به گزارش خبرآنلاین، ناشر این کتاب گفت به دلیل شهرت گزینههای مختلف آنلاین فروش ویرایش سوم این کتاب افت کرده است.
در 21 سال گذشته گروهی متشکل از 80 لغتشناس روی ویرایش سوم این فرهنگ لغت کار کردهاند.
انتشارات دانشگاه اکسفورد که مالک حقوقی این کتاب محسوب میشود اعلام کرد تاثیر ابزار الکترونیکی موجب شده فقط نسخه الکترونیک این کتاب عرضه شود.
آخرین نسخه از این فرهنگ لغت بیش از یک دهه است به صورت آنلاین در اختیار استفادهکنندگان است و ماهانه دو میلیون نفر مشترک از این فرهنگ لغت استفاده میکنند. حق استفاده سالانه از این کتاب به صورت آنلاین 240 پوند است.
نایجل پورتوود، مدیر عامل انتشارات دانشگاه آکسفورد به روزنامه ساندی تایمز گفت: «بازار فرهنگ لغت چاپشده رو به محو شدن است، سالانه 10 درصد بازار خود را از دست میدهد.» او گفت احتمال چاپ ویرایش سوم به صورت کتاب بسیار پایین است.
ویرایش دوم که سال 1989 در 20 جلد منتشر شد شامل 300 هزار مدخل بود. تخمین زده میشود ویرایش کامل بعدی تا 10 سال دیگر عرضه شود. تنها 28 درصد از ویرایش جدید تکمیل شده است.
انتشارات دانشگاه آکسفورد اعلام کرد به چاپ نسخه آشناتر این فرهنگ لغت که یک جلدی است ادامه میدهد. در ویرایش جدید این فرهنگ لغت میتوان واژه «ووووزلا» را نیز دید، واژهای که از جام جهانی 2010 فوتبال وارد بانک واژگان مردم شد.
پورتوود میگوید تنها 30 سال دیگر از عمر فرهنگهای لغت چاپی باقی مانده و رشد سریع کتابهای الکترونیک موجب مرگ این فرهنگها میشود.
سایمون وینچستر، نویسنده کتاب «معنای همه چیز: داستان فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد» گفت روی آوردن به نسخه آنلاین مثل «غیبگویی» بود.
او میگوید: «تا شش ماه پیش مطمئن بودم کتابهای چاپی تا ابد میمانند، اما با آمدن آیپد کاملا متقاعد شدم چنین چیزی رخ نمیدهد. کتابهای چاپی با سرعت عجیبی رو به محو شدن هستند. من از مجموعه فرهنگ لغت آکسفورد دو نسخه در خانه دارم اما همیشه روزی پنج تا شش بار از نسخه آنلاین آن استفاده میکنم. این اتفاق برای دیگر کتابهای مرجع نیز رخ میدهد.»
اولین فرهنگ لغت قابل قبول در سال 1755 توسط سموئل جانسون ارائه شد و تا 150 سال به عنوان فرهنگ لغت رسمی به حیات خود ادامه داد تا اینکه در سال 1879 انتشارات دانشگاه اکسفورد فرهنگ لغت جدید عرضه کرد.
تلگراف / 29 اوت