به گزارش خبرآنلاین از زنجان، علی اشرفی با اشاره به روند رو به رشد تولید گوشت سفید در استان اظهار کرد: این میزان جوجهریزی شامل بیش از ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی، ۳۹۲ هزار مرغ مادر گوشتی، ۲۰۹ هزار مرغ تخمگذار، ۶۸ هزار مرغ مادر تخمگذار، ۲۹۸ هزار بوقلمون، ۱۴۷ هزار پولت تخمگذار و ۲۳ هزار قطعه اجداد گوشتی است.
وی افزود: این حجم تولید، جایگاه زنجان را در تأمین پروتئین سفید کشور تثبیت کرده و نشاندهنده توان بالای واحدهای پرورشی و نظارت بهداشتی دقیق دامپزشکی است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در ادامه گفت: هماکنون استان دارای ۱۳۵ واحد پرورش مرغ گوشتی، ۲۰ واحد بوقلمون، ۱۳ گله مادر گوشتی با ۲۵ زیرمجموعه، ۴ گله مادر بوقلمون، ۱۸ واحد مرغ تخمگذار، یک واحد مرغ مادر تخمگذار و یک واحد اجداد گوشتی فعال است.
اشرفی با اشاره به اقدامات کنترلی در حوزه سلامت طیور اظهار کرد: در هفتماهه نخست امسال هیچ موردی از بیماریهای خطرناک نظیر آنگارا، آنفلوانزای غیر فوقحاد، نیوکاسل حاد، برونشیت عفونی و MG در استان مشاهده نشده است. در مقابل، ۶۷ کانون بیماری گامبورو شناسایی شد که با واکنش سریع و اقدامات پیشگیرانه، مهار و پاکسازی شد.
وی گفت: طی این مدت ۱۵۵ میلیون و ۵۴ هزار دُز واکسن در واحدهای صنعتی و بومی استان تزریق شده است که شامل ۱۳۴ میلیون دُز در مرغهای گوشتی، ۱۲.۵ میلیون دُز در گلههای مادر، ۲۵ میلیون دُز تزریقی و بیش از ۳۶۰ هزار دُز واکسن نیوکاسل در طیور بومی است.
اشرفی با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون اظهار داشت: هر دُز واکسن، گامی برای حفظ سلامت گلهها، کاهش تلفات و تضمین امنیت غذایی جامعه است؛ چرا که پیشگیری مؤثرترین راه مقابله با بیماریهاست.
وی در پایان از اجرای بیش از ۲۶ هزار مورد آزمایش پایش و مراقبت خبر داد و گفت: در این بازه، ۱۹ هزار آزمایش در طرح پایش مرغ مادر، ۴۰۰ آزمایش در طرح مراقبت طیور بومی، ۳۷۰۰ مورد توسط بخش خصوصی و بیش از ۴ هزار آزمایش نیز در کارخانههای جوجهکشی استان انجام شده است.





نظر شما