سختی راه و حرکت های تروریستی گروه های تکفیری نمی تواند مانع این حرکت عظیم باشد؛ آیت الله گرامی در گفت وگو با شفقنا شهادت زائران را به قطع کردن شاخه های درختی تشبیه می کند که باعث رشد بیشتر درخت می شود. خلاصه اظهارات این استاد حوزه علمیه قم را می خوانید:
* در روایات پیاده رفتن به زیارت مورد ترغیب و مورد اهمیت قرار گرفته است. امام حسن مجتبی و حضرت زین العابدین - علیهما السلام- مکررا پیاده حج به جای آورده اند. درست است که با ماشین یا هواپیما رفتن راحت تر است اما ما می خواهیم روش ائمه را الگوی خودمان قرار دهیم و این تصریح قرآن است که پیامبر و ائمه - علیهم السلام - اسوه حسنه هستند؛ بنابراین ما پیاده رفتن را تایید می کنیم.
* حداقل فایده این کار جلب توجه عمومی است. تصاویری که از کربلا منتشر می شود نشان می دهد که جمعیت از فاصله 60 کیلومتری کربلا حالت فشرده به خود گرفته است؛ شبیه هیات های انبوهی که در حرکتند. این حرکت انبوه بیننده را به تفکر وامی دارد که این چه جذبه ای است که اینگونه انسان ها را به حرکت واداشته است و هرچه زائران را می کشند باز بر جمعیت افزوده می شود؛ مثل درخت که وقتی شاخه هایش را قطع می کنند رشد و شکوفایی آن بیشتر می شود. پیاده روی در مسیر زیارت ها را بسیار و بسیار به جا می دانم. این کار عقلاً پسنده است و فطرتا هم که علاقه مندی است و شرعا هم که "افضل الاعمال احمزها" و از نظر اجتماعی هم نشان دهنده جذبه حضرت و تاثیر گذار روی افراد سست است.
* می شود برنامه ریزی انجام داد تا قبل از متفرق شدن جمعیت یک استفاده عمومی صورت بگیرد. یعنی همانطور که ما در حج، مشعر، منا و عرفات داریم در کربلا هم چنین برداشتی داشته باشیم. یعنی وقتی همه وارد کربلا شدند اعلام شود که الزاما چندساعتی را همه بمانند و کسی از کربلا خارج نشود. در این چند ساعت یک منشور عمومی برای همه علاقه مندان به اهل بیت علیهم السلام قرائت شود. البته همه مسلمانان جز یک گروه بسیار اندک به حضرات علاقه مند هستند. زائران هم مبلغ این منشور در مناطق خود باشند یعنی مساله ای که در حج هست را به شکل بهتر در کربلا برگزار کنیم.
/6262