شناسایی ۲۸۵ کودک ‌کار در قزوین

مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: ۲۸۵کودک کار سال گذشته در استان شناسایی و تحت حمایت مراکز بهزیستی قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ علی دهباشی، مدیرکل بهزیستی قزوین اظهار کرد: ۲۸۵کودک کار سال گذشته در استان شناسایی شدند که از بین آن ها ۹۴کودک کار در مراکز شبانه روزی و ۱۹۱کودک کار در مراکز روزانه تحت حمایت قرار دارند.

وی با بیان اینکه تا اواسط اردیبهشت ماه سال جاری نیز در مراکز شبانه روزی چهار کودک و در مراکز روزانه حمایتی آموزشی ۱۰ نفر در سال شناسایی و پذیرش شدند، ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور با مشاهده روند رو به رشد و افزایش تعداد کودکان خیابانی در سطح جامعه از سال ۷۸ با اقدامی خودجوش و با کسب اجازه رسمی از سازمان برنامه و بودجه وقت اقدام به تهیه و اجرای طرح پذیرش، تشخیص و جایگزینی کودکان خیابانی در سراسر کشور در قالب مراکز دولتی، شبانه روزی و رایگان کرد.

دهباشی تشریح کرد: در استان قزوین جهت ساماندهی این کودکان یک مرکز شبانه روزی، نگهداری از کودکان کار و خیابان در مرکز استان سال ۷۸ راه اندازی شد و همچنین مرکز حمایتی - آموزشی کودک و خانواده (خانه خورشید) در شهرستان قزوین سال ۹۵ جهت ارایه خدمات روزانه و سرپایی به کودکان کار و خانواده آنان به منظور جذب و شناسایی و ساماندهی تاسیس شد.

وی با اشاره به تصویب آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی درسال ۸۴ توضیح داد: علاوه بر اینکه وظیفه ساماندهی این افراد و خانواده های آنها به صورت قانونی به سازمان بهزیستی محول شده و ۱۱ دستگاه و سازمان دیگر نیز موظف به همکاری با سازمان شده اند، در سال۲ ۱۴۰ نشست‌های متعددی در کارگروه اجتماعی استانداری و اداره کل بهزیستی مبنی بر اعلام شرح وظایف سازمان ها و بررسی موانع و چالش ها برگزار شد.

این مسئول هدف از اجرای این فعالیت‌ها را کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از کار و زندگی کودکان در خیابان عنوان کرد و یادآور شد: ارتقا سلامت اجتماعی، کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی کودکان خیابانی، توانمندسازی کودکان خیابانی و خانوده های آنان، ارتقای کیفیت خدمات ارایه شده با استفاده از رویکردهای نوین، خانواده محور، پیشگیرانه و مشارکت طلب،‌ پیشگیری و کاهش مخاطرات ناشی از حضور و کار کودک در خیابان بر خانواده و جامعه و حمایت از حقوق کودکان خیابانی و حفظ منافع عالیه از دیگر اهداف اجرای این فعالیت ها است.

وی همچنین کاهش تصدیگری دولت و افزایش مشارکت هدفمند مردم در رسیدگی به امور کودکان خیابانی، هماهنگ سازی خدمات ارایه شده با نیازها و شرایط خدمت گیرندگان، استفاده از ظرفیت های موجود در بخش غیردولتی، افزایش امکان مشارکت و فراهم نمودن بسته های خدمت متناسب با توان آنها را از دیگر اهداف اختصاصی این فعالیت‌ها برشمرد.

مدیرکل بهزیستی قزوین در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی کودکان کار و خیابان تشریح کرد: با توجه به اینکه مساله کودکان خیابانی در جهان و ایران یکی از اسفناک ترین واقعیت هایی است که کمتر مورد توجه و دقت قرارگرفته است و تا زمانی که فقر، ناآگاهی و نابرابری وجود داشته باشد با مساله کودکان خیابانی و کار همچنان روبه رو خواهیم بود، بنابراین ساماندهی و حمایت از کودکان در شرایط دشوار در تمام دنیا از جمله وظایف اصلی دولت ها است.

دهباشی اضافه کرد: اهمیت ساماندهی کودکان کار در کشور ما نیز با توجه به زمینه‌های مذهبی و فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی از مهمترین دغدغه های حاکمیت و مطالبات جامعه مدنی تلقی می‌شود که برای کنترل و کاهش پدیده کودکان خیابانی لازم است تا اقدامات اساسی صورت گیرد، زیرا نجات حتی یک کودک و نوجوان در زمان حال از مبتلا شدن به آسیب های اجتماعی ده ها انسان در آینده جلوگیری خواهد کرد.

مدیرکل بهزیستی قزوین ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به کودکان کار را مطابق با آیین نامه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی و با غربالگری بهداشتی به صورت مداوم توسط شبکه های بهداشت، انواع اقدامات درمانی و خدمات مورد نیاز کودک و خانواده در مراکز درمان و بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی ارایه شده و بیمه سلامت آنان نیز با همین پیگیری‌ها برای این افراد برقرار می‌شود.

دهباشی همچنین در خصوص ارایه خدمات تحصیلی به کودکان کار نیز توضیح داد: این اقدام از سوی مددکار اجتماعی صورت می‌گیرد که همواره با پیگیری ثبت نام، تماس با مدرسه محل تحصیل با هدف حصول اطمینان از بهبود وضعیت تحصیلی و حضور در کلاس و برگزاری کلاس های آموزشی تابستانی برای کودکان همراه است.

وی اظهار کرد: در خصوص کودکان بازمانده از تحصیل نیز هماهنگی شده تا کودک در مدارس عادی و در کنار همسالان خود به تحصیل ادامه دهد، حتی اگر لازم باشد تسهیلاتی از قبیل کلاس خصوصی فشرده و تجهیزات خاص برای اینکار فراهم می‌شود.

این مسئول در خصوص کودکان اتباع نیز تصریح کرد: با توجه به نتایج مطالعات و تجربیات اجرایی از کودکان شناسایی شده، بین ۶۰ تا۸۰ درصد آنها غیر ایرانی به ویژه افغانی هستند و همواره ارایه خدمت به این کودکان با توجه به اینکه تعدادی از آنها فاقد کارت اقامت می باشند با چالش هایی روبرو است، در همین راستا بررسی تابعیت کودک در ساماندهی آنها موثر بوده و احراز هویت کودک از طریق عکس برداری از عنبیه چشم به منظور ثبت اطلاعات تکراری، با دریافت اعتبارات ملی این سازمان تهیه می‌شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1906968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =