معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیش بینی ها نشان می دهد تا سال 2050 خشکسالی و کاهش نزولات جوی در ایران 11 برابر شرایط فعلی می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در دیدار با کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد اظهار کرد: این شرایط موجب نگرانی عمیق در خصوص آینده ایران، منطقه و جهان شده است.

او با اشاره به اینکه اکنون ایران با چالش ها و مسایل زیست محیطی زیادی مواجه است گفت: با توجه به اثر پذیری بالای ایران از تغییرات روز افزون آب و هوایی ضرورت دارد برنامه محیط زیست ملل متحد (یونپ) در تدوین ساز و کاری برای جلوگیری از گسترش این مشکلات با ایران همکاری کند.

ابتکار ابراز امیدواری کرد: راه اندازی صندوق ملی محیط زیست، فرصت استفاده از امکانات بین المللی بیشتری را برای ایران فراهم کند.


ایجاد ردیف بودجه ای برای احیای دریاچه ارومیه

او با ابراز نگرانی از وضعیت تالاب های کشور به ویژه هامون، گفت: خوشبختانه ردیف بودجه ای برای احیای دریاچه ارومیه، تالاب های هامون، انزلی و پریشان پیش بینی شده است که امیدواریم با جذب مشارکت سازمان ملل و همکاری بیشتر افغانستان در کنار این جذب بودجه ای، موفق به حل بحران تالاب هامون شویم.


تقویت توان کارشناسان برای اجرای طرح های ارزیابی محیط زیستی

معاون رییس جمهوری با اشاره به پتانسیل علمی یونپ، تقویت توان کارشناسی کشور به منظور اجرای طرح های ارزیابی یکپارچه محیط زیستی را خواستار شد و گفت: یونپ با استفاده از امکانات موجود ایران و ساز و کارهای اجرایی همچون مراکز منطقه ای بازل و رامسر، مسیر جدیدی برای همکاری در منطقه ایجاد کند.

ابتکار با ابراز نگرانی از گسترش ناامنی و خشونت در منطقه، به وضعیت محیط زیست غزه و عراق که باعث آشفتگی در زیرساخت های محیط زیستی این کشورها شده است، اشاره کرد و از یونپ دعوت کرد تا در مشارکت با ایران به منظور برگزاری دومین سمینار بین المللی، دین، فرهنگ و محیط زیست همکاری داشته باشد.

او تاکید کرد: با استفاده از نتایج چنین کنفرانسی که آمیزه ای از ارزش های انسانی، آموزه های دینی و چالش های محیط زیستی است فرصتی برای صلح و حفظ محیط زیست در منطقه فراهم شود.

معاون رییس جمهوری گفت: تهیه و تدوین گزارش 10 ساله وضعیت محیط زیست ایران در دست اقدام است و خوشبختانه برنامه محیط زیست ملل متحد نیز با حمایت های فنی خود ما را در این مسیر یاری می کند.


اعلام آمادگی یونپ بر گسترش همکاری های دوجانبه

همچنین کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه یونپ اعلام آمادگی یونپ به ویژه این دفتر، گسترش و تعمیق همکاری های دوجانبه در عرصه های ظرفیت سازی، انتقال و تبادل تجارب منطقه ای و پیگیری تمامی مفاد مندرج در تفاهم نامه امضا شده میان ایران و یونپ را از مهمترین اهداف این دیدار برشمرد.
او ادامه داد: در جلسه دو جانبه با مقامات ارشد محیط زیست ایران، اولویت های ایران را برای همکاری مشخص و در نهایت به اجرای آن کمک خواهد کرد.
کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) در سفر به تهران و در چارچوب امضای تفاهم نامه همکاری محیط زیستی میان ایران و برنامه محیط زیست ملل متحد و به منظور بررسی ساز و کارهای اجرایی و کمک به پیشبرد اهداف توافق شده ذیل تفاهم نامه یاد شده با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و گفت و گو کرد.
46232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 396201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • متولد 61 IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    23 0
    اینم شانس ما از زندگی بود. بچگی جنگ. کنکور با مصیبت.جوانی تحریم و گرانی. میانسالی مصادف با خشکسالی. حتما تو پیری هم کمبود جا تو خانه سالمندان.
  • بی نام DE ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    22 2
    ای بابا خشک سالی که مهم نیست ما قدرت هسته ای بشیم همه چیز حله
  • محسن IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    7 4
    بجای این حرفها تحقیق کنید و باربر کردن ابرها رو یاد بگیرید اینقد مردم رو ناامید نکنید
  • بی نام A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    17 2
    بعد این ۱۵۰ میلیون رو کجا می‌خواهید ببرید مریخ؟
  • یارعلی دهقان IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    1 0
    لطفازبانتان راگازبگیرید.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    2 1
    پس باید برید سراغ تصفیه آب دریا چاره دیگری نیست هر روز که می گذرد دیرتر می شود: از نیروگاههای هسته ای کنار خلیج فارس به این منظور استفاده کنید
  • مجيد ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    5 0
    اگر همينجوري تلاشتان را ادامه دهيد دو برابر هم ميشود
  • بچه مشد A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    3 0
    خوش خبر باشی... واسه اینه که از الان کار کارشناسی در تغییر الگوی کشت،اجرای طرح آمایش سرزمینی، منطقی کردن و ساماندهی چاههای برداشت آب از دشتهای ممنوعه و بحرانی و ... رو شروع کردین؟
  • احسان A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    4 1
    یک نفر مفهوم یازده برابر شدن «کاهش نزولات جوی» را به من بیسواد توضیح دهد. پیش بینی های سی و پنج ساله ی پیشکش
  • مهرداد A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    11 8
    یک کلمه هم اززاینده رود بگویید...فقط یک کلمه که بدانیم اسمش به گوش شما رسیده...همین.
  • بی نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    3 0
    اگر فردا باران بیاید سریع مطرح میکنید که بارورسازی ابرها توسط محیط زیست جواب داد یا اینکه ماحصل تلاشهای محیط زیست بود. خشکسالی هم وقتی بدتر شد میگین کار داعشی ها است که اب سدها را بسته اند.
  • عزت الله رعیت A1 ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    2 1
    با تخصیص اعتبار جهت تشویق مردم برای استفاده ار شیرا آلات هوشمند و اجبار سازندگان ساختمان به استفاده از شیرا آلات الکتونیکی در ساختمان سازی می توان نگرانی کمبود آب را تا چندین سال به تاخیر انداخت .
  • پیراسته فر A1 ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 1
    این خانم ابتکارهم کاراش جالبه تا چندی پیش میگفت:پارازیتها اختلال دردریافت تصاویرماهواره ای ایجادمیکنه که نمیتونن ابرها را درطول 10روز بدرستی رصدبکنند واما حالاوضعیت جوی36سال بعدرا پیش بینی کرده که خشکسالی میشه بابا تودیگه که هستی
  • بی نام A1 ۰۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
    9 0
    یعنی عملا 2050 ایران دیگه قابل زندگی نیست...خدا به داد نسل های بعد برسه
  • بی نام IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
    2 0
    برای یادگاری یه چیزی گفت.
  • بی نام A1 ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
    7 0
    به گزارش پایگاه تحلیل داده های هواشناسی ناسا یک دوره خشکسالی 30 ساله در راه است که ایران را از نیمه بیابانی به بیابانی تبدیل خواهد کرد.
  • بی نام A1 ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
    9 0
    عجب روزگاري...نسل سوخته...چقدر نااميدم من...خدا لعنت كنه باعث و بانيشو.