانجات و نیروگاه هاست. مهندس محیط زیست.
  • بی نام A1 ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
    1 0
    وضع موجود بهترین شرایط برای دولتمردان و صاحبان صنایع دولتی، نیمه دولتی و رانتی و شهرداریها است. بیشترین ضرر وضع موجود هم مردن عده ای است و بس. پس چه دولت سازندگی باش، چه اصلاح طلب، چه احمدی نژاد و چه تدبیر هیچ کدام در بهبود گسترش حمل و نقل عمومی قدم موثر بر نمی دارند، چون می ترسند اگر بردارند همه چیز به هم بخورد.

آخرین اخبار