رئیس‌جمهور در تماس تلفنی با وزیر کشور در جریان آخرین وضعیت زلزله استان کرمان قرار گرفت و دستورات لازم را به منظور امدادرسانی و کمک به زلزله زدگان صادر کرد.

به گزارش‌ خبرآنلاین، کرمان یکی از زلزله‌خیز ترین استان‌های کشور دوباره بامداد امروز شاهد وقوع زلزله‌ای نسبتا شدید بود. براساس اعلام رسمی مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران قوی‌ترین زمین لرزه در این استان ساعت ۶ بامداد امروز زلزله ای به قدرت ۶.۱ ریشتر، شهداد کرمان را لرزاند و این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری سطح زمین به وقوع پیوسته است. پس از این زمین‌لرزه نسبتا شدید، بیش از ۶۰ پس‌لرزه تا کنون رخ داده که قوی‌ترین پس‌لرزه‌ها بین ۴ تا ۴ و نیم ریشتر بوده است.

آخرین وضعیت امدادرسانی
با این حال براساس آخرین گزارش‌ها، وضعیت امدادرسانی در شهرهای زلزله‌زده به موقع و خوب ارزیابی شده است. به طوریکه براساس اعلام اورژانس کشوری، بلافاصله پس از وقوع زلزله اتاق بحران کرمان و اتاق بحران وزارت بهداشت در وضعیت فعال قرار گرفتند و تیم های واکنش سریع فعال شدند. در اتاق بحران کرمان رئیس دانشگاه دکتر رشیدی معاون درمان و معاون بهداشت - معاون پشتیبانی - حراست و بازرسی در محل اتاق بحران حضور یافتند و پس از آن 10 تیم ارزیابی درمان از همان لحظه اول به مناطق اعزام شدند ( از پایگاه ها و مراکز اورژانس : شهداد - اندوه جرد - سیرچ - گلباف - هِروز - راور - چترود - کوهپایه کرمان ) علاوه بر این اتوبوس آمبولانس و بالگرد اورژانس فعال و در حالت آماده باش قرار گرفتند. 

با این حال طبق گزارشات تیم های ارزیابی بیشترین تخریب روستای گَوَرک -روستای هفتاد میش - روستای گَسک از بخش کوهساران راور کرمان بوده و طبق اعلام تیم‌های ارزیاب خوشبختانه طبق گزارشات ، منازل تخریب شده خالی از سکنه بودند

همچنین طبق گزارش‌های ارسالی مراکز و خانه‌های بهداشت و بهورز های مناطق خوشبختانه تا این لحظه تلفات انسانی گزارش نشده و فقط تلفات دام (6 راس ) در روستای گَوَرک گزارش شد.

علاوه بر این رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر از اعزام ۹ تیم عملیاتی به مناطق زلزله راور کرمان خبر داد و با اشاره به وقوع ۵۳ پس لرزه از صبح امروز تاکنون، اظهار کرد: ۱۴ روستا در بخش در بخش هجدک شهرستان راور آسیب دیده‌اند که ۹ تیم و ۴۵ نیروی عملیاتی برای ارزیابی به منطقه اعزام شده‌اند.

دستور رییس جمهور و وزیر کشور 
پس از آن در ساعات ابتدایی امدادرسانی رئیس‌جمهور در تماس تلفنی با وزیر کشور در جریان آخرین وضعیت زلزله استان کرمان قرار گرفت و دستورات لازم را به منظور امدادرسانی و کمک به زلزله زدگان صادر کرد. همچنین وزیر کشور در تماس با رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و استاندار کرمان دستورات لازم به منظور هماهنگی و امدادرسانی به موقع و سریع به زلزله‌زدگان استان کرمان را صادر کرد.

علاوه بر این استاندار کرمان به تشریح آخرین وضعیت زلزله 6.1 ریشتری هجدک کرمان پرداخت."علیرضا رزم‌حسینی"با اشاره به زلزله 6.1 ریشتری صبح امروز دهم آذرماه در هجدک کرمان، گفت: همه شهرستان‌های استان کرمان این زلزله را احساس کردند.وی از تشکیل ستاد  بحران استان در لحظات اولیه، خبر داد و عنوان کرد: بلافاصله پس از وقوع زلزله تیم‌های اجرایی، جمعیت هلال احمر و ... برای رسیدگی به وضعیت زلزله بسیج شدند.استاندار کرمان با بیان این مطلب که ستادهای بحران در سراسر استان فعال شده‌اند، اظهار کرد: خوشبختانه این زلزله تا کنون تلفات جانی در بر نداشته است، اما مقداری خسارات به دام‌ها و خانه های قدیمی وارد شده است که در حال برآورد کردن خسارات زلزله هستیم تا به ستاد بحران کشور اعلام کنیم.

وی با اشاره به تماس دکتر «نجار» رییس مدیریت حوادث غیر مترقبه‌ی کشور، تصریح کرد:گروهی متشکل از معاونت عمرانی و سایر مسئولین مربوطه توسط بالگرد به منطقه زلزله زده اعزام شدند، شایان ذکر است که علوم پزشکی کرمان و اورژانس استان هم آمادگی کامل برای امدادرسانی را دارند.

مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی علت نداشتن خسارت جانی زلزله اخیر
زلزله امروز کرمان جز زلزله‌های نسبتا شدید بود اما تلفات جانی تا این لحظه گزارش نشده است. در این همین رابطه ، محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی معتقد است مقاوم‌سازی‌های سال‌های اخیر پس از زلزله کرمان، باعث شده این زلزله تلفات کمتری داشته باشد.

«محمدرضا پورابراهیمی» با اشاره به مصوبات نخستین ستاد بحران شهرستان راور با محوریت زلزله هجدک، گفت: این ستاد در نخستین ساعات پس از وقوع زلزله تشکیل شد که در این ستاد معاون عمرانی استانداری، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان و دیگر مسئولان استان حضور داشتند.

وی با اشاره به صعب‌العبور بودن برخی روستاها با توجه به پراکندگی روستاهای منطقه کوهساران گفت: از این‌رو این احتمال وجود داشت که در ساعات اولیه از همه آن‌ها بازدید نشود بنابراین مقرر شد جمعیت هلال احمر و بنیاد مسکن و سایر دستگاه‌ها لیست کاملی از روستاها حتی روستاهایی با دو خانوار را بررسی و لیست ارائه دهند تا بتوان در ظهر امروز آخرین وضعیت آن‌ها رصد شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش جمعیت هلال‌احمر همه مصدومان در ساعات اولیه درمان شدند، تصریح کرد: نداشتن خسارت جانی  بهترین خبر از این زلزله بود.

وی به سایر مصوبات این ستاد اشاره و خاطرنشان کرد:  برآورد میزان خسارت‌های زلزله کرمان تا ظهر امروز به ستاد بحران استان گزارش می‌شود، که البته با توجه به زلزله‌های چند سال اخیر منازل مسکونی این منطقه مقاوم‌سازی شده است، از این‌رو اغلب خسارت‌های وارده به منازل قدیمی است.

نگرانی‌ها از برودت هوا و اسکان زلزله‌زدگان
علاوه بر این پیرحسین کولیوند؛ رییس اورژانس کشور ، با اعلام اینکه تا ساعت ۱۰:۲۰ تعداد ۴۲ پس لرزه در استان کرمان به وقوع پیوست و بزرگترین پس لرزه ۵.۵ ریشتر بوده است، افزود: بلافاصله اتاق بحران کرمان و اتاق بحران وزارت بهداشت در وضعیت فعال قرار گرفت و تیم های واکنش سریع فعال شدند. در اتاق بحران کرمان؛ رئیس دانشگاه دکتر رشیدی معاون درمان و معاون بهداشت - معاون پشتیبانی - حراست و بازرسی در محل اتاق بحران حضور یافتند.

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه ۱۰ تیم ارزیابی درمان از همان لحظه اول از پایگاه‌ها و مراکز اورژانس شهداد - اندوه جرد - سیرچ - گلباف - هِروز - راور - چترود - کوهپایه کرمان به منطقه اعزام شدند، تصریح کرد: همچنین اتوبوس آمبولانس و بالگرد اورژانس فعال و در حالت آماده باش قرار گرفت.

کولیوند اضافه کرد: طبق گزارشات تیم های ارزیابی بیشترین تخریب را روستای گورک -روستای هفتاد میش و روستای گَسک از بخش کوهساران راور کرمان داشته و خوشبختانه مصدومی را نداشتیم.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه طبق گزارشات، منازل تخریب شده خالی از سکنه بودند، خاطرنشان کرد: تیم ارزیابی بهداشت و مبارزه با بیماری ها به مناطق زلزله زده اعزام شده است.

کولیوند ادامه داد: آب شرب مناطق سالم و به شبکه آبرسانی تاکنون آسیبی وارد نکرده و اهم دغدغه احتمال سرمازدگی در شب در مناطقی است که مردم از ترس خارج از منزل حضور دارند.

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه براساس دریافت گزارش مراکز و خانه های بهداشت و بهورزهای مناطق، خوشبختانه تا این لحظه تلفات انسانی گزارش نشده و فقط تلفات دام (۶ راس) در روستای گورک گزارش شده است، گفت: اورژانس بیمارستان باهنر و افضلی پور کرمان جهت پذیرش مصدومین زمین لرزه تخلیه شد. همچنین فضای جایگزین برای بیمارستان باهنر و افضلی پور (جهت پذیرش مصدومین احتمالی ) در نظر گرفته شد.

کولیوند با اشاره به اینکه درمانگاه راور به عنوان پشتیبان فعال شد، آمار مصدومان تا ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه را ۵۱ نفر اعلام کرد و گفت: شهرستان راور یک مصدوم و هِروز (راور ) یک مصدوم داشت که به صورت سرپایی مداوا شد.

وی با اشاره به اینکه در کرمان ۴۹ نفر مصدوم شدند، ادامه داد: به بیمارستان باهنر ۴۶ نفر منتقل شدند. یک مادرباردار ۷ ماهه نیز دچار تروما به صورت شکستگی بینی شده است.

رییس اورژانس کشور از سقوط دختر دانشجو ۱۹ ساله حین فرار خبر داد و گفت: به بیمارستان پیامبر اعظم ۳ مصدوم ( یک نفر MI - یک نفر تشنج - یک نفر مادر باردار) منتقل شده اند.

۴۲۴۲

منبع: خبرآنلاین