اعتراضات نمایندگان از انتقاد به نقص فنی گزارش دیوان محاسبات شروع میشد و تا بیان اتهاماتی به این دیوان، همچون "فشل شدن! " ادامه مییافت. اعتراضاتی که رئیس مجلس اغلب آنها را دور از انصاف خواند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نامه ای به رئیس مجلس با دفاع از عملکرد قانونی دیوان محاسبات در ارائه و قرائت گزارش تفریغ بودجه نوشت تشکیک و ایراد مطالبی همچون تهیه سفارشی گزارش تفریغ بودجه از مصادیق افترا به این دستگاه رسمی و قانونی است. وی با تقدیر از حمایت های لاریجانی در رفع شبهات مستحدثه اعلام آمادگی کرد تادر صحن علنی مجلس توضیحات لازم را ارائه دهد.
نمایندگان معترض اگرچه میخواستند تا با تذکراتشان مانع از ادامه قرائت این گزارش شوند اما رئیس مجلس به آنها گفت که پس از پایان فرصت نیم ساعته قرائت این گزارش میتوانند تذکراتشان را ارائه دهند.
علیاصغر زارعی که از جمله منسوبان به ائتلاف رایحه خوش خدمت است، نخستین نمایندهای بود تذکرات خود را مطرح کرد. وی گزارش دیوان محاسبات را دارای نقص فنی خواند و قرائت آن را خلاف شأن مجلس دانست. پس از وی محمدکریم شهرزاد، نماینده اصفهان نیز در تذکر آییننامهای دیگری از شبهه و خلاء قانونی موجود در خصوص نحوه قرائت گزارش دیوان محاسبات سخن گفت و افزود: اگرچه در اصل 55 قانون اساسی آمده که گزارشات دیوان محاسبات باید به اطلاع عموم برسد اما مشخص نیست که این گزارش در چه مرحلهای و چگونه باید به اطلاع مردم برسد و اساساً نظارت دیوان محاسبات بر عملکرد دولت، استصوابی است یا استطلاعی؟ او با اشاره به تیترهای برخی مطبوعات در خصوص تخلفات دولت طی روزهای گذشته اظهار داشت: این موضوع به حیثیت نظام لطمه میزند و در ذهن مردم سؤالاتی را ایجاد میکند که پاسخی به آنها داده نمیشود. مهدی کوچکزاده دیگر نماینده حامی دولت در مجلس نیز به بهانه تذکر نسبت به عدم ارائه گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از بودجه مجلس، گزارش دیوان محاسبات را به دلیل محرز نشدن تخلفات دولت در آن، نصفه و نیمه خواند و گفت: ارائه و قرائت چنین گزارشاتی، دیوان محاسبات را فشل میکند! قرائت این گزارش باید پس از تأیید تخلفها از سوی دادسراها در مجلس قرائت شود. رئیس دیوان محاسبات باید به قانون عمل کند نه اینکه به میل این و آن عمل کرده و گزارش تهیه کند.
مدافعان دیوان
البته برخی نمایندگان نیز در مقابل انتقادات همکاران معترض خود، به دفاع از عملکرد دیوان محاسبات پرداختند. مصطفی کواکبیان با اشاره به اینکه عدم انجام تعهد یا تأخیر در انجام آن از نظر دیوان محاسبات تخلف است، گفت: منظور از تخلفات مذکور در گزارش دیوان محاسبات، این نیست که کسی پولی را به خانهاش برده باشد. موسیالرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز از نمایندگانی که به گزارش دیوان محاسبات گلایه میکردند خواست تا به جای این کار فکری برای جلوگیری از تخلفات بکنند. به گفته وی طی 25 روزی که از آغاز سال 88 گذشته است، هر روزه 25 میلیون لیتر بنزین توزیع میشود که این خلاف قانون است. ثروتی با بیان اینکه 54 درصد انحراف از قانون بودجه یک فاجعه است، از رئیس مجلس خواست مانع از توهین به دیوان محاسبات شود.محمدرضا خباز نماینده کاشمر نیز با بیان اینکه "احترام امامزاده را متولی باید نگه دارد"، دیوان محاسبات را چشم و گوش نظارتی مجلس خواند و گفت: اگر قرار باشد در انجام وظایف این دیوان اینگونه تشکیککنیم دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود.