محمدرضا باهنر با بيان اينکه در کشور ما تنوع کاندیداها خوب است، اما اینکه 10- 15 نفر کاندیدا شوند یک مقدار باعث شلوغ کردن اوضاع در انتخابات ریاست جمهوری می شو، اظهار داشت: رقابت در انتخابات ریاست جمهوری باید بین 2-3 نفر باشد؛ بنابراین ما در حال تلاش هستیم که اکثریت اصولگرایان را به وحدت برسانیم.
اگرچه درهفتههاي گذشته از اصولگراياني چون مصطفي پورمحمدي، منوچهر متکي و ... به عنوان نامزدهاي احتمالي اصولگرايان براي انتخابات رياست جمهوري نام برده شده بود، اما باهنر تاکيد دارد که هيچ حمايت گروهياي از اين افراد نشده است.
گزيده سخنان وي را در گفتوگو با مهر بخوانيد:
· جامعه مهندسین یک مشکلی دارد که این اشکال هم قابل رفع است و باید نسبت به رفع آن اقدام کند، آن این است که رهبران این تشکل خیلی طولانی مدت در پست خود می مانند و کار می کنند و این امر موجب شکل گیری شایعاتی در مورد این تشکل سیاسی شده است. حدود 4- 5 دوره جناب آقای غفوری فرد مسئولیت دبیرکلی جامعه را برعهده داشتند و بالاخره در مقطعی این تشکل تصمیم گرفت که تغییری ایجاد کند و مسئولیت دبیرکلی جامعه را برعهده من گذاشتند. من در سه دوره اخیر اصرارهای زیادی داشتم و حتی بعضا 2- 3 جلسه انتخابات دبیرکل را به تاخیر انداختم که یکی دیگر از اعضای جام کاندیدا شود. البته این اقدام من از روی تواضع نبوده است؛ بلکه معتقدم مسئولیت های سطح بالای تشکلات خیلی ماندگار نیست و باید تغییر وجود داشته باشد.
· رقابت می تواند یک حسن باشد اما در جام هیچ زمانی رقابت وجود نداشته است، شاید به همین دلیل است که 5 دوره مسئولیت جامعه برعهده من بوده است.
· {با تکذیب قهر سیاسی نبوی از جامعه اسلامی مهندسین} مهندس نبوی حدود 6 ماه قبل از برگزاری کنگره، ساز کاندیدا نشدن را برای شورای مرکزی کوک کرد و دلایل متفاوتی آوردند که دیگر نمی توانند عضو شورای مرکزی باشند. یکی از دلایلشان این بود که چون من مدتی است از طرف مقام معظم رهبری به عنوان عضو هیات 5 نفره شورای عالی حل اختلاف تعیین شده ام و در آن موقعیت باید ایفای نقش کنم، بنابراین اینکه بخواهم مسئولیت تشکیلاتی داشته باشم، شاید مصلحت نباشد؛ البته ایشان عضو هیئت موسس هستند؛ بنابراین اختیارات زیادی در جام می توانند داشته باشند.
· {در پاسخ به اينکه آیا جامعه اسلامی مهندسین متشکل از دو طیف پاستور و طیف نزدیک به دبیرکل است} این نظرات به توهم شبیهتر است تا واقعیت، فضای حاکم بر جام، فضایی سازنده و دوستانه است و مواضع کلی جامعه مهندسین در رابطه با مجلس، دولت و وزرا مواضع شناوری و پویا و به روز است. ممکن است زمانی با دولت موافق باشیم بعد کارآمدی دولت را کافی ندادیم و منتقد دولت شویم بنابراین نه تنها با دولت بلکه ممکن است این رویکرد را در قبال مجلس، یک حزب و حتی یک نشریه نیز داشته باشیم.بنابراین این به معنای حاکم بودن دو طیف مختلف در این تشکل نیست.
· { در واکنش به کمپین اینترنتی در حمایت از وی برای انتخابات ریاست جمهوری} در زمان انتخابات همیشه شاهد شکل گیری یکسری کمپین ها، احزاب و تشکل ها هستیم که هدفشان انتخاباتی است. این تلاش ها در کل ممدوح است اما اینکه کمپینی که در حمایت از من شکل گرفته چیزی در این مورد نشنیده ام و با من هیچ ارتباطی ندارد، اما امیدوارم که حسنظن داشته باشند. چرا که متاسفانه تجربه نشان داده که در آستانه انتخابات های ریاست جمهوری معمولا برخی جریان ها برای اطمینان از حضور موثر نامزد خود، باطرح زودهنگام حضور برخی چهره ها زمینه ایجاد موج تخریبی زودهنگام را فراهم می کنند.
· گفتمان های رقابت کننده در انتخابات مجلس نهم در انتخابات ریاست جمهوری هم حضور خواهند داشت. رقابت اصلی در انتخابات اخیر بین اصول گرایان بود و اصول گرایان با دو گفتمان متفاوت در انتخابات شرکت کرده اند که همان گفتمان ها به فعالیت خود در انتخابات آینده نیز ادامه می دهند. البته بعد از رقابت های انتخاباتی درون مجلس یک تغییراتی در این گفتمان ها و طیف بندی ایجاد شد و عده ای مواضع ایشان در انتخابات داخلی مجلس به جبهه پایداری نزدیک شد و ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری هم همینطور باشد؛ اما تلاش داریم که برای انتخابات ریاست جمهوری یک ائتلاف حداکثری بین اصول گرایان به وقوع بپیوندد.
· هنوز روی فرد خاصی هم به جمع بندی نرسیده ایم. علاقمندیم که با یک رئیس جمهور با برنامه و متعهد به اجرای برنامه به تفاهم برسیم.
· من عضو فراکسیون رهروان نیستم، یک تفاوتی که مجلس نهم با دوره های گذشته خود دارد این است که در این مجلس شاهد دو فراکسیون اصولگرا هستیم؛ اگر می خواستم خودم را محدود به یک فراکسیون کنم موجب گلایه دیگر فراکسیون اصولگرایی می شد و بدلیل اینکه همه این فراکسیون ها نسبت به من محبت دارند؛ بنابراین هنوز در هیچ فراکسیونی ثبت نام نکرده ام.
· در دوره های گذشته چون تنها یک فراکسیون اصولگرا وجود داشت تیپ هایی همچون رئیس مجلس و نایب رئیسان در آن فراکسیون حضور داشتند بنابراین معمولا رئیس فراکسیون نیز از بین آنان انتخاب می شد؛ اما در مجلس نهم رئیس مجلس، جناب آقای ابوترابی فرد ، بنده و تعدادی دیگر هنوز به عضویت هیچکدام از این فراکسیون ها در نیامده ایم. فراکسیون رهروان یک فراکسیون موفقی است روش ها و ایده های خوبی هم دارد .
· من از فعالیت های خوب برادرم جناب آقای توکلی در مرکز پژوهش ها قدرداني مي کنم. اما این رویه معمولا در همه جا حاکم است کسی که 2- 3 دوره در جایی باشد بالاخره تغییر پیدا می کند. حکم هایی هم که مقام معظم رهبری می دهند اینطور است که ایشان دو دوره بیشتر کسی را در یک سمت نمی گذرند، مانند رئیس قوه قضائیه یا صدا و سیما حتی نیروهای مسلح فرمانده های سپاه.
/2929
نظر شما