متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ قیمت مسکن ملی چقدر است؟

به مناسبت بزرگداشت هفته دولت، نشست خبری معاونان حوزه مسکن با موضوع ارایه عملکرد یکساله امروز در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

محمودزاده، معاون مسکن وزارت راه در این نشست خبری گفت: هیچ سبدی به اندازه مسکن در زندگی افراد و خانوارها نقشی ندارد. موارد متعددی سبب شد قیمت تمام‌شده مسکن افزایش یابد و از توان خانوارها فاصله بگیرد. بعد از ابلاغ قانون جهش مسکن، در کمتر از بیست روز کل کشور نیازسنجی و برای تامین زمین به استان‌ها ابلاغ شد.

وی ادامه داد: یکی از نکات مهم طرح جدید نهضت ملی مسکن، تراکم جمعیتی بود و سعی شد در شهرهایی که امکان تامین زمین وجود دارد، تراکم در حد تراکم موجود شهری و یا حتی پایین‌تر باشد.

به گفته محمود زاده، تمام ساختارهای تامین مالی پروژه با کمک دستگاه‌های ذیربط تامین شد و الان در حال طی کردن مراحل خود است.

وی افزود: وقتی صحبت از چهار میلیون واحد مسکونی می‌شود، یعنی ارزش اقتصادی این پروژه بیش از چهار هزار همت است. هیچ رقیبی برای حوزه مسکن در زمینه اقتصاد وجود ندارد. وقتی صحبت از چهار هزار همت می‌شود، اگر به صورت کلی در نظر بگیرید، حدود هفتاد درصد قیمت مصالح ساختمانی است. این یعنی چقدر اشتغال و کار در زمنیه صنعت ایجاد می‌شود.

محمودزاده اضافه کرد: وزنه اقتصادی این طرح، اشتغال، رضایتمندی اجتماعی و... موضوعاتی است که در حوزه مسکن به آنها توجه می‌شود. اگر به این موضوعات دقت کنیم، قابل درک است که چرا مسکن موضوع اول دولت است.

وی در باره راهبردهای این طرح گفت: در راهبرد اول برای بخش خصوصی سیصد هزار پروانه ساخت در نظر داریم. راهبرد دوم، افزایش ساخت و ساخت در بخش فرسوده شهری است. ١۵درصد کل طرح نهضت ملی را وارد بافت فرسوده کرده‌ایم.

به گفته او راهبرد سوم، ساخت ساز برای دهک‌های اول تا سوم است که حدود ۵٢٠هزار خانوار تحت پوشش شناسایی شده و برای آنها برنامه‌ریزی لازم انجام شده است؛ به گونه ای که این دهک‌ها حداقل آورده را داشته باشند.

طرح حمایتی مسکن تنها طرح حمایتی است که همه چیز آن برای دهک‌های متفاوت، تفاوت دارد و همه چیز مبتنی بر توان خانوار است. دهک اول تا سوم کمترین سود بانکی را پرداخت می‌کنند.

متقضایان مسکن ملی بخوانند/ قیمت مسکن ملی چقدر است؟

مسکن روستایی و اجاره‌داری حرفه‌ای از دیگر راهبردها است و کارهایی که در حول مسکن انجام می‌شود برای پیشبرد این راهبردهاست.

علیرضا فخاری، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در این نشست گفت: از ابتدایی‌ترین موضوعات طرح نهضت ملی مسکن، مدلسازی چگونگی اجرای این طرح است. از موضوعات مهمی که در اجرای طرح چهار میلیون مسکن، مطرح است چگونگی تامین زمین بود. ما اگر امروز توانستیم یک میلیون و پانصد هزار واحد مسکونی زمین فراهم کنیم، اقدامی بی‌سابقه و معادل اقدامات ١۶سال گذشته بوده است.

وی ادامه داد: ما یک سری اراضی داریم که با مالکین بخش خصوصی در حال توافق و تفاهم هستیم و امیدواریم در فرصت باقیمانده این توافق را نهایی کنیم.

بیست درصد تسهیلات باید به بخش مسکن اختصاص یابد

مدیرعامل بانک مسکن توضیح داد: آن چیزی که امروز یکی از موضوعاتی است که می‌تواند به طرح نهضت ملی برکت دهد، تامین مالی است. آن چیزی که ابلاغ شده، بیست درصد سهم پرداختی به تسهیلات بوده است؛ یعنی بیست درصد تسهیلات سیستم بانکی به بخش مسکن اختصاص یابد.

وی ادامه داد: بخش مسکن پیشران اقتصاد است. اگر سهم این تسهیلات در بخش مسکن اختصاص یابد، هفتاد درصد آن به بخش صنایع می‌رود. یعنی بخش صنایع کاهش نمی‌یابد و بخش مسکن تنها بخشی است که می‌توان تا پایان بر آن نظارت داشت. تا به الان بیش از ٢۶هزار میلیارد تومان برای بخش نهضت ملی مسکن تخصیص یافته است.

قیمت مسکن ملی برای متقاضیان چقدر است؟

محمدزاده در باره قیمت مسکن ملی گفت: ساخت واحدهای مسکونی توسط سازنده‌ها صورت می‌گیرد و دولت دخالتی در ساخت ندارد. قیمت ثابتی وجود ندارد که بخواهیم بگوییم قیمت چیست. چراکه سازنده باید منابع خود را از کسی بگیرد. تعهد ما از ابتدا این بوده که قرارداد را با کمترین عدد ممکن مدیریت کند. کشف قیمت براساس فهرست بها سازمان برنامه است.

وی ادامه داد: ما به دهک‌های اول تا سوم و چهارم تا ششم اطمینان می‌دهیم که در حد توان خود حمایت کنیم. دولت براساس آورده حداکثر کمک و حمایت را خواهد کرد. تمام تلاش این است که دهک‌ها و افراد واجد شرایط راه‌حل را پیدا کنند و تا جای ممکن راه حل ایجاد میکنیم که این مهم محقق شود.

ثبت‌نام نهضت ملی مسکن در روزهای آتی آغاز می‌شود

معاون وزیر راه همچنین در این برنامه تصریح کرد: ثبت‌نام مجدد نهضت ملی مسکن همزمان با هفته دولت در شهرهایی که زمین آن‌ها تامین شده آغاز خواهد شد. در حال حاضر برای ۱.۵ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن، زمین تامین شده و فرآیند ساخت را پیش می‌بریم.

بیشتر بخوانید:

۲۷۱ ۲۵۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1664495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =