حجت الله فتحی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: 120 شرکت تعاونی بهره برداری و احیا مجوز برداشت، جمع آوری و استیصال میوه درخت بنه موسوم به پسته وحشی با نام محلی قلنگ، وناوشک یا گُویِشک را بر عهده دارند.
وی افزود: این شرکت های تعاونی بهره بردار علاوه بر برداشت و جمع آوری میوه درخت بنه و فروش در بازار مصرف داخلی استان و یا صدور به استان های همسایه، در تولید بذر و نهال کاری این گونه جنگلی نیز مشارکت دارند.
فتحی یادآور شد: این شرکت ها اقدام به خشک کردن بخشی از میوه درخت بنه بعنوان بذر برای نهال کاری در عرصه های جنگلی می کنند که این اقدام به احیا و توسعه درختان بنه استان کمک شایانی می کند.
وی با بیان اینکه برداشت انبوه از درختان بنه و یا قاچاق آن به دیگر استان های هجوار ممنوع است، تاکید کرد: این شرکت های بهره بردار ضمن برداشت محصول از درخت، باید از آسیب رسانی یا برداشت انبوه و بی رویه خودداری کنند.
گفتنی است، از مجموع 641 هزار هکتار اراضی جنگلی استان ایلام، 250 هزار هکتار متعلق به درختان بنه یا پسته وحشی است که در هر هکتار شش اصله درخت رویش دارد.
این درختان دارای دامنه رویشی و پراکنشی گسترده ای در استان هستند و بطور میانگین از هر درخت بنه بین 15 تا 20 کیلو میوه برداشت می شود.
محصول طبیعی در بازارهای استان دارای طرفداران زیادی است که البته با توجه به سختی چیدن میوه، ریز بودن ذاتی دانه ها در جمع آوری محصول، سخت مسیر و کوهستانی بودن مناطق رویش و پراکندگی رویشگاه ها، با قیمت بالایی به فروش می رسد.
گاه هر کیلوگرم نوع مرغوب و خالص بنه یا همان پسته وحشی تا 300 هزار ریال و حتی بیشتر نیز به فروش می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۲
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: پیش بینی می شود در سال جاری 750 تن بنه (پسته وحشی) از درختان جنگلی این استان برداشت شود.
منبع: Irna