۰ نفر
۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۱

تنها راه برای واشنگتن و اسلام آباد بازی به شیوه جاسوس ها است:دوستی در عیان دشمنی در خفا

دیوید ایگناتیوس
نمایندگان سرویس های اطلاعاتی درست مانند کشورهایی که تابعیت آن را در دست دارند هیچ گاه دوستان دایمی یا دشمنان همیشگی ندارند ، اما منافعی جاری و ساری دارند. بر همین اساس به نظر می رسد که همین منافع مشترک اصلی ترین انگیزه ای بود که نمایندگان سازمان سیا و سرویس های پاکستان آی اس آی را هفته گذشته کنار هم نشاند. مقام های نزدیک به دو منبع ادعا می کنند که گفتگوها میان ژنرال احمد شجاع پاشا و مایکل مورل که سرپرستی سازمان سیا را تا انتصاب رئیس جدید بر عهده دارد بسیار مثبت ثمر بوده است. یک مقام امریکایی در این خصوص می گوید: به طور کلی دیدارهای ما با مقام های ارشد اطلاعاتی پاکستان منجر به افزایش همکاری های دوجانبه ما در ماه های آتی خواهد شد.


مقام های پاکستانی نیز این موضع را تایید می کنند و اصرار دارند که هیچ کدام از طرفین به دنبال تخریب مجد روابط و تنش در آن نیستند.
اما اصلی ترین بخش این همکاری ها انجا بود که پاکستان با صدور 87 ویزا برای کارمندان سازمان سیا موافقت کرد. مردانی که می خواهند با خیال راحت به اسلام آباد بیایند و کاری را انجام دهند که نام آنها گویای آن است: کار برای نهاد اطلاعاتی سیا.
این توافقنامه در حقیقت رابطه میان دوکشور را پس از مشاجره های ماه ژانویه در خصوص فعالیت های سیا در خاک پاکستان بهبود می بخشد. ریموند دیویس کارمند مخفی سیا در پاکستان پس از کشتن دو شهروند پاکستانی بازداشت شد . وی پس از آنکه سیا موافقت خود را با پرداخت بیش از 2 میلیون دلار به عنوان خون بها به بازماندگان اعلام کرد، آزاد شد. بر اساس توافقنامه جدید سازمان سیا از این پس پیش از انجام ماموریت های سری در پاکستان باید با آی اس آی هماهنگی های لازم را انجام دهد. منابع نزدیک به هر دو طرف اعلام کردند که فعالیت های ضدتروریستی سیا و آی اس آی همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.


در حال حاضر اصلی ترین مورد اختلاف میان سیا و آی اس آی ماجرای دکتر شکیل افریدی است . پزشکی که پس از کشته شدن اسامه بن لادن تلاش کرد با به راه اندازی طرح ساختگی واکسیناسیون نمونه دی ان ای خانواده اسامه را به دست آورد. پاکستان این پزشک را جاسوس سیا می داند. گفته می شود که مقام های امریکایی تلاش خود را برای آزادی وی آغاز کرده اند. با این همه پاکستانی ها با توجه به اینکه این پزشک از پشتوهای پاکستان است اعتقاد دارند که امریکا باید به قربانیان احتمالی طرح واکسیناسیون وی غرامت بدهد.


مشکل دیگر هم نقش آی اس آی پاکستان در شکنجه و مرگ خبرنگار سالیم شهزاد است. مردی که جنازه وی در حالی که به شدت شکنجه شده بود در ماه می پیدا شد. او چند بار در مقاله های خود شکست های نظامی ارتش پاکستان را به باد انتقاد گرفته بود. یک کمیته قضایی در پاکستان در حال حاضر مسئولیت تحقیق در این خصوص را بر عهده گرفته است .


اکنون تمام پرده ها کنار رفته و سازمان سیا و آی اس آی نوع همکاری را درک کرده اند: با هم کار کنید درست مانند دو متحد، همزمان میزانی از استقلال را حفظ کنید گویا که دشمنان خونی هم هستید. زمانی که یکی از شما کار خلاف میل دیگری انجام می دهد، طرف عصبانی باید صدای اعتراض خود را بلند کند. اما در خفا و پشت پرده به همکاری با هم ادامه دهید چرا که چاره دیگری ندارید و البته این دقیقا همان کاری است که سرویس های اطلاعاتی انجام می دهند.
واشنگتن پست 17 جولای / ترجمه: سارا معصومی
5151

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 163167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =