ایرنا نوشت:

مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر گفت: یکی از عوامل بروز سکته ها عوامل زیست محیطی است و اثرات مخرب آلاینده های هوا بیش از دود سیگار و قلیان است.

دکتر ˈرویا کلیشادیˈ روز پنجشنبه در همایشی به مناسبت هفته هوای پاک در اصفهان افزود: آلودگی هوا موجب اختلال در لایه درونی رگ های بدن می شود.

وی افزود: این امر باعث بروز سکته های قلبی و مغزی در نوجوانان و جوانان 10 تا 18 سال می شود و سن سکته را کاهش می دهد.

مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر تصریح کرد: مواد مضر موجود در هوا موجب پیری سلول ها و ایجاد بیماری در آن ها می شود.

وی عنوان کرد: آلودگی هوا جهش های ژنتیکی از جمله جهش ژن (CYP1A1) در جنین را به دنبال دارد و این بیماری در زمان کودکی و یا سنین بالاتر خود را نشان می دهد.

این متخصص بیماری های اطفال با اشاره به اینکه شیرمادر حتی در صورت آلودگی از شیر خشک مفیدتر است، اظهار کرد: شیر مادران در معرض آلودگی هوا دارای درصد بالایی سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک است.

وی خاطرنشان کرد: 90 درصد بانوان، 70 درصد مردان و 60 درصد کودکان شهر اصفهان دچار کمبود ویتامین دی (D) هستند که این امر نیز ناشی از آلودگی هوا است و برخلاف رویت نور خورشید اثرات مفید آن حذف می شود.

کلیشادی افزود: بالا بودن آلاینده های موجود در هوا بر بروز چاقی در افراد به دنبال ترشح غیراصولی غدد بدن موثر است و باعث اختلالات چربی در خون می شود.

وی بابیان اینکه مصرف سبوس، سبزیجات با رنگ زرد و سبز تیره، مایعات، لبنیات، انار، انواع روغن های کلزا و زیتون در کاهش اثرات مضر آلودگی هوا موثر است، گفت: مصرف عناب تازه، اثرات آلودگی هوا بر شیر مادران را کاهش می دهد.

بنیانگذاز جمعیت سبز و نماینده تشکل های زیست محیطی استان اصفهان نیز گفت: توسعه صنعتی در استان ها باید براساس ظرفیت باشد و استان اصفهان ظرفیت توسعه صنایع موجود را ندارد.

ˈمهدی بصیریˈ افزود: فعالیت صنایع باید متناسب با اقلیم و اکولوژی مناطق باشد و اخلاق زیست محیطی رعایت شود.

وی با بیان اینکه باید از ایجاد صنایع آلاینده در نزدیکی شهر اصفهان جلوگیری شود اظهارکرد: همانند سایر نقاط دنیا باید برای این گونه صنایع، مالیات های زیست محیطی وضع شود.

وی هوای اصفهان را نه تنها آلوده بلکه مسموم خواند و افزود: در این زمینه آمارهای صحیح و اطلاع رسانی های مناسب به شهروندان ارائه شود.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: باید بر توسعه انرژی های پاک در کشور سرمایه گذاری شود زیرا افزایش بیماران سرطانی نشان دهنده بحران آلودگی هوا در استان های کشور است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 334262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    11 0
    تیتر خبر معرکه است ! جان من تصحیحش نکن
  • موسوی A1 ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    26 1
    هرکی میتونه جونشو ورداره از تهران فرار کنه تا وقتی کارای روبنایی فقط انجام میدن همینه و هیچ کاری با معضلات اصلی جامعه ندارن
  • داروین IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    4 0
    تکامل پذیری آدمیزاد عجیبه؛ ممکن چند هزار سال دیگه عملکرد شُشهای مردمان شهرهای آلوده هم معکوس بشه یعنی co2 بشه «دم» و o2 بشه «بازدم» اونوقت هوا تمیز میشه و پر از اکسیژن !
  • رفیعی IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    2 0
    بعد میگن سیگار و قلیان نکش!! هر کس اینو میگه بهش میگم برو بابا این هوایی که ما داریم نفس میکشیم از سیگار و قلیان بدتره !!!! بعد طرف به تمسخر میخنده!!!
  • حميدرضا A1 ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    9 2
    امروز پنجشنبه در تهران هوا حسابي ابري بود . . اگه اينا راست ميگن چرا براي كاهش اين آلودگي ، ابرها رو بارور نميكنن ؟ اينا كه علم و تكنولوژي و ابزارش رو هم كه دارن . ميشه يكي بگه داستان واقعا چيه ؟؟؟؟؟!!!!!