بیت الله ستاریان، کارشناس مسکن در رابطه با بی ثباتی قیمت مسکن در سال های گذشته توضیح می دهد و راهکارهایی برای به آرامش رسیدن قیمت مسکن در دولت یازدهم مطرح می کند.

محمد هیراد حاتمی: 

با پایان برگزاری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری « امید » به بسیاری از بازار های داخلی تزریق شد و بسیاری از کارشناسان پیش بینی کردند می توان منتظر روزهای خوبی برای اقتصاد بود.

جدای از بخش های مختلف، یکی از اصلی ترین بخش های اقتصاد که در سال های گذشته همواره خبرساز بوده است و انتظار آرامش را این روزها می کشد بی تردید بخش « مسکن » است.   

در رابطه با اینکه علت بی ثباتی سال های گذشته بخش مسکن چه بوده است و چرا شاهد رشد قیمت مسکن بوده ایم، بیت الله ستاریان، کارشناس مسکن در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین اینگونه توضیح داد: « باید یک مقدار به صورت مساله بیشتر بپردازیم. مسکن موضوعی است که تقریبا با تمام ارکان اقتصادی ما کما بیش در ارتباط است. موضوعی که ما با آن برخوردار هستیم این است که مسکن مورد نیاز مان را  نتوانستیم برای جامعه تامین کنیم. علت تمامی افزایش ها و تلاطم ها  و اتفاق هایی که چند سال اخیر اتفاق افتاد ناشی از این است که عرضه مان نسبت به تقاضای مان کمتر بود. » 

ستاریان ادامه داد: « یعنی در حال حاضر بیشترین حرف را در بخش مسکن موضوع عرضه و تقاضا می زند. البته اخیرا تلاش هایی شده که این موضوع را کمرنگ تر جلوه دهند. تلاش شد این اقدام هم با ارائه آمار و به شکل بحث هایی که اخیرا صورت گرفت انجام شد به طوریکه شاهد این بودیم که تبلیغ بیش از اندازه روی تولید شد. » 

او اعتقاد دارد که بر اساس مطالعاتی که انجام شده در حال  حاضر کمبود مسکن داریم: « ما مطالعاتی انجام دادیم که نشان می دهد کمبود مسکن داریم. از سوی دیگر تمام پتانسبل ما در بخش دولتی و بخش خصوصی تولید حداکثر 750 تا 800 هزار مسکن است. » 

این کارشناس مسکن در پاسخ به پرسشی درباره اینکه روند محاسبه نیاز به مسکن چگونه است اینگونه پاسخ داد: « ما روش های متعددی برای بررسی نیاز مسکن داریم. روشی که عموما در جوامعی که آمارشان دقیق نیست استفاده می شود یک روش کلی است. تشکیل خانوار های جدید را محاسبه می کنند، ضریب استهلاک، ضریب تخریب و خانه های خالی را به آن اضافه می کنند و در نهایت به این می رسند که در در یک بازه زمانی چه قدر نیاز به مسکن وجود دارد. » 

ستاریان اعتقاد دارد که طرح آنی در حوزه مسکن نعملیاتی نخواهد شد: « در حوزه مسکن طرح آنی جوابگو نیست. حداقل یک برنامه ریزی 5 ساله برای مسکن وجود دارد تا بتوان به نتایج قابل قبوللی رسید. »    

او همچنین در توضیح راهکار هایی که دولت آینده باید در بخش مسکن به کار گیرد گفت: « راهکار هایی هست.  90 تا 93 درصد تولید مسکن  را بخش خصوصی انجام می دهد. دولت آینده به جای اینکه خودش را درگیر مساله ساخت و ساز کند، روی این موضوع تمرکز کند. در بهترین حالت ممکن دولت می تواند ده درصد تولید مسکن را داشته باشد. بر این اساس دولت بخش خصوصی را تقویت کند. » 

این کارشناس مسکن با پیش کشیدن مشکلات بخش خصوصی در تولید مسکن ادامه توضیحات خود را اینگونه مطرح کرد: «  بخش خصوصی مشکلات متعددی دارد. دولت آینده بیاید و دسترسی آنها را به منابع مالی داخلی و خارجی تسهیل کند. اولین حرف را در ساخت و ساز منابع مالی و تامین آن می زند. قوانین لازم را به ثبت برساند تا بخش خصوصی از سال آینده و حتی ماه های پایانی سال جاری  بتواند تولید را افزایش دهد. » 

ستاریان اعتقاد دارد که هر نوع وعده دادن در بخش مسکن مضر است: « من هر نوع وعده برای بخش مسکن را بسیار مضر می دانم. » 

3939

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 304256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    30 11
    آقای ستاریان کارشناس خوبی هستند متاسفانه امکان نداره وضع مسکن بهتر بشه البته به امید خدا و در صورت تلاش واقعی مسئولین جدید میشه وضع بدتر نشه همین
  • ایمان IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    4 1
    خوب معلومه که مشکل عرضه و تقاضاست مهم اینه که دولت چی کار کرده واسه عرضه تقاضا. وقتی همه امکانات تو تهران باشه و همه شرکت های دولتی هم تو تهران باشن اونوقت معلومه که تقاضا زیاد می شه و راه حل اینم اضافه کردن عرضه نیست چون که شهر هر چی بزرگ می شه هزار جور بدبختی با خودش میاره مثل آلودگی، ترافیک و غیره راه حل اینه که تمرکز زدایی بشه دلیل نداره کارای دولتی و وزارتخونه ها همه تو تهران باشه
  • بی نام A1 ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    3 0
    عدم سودآوری شاخه های دیگر صنعت و کشاورزی و هنر و غیره سبب سرمایه گذاری مردم در بخش مسکن و ارز و طلا و افزایش قیمت آنها شد. ایجاد زمینه های دیگر سرمایه گذاری همزمان با تلاش دولت برای کاهش قیمت می تواند قیمت مسکن را کاهش دهد. بعنوان مثال بانک ها باید از پرداخت وام به سازندگان جزء خودداری کنند و فقط به انبوه سازان تسهیلات بدهند تا بدین ترتیب بتوان قیمت ها را راحت تر کنترل کرد البته اگر سیستم حریص بانکی ایران بتواند بر این وسوسه خود غلبه کند که این نیازمند مبارزه دولت با سیستم تا حدودی فاسد بانکی در ایران است.
  • بی نام A1 ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    8 0
    همین بنده خدا دو ماه پیش تو سایت شما میگفت اواخر خرداد و اویل تیر ماه یک جهش در قیمت مسکن داریم . میخواستم ازشون بپرسید چی شد؟
  • سجاد سرمایه IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    2 5
    ان شاء الله با حضور آقای رضایی به عنوان وزیر اقتصاد حتما اوضاع مسکن حل خواهد شد و شاهد سیر نزولی قیمت مسکن خواهیم بود. حاج محسن بیا و گره از کار جهان بگشا...
  • بی نام A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    8 4
    به نظر من قیمت مسکن در 2 تا 3 سال آینده بشدت کاهشی و منفی خواهد شد ! من خودم در اصفهان زندگی میکنم و در این شهر شاهد هستم که چقدر مسکن و برج ( به غیر از شهرکهای مسکن مهر ) ساخته شده و همه هم خالی موندن ! خب سازندگان این برجها اینها را نساخته اند که هوا بره توشون ! اینها را باید بفروشند یا اجاره بدهند و یا اینکه کسانی این اپارتمان ها و خانه ها را کسانی پیش خرید کرده اند ، با توجه به منفی شدن رشد جمعیت تحلیل بنده این است که سازندگان این برجها و شهرکها با توجه به کاهش قدرت خرید مردم برای جذب مشتری مجبور به پایین آوردن قیمتها و دادن تخفیفهای زیاد شوند وگرنه این برجها خالی خواهند موند ...