این روزها بحث گسترش شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای و تاثیرات مخرب برنامه‌ها و سریال‌های این شبکه‌ها بر روح و روان جوانان و ارکان خانواده‌های ایرانی، نقل محفل کارشناسان و دلسوزان نظام و کشور است.

به گزارش خبرآنلاین، صدا و سیما را به عنوان تنها رسانه دیداری و شنیداری رسمی کشور، باید به نوعی در خط مقدم این مبارزه و زورآزمایی فرهنگی به حساب آورد و شاید درست به همین دلیل بود که از مدت‌ها پیش سران نظام فرهنگی کشور برافراشته شدن آنتن‌های بشقابی بر فراز پشت بام‌‌ها را به مثابه وضعیت قرمز - خطر - جدی گرفته و افزایش کمی و کیفی برنامه‌های سرگرم کننده شبکه‌های تلویزیونی داخلی را به عنوان یکی از راه‌های مقابله با این وضعیت پیشنهاد کردند.  

بی‌انصافی است اگر تلاش‌های تلویزیون برای هرچه پربارتر کردن برنامه‌های سرگرم کننده را کوچک شماریم اما حقیقت این است که صدا و سیمای ما همواره در انتخاب بین سرگرم کننده بودن یک برنامه و آموزنده بودن آن، به سمت راه دوم میل داشته و این را در عمل نیز ثابت نموده است. نتیجه اینکه این روزها و شب‌ها، مجموعه‌هایی روی آنتن رفته‌اند که به عقیده بسیاری، توان لازم برای منصرف کردن بینندگان از دیدن کانال‌های فارسی زبان ماهواره‌ای را ندارند.

گزارش چند روز گذشته خبرآنلاین با عنوان «ملودرام‌های تلویزیون بازنده جنگ با فارسی‌وان» دقیقاً به همین نکته پرداخته بود و اتفاقاً مورد توجه کاربران سایت هم واقع شد.

یکی از کاربران بی نام سایت با نکته سنجی خاصی نوشته است: «نکته جالبی در این سریال جدید بنام «فاصله‌ها» که موضوعش بیشتر گرایش به مذهب و نماز و ... است وجود دارد. این سریال در ساعت بدی پخش می‌شود. برای دیدن این سریال بیننده باید تا ساعت 12 شب بیدار باشد و نماز صبحش قضا می‌شود؛ در حالی که پیام این سریال همان نماز است. ساعت پخش تکرارش هم 6 عصر است که تقریبا بیننده‌ای ندارد. این برنامه ریزی واقعاً عجیب است.»

یا ایمان که با دلتنگی نوشته: « سالهاست که صدا وسیما چیزی جز اشک و آه به مردم هدیه نکرده است. تفکرات مدیران این سازمان با خواست و سلیقه مردم فرسنگ‌ها فاصله دارد و بعید است با این تفکرات بتوان با کانال‌های ماهواره‌ای مبارزه کرد.»

یکی از کاربران بی نام سایت که مشخص است سیاست‌های تلویزیون در زمینه سرگرمی‌سازی را برنتافته، نوشته است: « سیما بهتر است با این وضعیتی که دارد و راهی که در پیش گرفته است اصلاً فکر رقابت با «فارسی وان» را نکند؛ چون راهی که «فارسی وان» جهت جذب مخاطب در طول چند ماه پیش گرفته خیلی بیشتر از توانمندی و استعداد آقایان است. به عنوان یکی از مخالفین صد در صد «فارسی وان» هوشمندی مدیران این شبکه را می ستایم.»

کاربر دیگری نیز نوشته است: «فارسی‌وان را به شدت مخرب می‌دانم اما نکته اینجاست که آنها با برنامه‌ها و سریال‌هایی سطحی به خوبی توانسته اند مخاطب را از آن خود کنند و ما هنوز واقعیت نیازسنجی را جدی نگرفته‌ایم.»

برخی مخاطبان دیگر خبرآنلاین نیز فقدان مجموعه طنز «قهوه تلخ» را نتیجه بی‌سلیقگی مدیران و بی‌‌توجهی به نیاز مخاطب دانسته‌اند که جای خالی آن با مجموعه‌های شبانه فعلی مرتفع نمی‌شود.

منبع: خبرآنلاین