ایسنا نوشت: نائب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ضمن تاکید بر تملک باغات توسط شهرداری گفت: با توجه به وضعیت فعلی در تهران تنها با تملک باغات می‌توان از سرمایه‌گذاری و تخریب آنها جلوگیری کرد.

محمدمهدی تندگویان در مورد سرانجام حفاظت از باغات تهران گفت: باغات تهران باید خریداری، تملک و نگهداری شوند، چرا که در وضعیت فعلی با موضوعاتی چون بحران آب و سرمایه گذاری در ملک، مالکان تعهدی در حفظ باغات ندارند و هیچ چاره‌ای جز تملک وجود ندارد هرچند تملک باغات هم نیازمند منابع مالی است.

تملک و مصادره تنها راه حفظ باغات پایتخت

عضو شورای اسلامی شهر تهران، گفت: مادامی که باغات در اختیار شهرداری و یا هر نهادی دیگر قرار نگیرد، نمی‌توان نسبت به عدم تخریب آنها اطمینان داشت، شورای شهر چهارم با تصویب مصوبات گوناگون و حتی جریمه‌های سنگین سعی برحفظ باغات تهران داشت؛ اما با وجود این اقدامات، هیچ تفاوتی در عمل اتفاق نیفتاده است.

وی در مورد تملک باغات از سوی شهرداری و احتمال برخی تخلفات گفت: طی سال‌های گذشته در شهرداری تخلفاتی صورت گرفته و همچنان احتمال ورود آسیب به باغات با تملک هم وجود دارد، ولی در شرایط فعلی تملک تنها راه درمان است، البته سامانه های تخلفات شهرداری نیز شفاف شده و مردم به راحتی می توانند از طریق دفاتر الکترونیک به پرونده ها دسترسی پیدا کنند، هرچند هنوز تخلفات به صفر نرسیده است.

تندگویان با اشاره به اینکه مردم می‌توانند تخلفات در حوزه فضای سبز و یا در مورد باغات را مشاهده کنند، گفت: در واقع در حال حاضر دیگر به راحتی نمی‌توان تخلف کرد، ولی از آنجایی که مالکان به دنبال سودهای هنگفت هستند، تخلفات در جریان است و ضروری است که تصمیم اساسی عملیاتی شود.

مصوبه برج باغات ضربه سنگینی به باغات تهران زد

نائب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در شورای شهر تهران، یادآور شد: مصوبه برج باغات نیز از مصوباتی بود که ضربه سنگینی به باغات پایتخت زد؛ چرا که در این مصوبه برای تأمین پارکینگ ملاحظاتی در نظر گرفته نشده است از این رو اغلب تا 80 درصد و گاها تا 100 درصد ملک گودبرداری می شود، در واقع هم برج ساخته می شود و هم تمامی باغ از بین می رود.

قانون شناسنامه‌دار کردن باغات بازدارنده نیست

وی در ادامه به قانون شناسنامه دار کردن درختان و باغات اشاره کرد و گفت: قانون شناسنامه دار کردن درختان و باغات در حال انجام است و قرار است ادامه هم پیدا کند؛ اما متاسفانه مالکانی با داشتن شناسنامه باغ، باز اقدام به تخریب برای سودآوری می کنند به گونه ای که حاضر به پرداخت جرائم هم هستند.

قوه قضاییه در صدور رأی پرونده‌های ارجاعی کمیسیون ماده 7 تجدید نظر کند

این عضو شورای اسلامی شهر تهران، افزود: در طول شش و یا هفت سال گذشته، کمیسیون ماده 7 حدود 2000 پرونده بایت مصادره املاک، به قوه قضاییه ارجاع داده است، بر اساس تبصره یک ماده 686 قانون مجازات اسلامی، برای کسانی که عمدا باغی را نابود کنند، از قوه قضاییه در خواست شد تا آن ملک به نفع شهر توسط شهرداری مصادره شود.

تندگویان ادامه داد: متاسفانه ماهانه 5 الی 6 پرونده از این دست، در کمیسیون ماده 7 به قوه قضایه ارجاع داده می شود، اما تاکنون یک مورد هم اجرا نشده است این در حالی است که اگر از میان 2 هزار پرونده تنها 5 باغ مصادره شده بود، یقینا تاکنون نیمی از باغات تخریب شده نجات یافته بودند.

وی با بیان اینکه در قوه قضاییه قضات مرتبط با این پرونده ها، مدعی هستند که چون به آنها ثابت نمی شود که باغ عمدا نابود شده و حقوق مالکانه یک شخص را نمی توانند باطل کنند، رأی صادر نمی شود، تاکید کرد: از قوه قضاییه انتظار می رود از مجموع 2000 پرونده حداقل رأی 10 پرونده را صادر کند و حکم مصادره دهد.

تندگویان در پایان با اشاره به اینکه کمپین مردمی حفاظت از باغ‌های تهران می تواند موثر واقع شود، گفت: امید است که این کمپین ضمانت اجرایی نیز داشته باشد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 453713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند GB ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    1برکناری قالیباف 2محاسبه دقیق نیاز هر شهر وند به فضای سبز. 3عدم تغییر کاربری این نوع از زمین حتی اگه شهاب سنگ از آسمان ببارد
  • بی نام IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    تنها راه خرید آنها به نرخ روز است که شهرداری هم بودجه ندارد. وقتی خود ماموران هم الوده باشند چه می توان کرد؟
  • بی نام IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    0 0
    جدا؟ میزان ساخت و ساز شهرداری و بانک ها چند درصد ساخت و سازها است جواب مشخص میشه
  • بی نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۷
    0 0
    ما از کشورهای غربی هم در اقتصاد لیبرال تریم. آیا در اروپا به هر کسی اجازه می دهند چون صاحب خانه، باغ یا ... است هر طور که خواست با آن رفتار کند؟ درختانش را قطع کند و آب ندهد تا خشک شود. در لندن حتی برای تعمیر خانه شما باید بسیاری الزامات را رعایت کنید حتی خانه ای که دیگر نمی تواند تعمیر شود با حفظ همان نمای قدیمی خانه بارسازی می شود و نمای قدیمی به خانه جدید الحاق می شود. حالا ما کشورمان را نظام سرمایه داری افسارگسیخته اداره می کنیم یا آنها؟