حجتالاسلام قدرتالله علیخانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه باز شدن فضای گفتوگو منوط به داشتن قدرت تحمل از سوی طرفین است، گفت: این گفتوگوها و حتی انتقادات باید در شرایط صمیمی و با رعایت موازین اخلاقی و به دور از مشاجره و تلخی باشد به عبارت دیگر در این گفتوگوها هنگامی که فردی مطالبش را کما اینکه تند هم باشد، بیان میکند، طرف مقابل باید این حرفها را تحمل کند و به جای مشاجره و عصبانیت، حرفهایش را مستند ارایه کند.
وی با تاکید بر اینکه قضاوت اصلی در این گفتوگوها و بهخصوص مناظرهها به عهده مردم است، افزود: با وجودی که این گفتوگوها به روشن شدن ابهامات موجود در ذهن مردم کمک میکند اما متاسفانه این مناظرهها در تلویزیون از هفتهای سه روز به هفتهای یک روز تقلیل یافته و یا حتی ممکن است تعطیل شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی به بیان شروطی برای حضور مناظرهکنندگان در صدا و سیما پرداخت و توضیح داد: اگر فردی در صدا و سیما آزادانه به بیان سخنانش پرداخت نباید شرایط به گونهای برایش فراهم شود که در روزهای بعدی گروهی در شهر آن فرد، علیه او معرکه راه انداخته و حرکات ناپسند و تخریبی انجام دهند. به عبارت دیگر باید امنیت مناظره کنندگان در شهرها و محل کارشان تضمین شود.
علیخانی برگزاری نشست بین جریانهای سیاسی را منوط به فراهم شدن زمینه و شرایط لازم از سوی دستگاههای ذیربط عنوان و خاطرنشان کرد: صدا و سیما باید با فراهم کردن زمینههای لازم برای برگزاری مناظرهها و گفتوگو بین جریانات سیاسی گذشتهها را جبران کند؛ چرا که تنها آمادگی افراد برای بیان نقطهنظرات نمیتواند شرایط را برای این گفتوگو فراهم کند.
وی ادامه داد: در این بین مردم نباید از همه افراد شرکت کننده در مناظرات یک انتظار داشته باشند؛ بدین معنا که انتظارات از مناظره کنندگان داخل حکومت و دارای مسوولیت با افراد غیرمسوول فعال در احزاب سیاسی باید متفاوت باشد؛ چرا که فرد مسوول ضمن انتقاد از مسائل نمیتواند همه چیز را زیر سوال ببرد و بر این اساس گفتهها و دیدگاههایش با افراد دیگر فرق میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان برگزاری مناظرهها را به تلطیف فضای دوقطبی موجود در کشور کمک کننده دانست و گفت: برگزاری چنین مناظرههایی فضا را به گونهای بازتر میکند که بداخلاقیها، تخریبها و برخوردها تبدیل به بیان انتقادها در قالب مناظرهها شود. مطمئنا در این صورت دیگر شاهد درگیریها و بداخلاقیها نخواهیم بود.