به گزارش مهر،دکتر محمدرضا شیرزادی اظهار داشت: سالک یک بیماری بومی در کشور است که در دو نوع شهری و روستایی دیده می شود.
با توجه به اهمیت این بیماری که زخمهای آن آسیب جدی به پوست و سلامت روحی افراد وارد می کند، برنامه کنترل سالک از دو سال پیش در کشور اجرا می شود.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشتر موارد ابتلا به سالک در روستاهای کشور اتفاق می افتد، افزود: مخزن بیماری سالک در روستاها موشهای صحرایی و پشه ها هستند و در شهرها این بیماری از طریق افراد مبتلا و سگها منتقل می شود.
شیرزادی به شیوع بالای نوع جلدی سالک اشاره کرد و گفت: شیوع این بیماری در استانهای شمالی و شمال غربی کشور کمتر است ولی نوع احشایی این بیماری در این مناطق بیشتر است که به خاطر وجود سگها است.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، تعداد موارد سالک نوع احشایی را سالانه 150 مورد اعلام کرد و افزود: خاورمیانه، شمال آفریقا و آمریکای جنوبی از مناطق سالک خیز دنیا هستند که ایران نیز یکی از کشورهای منطقه است.
شیرزادی با اعلام اینکه شیوع سالک جلدی در دنیا رو به افزایش است، گفت: 88 کشور دنیا کانون انتقال این بیماری هستند.
وی در مورد تهیه واکسن سالک در کشور، تصریح کرد: هنوز این واکسن مورد تائید سازمانهای بین المللی قرار نگرفته است.
شیرزادی با اعلام اینکه علائم این بیماری بعد از دو ماه از گزش ظاهر می شود، افزود: مدت زمان درمان سالک بین چهار ماه تا یک سال است که اگر به موقع تشخیص داده شود، درمان آسانی دارد.