سایت جهان نیوز در یادداشتی اعتراض آمیز در باره سخنان دیروز رئیس جمهور نوشت:

دكتر محمود احمدي‌نژاد، رئیس جمهور، روز سه شنبه در همايش استانداران سراسر كشور سخنان سوال برانگیزی درباره انتخابات مجلس نهم و آرای مردم بیان کرد که با توجه به سابقه و جایگاه این نوع ادبیات سیاسی، ابهاماتی درباره این دیدگاه او ایجاد کرده است.
 رئيس‌جمهور در این همایش عنوان كرد: انتخابات متعلق به مردم و پايه حكومت به شمار مي‌رود و بايد طوري به انجام برسد كه راي و نظر مردم آشكارا اعمال شود و چنانچه نظر مديران كشور با نظر مردم در دو سوي مختلف قرار بگيرد، ديگر ادامه راه امكانپذير نخواهد بود.

وی در ادامه اظهاراتش درباره انتخابات، پای استانداران را هم به پیگیری سخنانش باز و تصريح كرد: اگر در جايي مشاهده كرديد كه حقي ضايع مي‌شود بايد قاطعانه و در چارچوب قانون به آن رسيدگي كنيد.

احمدي‌نژاد افزود: بايد برگزاري انتخابات به گونه‌اي باشد تا مردم از عمق جان باور داشته باشند كه راي آنها تاثيرگذار است و آنچه حاكم مي‌شود راي مردم است.

رئيس‌جمهور که گویا بر طرح آنچه "صیانت از آرا" می‌خواند، اصرار داشت، بار دیگر استانداران را ترغیب کرد در این راستا وارد عرصه انتخابات شوند. وی برای بیان مفهوم موردنظرش حتی متوسل به عنوان خبرساز "صیانت از آرای مردم" شد؛ عبارتی که در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم بسیار به گوش خورد.

احمدی نژاد دراین باره خاطرنشان كرد: "استانداران به عنوان نمايندگان دولت در سراسر كشور، بايد تمام تلاش خود را به منظور صيانت جدي از حق و راي مردم در انتخابات به كار بگيرند و به هيچ كس اجازه تخلف از قانون را ندهند." البته در میان این تاکیدات چندباره بر موضوع صیانت از رای مردم، رئیس جمهور اشاره گذرایی هم به "لزوم مشاركت حداكثري مردم در انتخابات" کرد.

به نظر می رسد سخنان دیروز رئیس جمهور از روی حسن نیت بیان شده اما بی تردید اصرار چندباره برای موضوع صیانت از آرای مردم و تاکید بر ورود استانداران به عرصه انتخابات آن هم در شرایط کنونی که جریان فتنه با شعار تحریم و مبارزه درصدد زیر سوال بردن سلامت انتخابات برآمده، ” در واقع انتظار ناظران سیاسی از دکتر احمدی نژاد این بوده و هست که به جای تاکید ویژه بر موضوع سوال برانگیز "صیانت از آرا"، وی بر لزوم حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات 12 اسفند مانور ویژه دهد. “ اظهاراتی دور از انتظار، نابجا و نسنجیده است.

جالب آنکه مشابه همین تاکیدات چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری دهم از سوی آقای هاشمی رفسنجانی بیان شد و با وجود نهی مکرر رهبر معظم انقلاب آنقدر به آن دامن زده شد که دروغ تقلب در درون آن پرورش یافت.

گرچه انتظار می رفت که آقای هاشمی در همراهی با بیانات رهبر انقلاب، ادعاهای ضدانقلاب را بی اساس توصیف و بر صحت انتخابات و اطمینان دهی به مردم تاکید کند اما در عین ناباوری ناظران سیاسی، وی در خطبه های اولین نماز جمعه سال 88 خود گفت: «مردم باید اطمینان داشته باشند که همان رأیی که می‌دهند اثر خود را می‌گذارد.»

او چهار هفته بعد یعنی در 4 اردیبهشت هم بار دیگر همین موضوع را مطرح و عنوان کرد: سلامت انتخابات بايد براي مردم مشخص شود. مردم با خيال راحت بايد بروند پاي صندوقهاي راي.

شاید به همین دلیل بود که روز نهم اردیبهشت، رهبر معظم انقلاب در جمع پرستاران، معلمان و کارگران مخاطب سخنانشان را «برخی دوستان بی‌انصاف» نام گذاشتند و فرمودند: با حضور پرانگیزه مردم همواره انتخاباتی سالم، متقن و خوبی در ایران برگزار شده اما متأسفانه برخی دوستان بی‌انصاف و کسانی که جزو ملت هستند و توقع دارند مردم به آنها توجه کنند با ناسپاسی علیه ملت حرف می‌زنند و با تکرار حرف دروغ دشمن، سلامت انتخابات را زیر سؤال می‌برند.

این تذکرات صریح رهبر انقلاب هم مورد توجه رئیس مجمع تشخیص واقع نشد و چندی بعد فتنه 88 تا ماه ها آرامش را از کشور گرفت و انتخابات باشکوه 22 خرداد 88 را به جای یک دستاورد بزرگ مردم سالارانه به چالشی امنیتی تبدیل کرد.

این روزها هم جریان فتنه که در ورود به عرصه انتخابات مجلس ناکام مانده درصدد احیای پروژه سال 88 و بی اعتبار ساختن انتخابات مجلس نهم است تا شاید اینگونه در کاهش مشارکت مردم در انتخابات حساس 12 اسفند موفق شود و آن را نتیجه عدم حضور فعالان فتنه در عرصه سیاسی کشور قلمداد کند؛ تلاشی که البته پیش بینی‌ها از شکست زودهنگام آن حکایت دارد زیرا به تاکید رهبر انقلاب حضور مردم در انتخابات مجلس نهم "دشمن شکن" خواهد بود.

در همین راستاست که اظهارات روز گذشته رئیس جمهور نابجا و غیر مدبرانه به نظر می رسد.
1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 196750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =