مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار گفت: رشد سود شرکت ها نشان می دهد که در حال حاضر حبابی در بازار سهام وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت بورس تهران در دفاع از  رشد شاخص بازار سهام اظهار داشت: آخرین آمار سود صنایع 47 هزار و 500 میلیارد تومان است، این رقم پارسال 30 هزار میلیارد تومان بود.  این در حالی است که از سود اعلامی امسال حدود 5 هزار میلیارد ریال متعلق به شرکت های تازه پذیرش شده بود و با حذف این رقم، سود صنایع در قیاس با پارسال 12 هزار میلیارد ریال رشد داشته است و بازار نیز به این موضوع عکس العمل نشان داده است.

حسن قالیباف اصل ادامه داد: اطلاعات 6 ماهه هم نشان می دهد شرکت ها به بودجه های اعلامی خود رسیده اند. حال اینکه در برخی صنایع ابهام وجود دارد و سرمایه گذاران باید در خرید و فروش های خود به این موضوع توجه داشته باشند.

قالیباف با تاکید بر اینکه رشد سودآوری شرکت ها به معنی رشد همه شرکت ها نیست، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران نباید چشم بسته سهام خریداری کنند. به علاوه تداوم سودآوری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: متاسفانه برخی سرمایه گذاران بر اساس شاخص ها خرید و فروش می کنند، اما این متغیر نباید مبنای تصمیم گیری باشد. این در حالی است که دفعات معاملات، حجم معاملات و ارزش معاملات هم رکوردهایی هستند که رسانه ها و سهام داران باید به آنها توجه داشته باشند.

مدیرعامل شرکت بورس با بیان اینکه شاخص کلیت بازار سهام است، تاکید کرد: در بازار سهام، شاهد سهامی بودیم که در زمان رشد شاخص بازدهی منفی داشتند و در عین حال سهامی هستند که بازدهی بیش از شاخص داشته اند. بنابراین سهامداران باید با تحلیل کارشناسی اقدام به خرید و فروش سهام کنند.

وی با بیان اینکه اخبار متعدد اثر روانی بر روند معاملات بازار سهام دارند، گفت: اگر خبری بر روی سودآوری شرکت اثر نداشته باشد، زودگذر است و تاثیری بر رشد قیمت ندارد.

قالیباف در پاسخ به این سوال که آیا بازار سهام با حباب روبرو است، تاکید کرد: بورس اوراق بهادار سال های گذشته نیز روندی صعودی را پشت سر گذاشت و در آن زمان هم بحث حباب مطرح شد، اما رشد سود شرکت ها نشان می دهد که در حال حاضر حبابی در بازار سهام وجود ندارد. این در حالی است که اگر سود شرکت ها رشد نکند و تنها قیمت ها روندی صعودی داشته باشند، نسبت قیمت به عایدی در بورس افزایش می یابد، اما با وجود رشدهای اخیر، این نسبت هم اکنون حدود 7.5 مرتبه است.

وی در خصوص این که چرا با رشد اقتصادی منفی کشور، بازار سهام رشدی چشمگیر را تجربه می کند، تصریح کرد: رابطه GDP و بازار سهام رابطه یک به یک نبوده و در هیچ اقتصادی نیز این دو متغیر همبستگی کامل ندارند. بنابراین نمی توان انتظار داشت اگر تولید ناخالص داخلی یک درصد رشد کند، بازار نیز یک درصد رشد کند و اگر تولید ناخالص داخلی با کاهش همراه شود، بازار سهام نیز همان افت را تجربه کند.

 

وی ادامه داد: متغیرهای مختلفی مانند سود شرکت ها، تورم، رکود بازارهای دیگر، نرخ ارز، تسهیل دسترسی به بازار سرمایه، اعتمادی که بورس شده، اندازه بورس و اهمیت و جایگاه بازار سهام در اقتصاد موجب شده تا بازار سرمایه در کانون توجهات قرار بگیرد و این امر یک فرصت به شمار می رود. به طوری که سهام داران عمده می توانند از این فرصت استثنایی بازار استفاده کرد و علاوه بر تامین سهام شناور آزاد شرکت، از طریق واگذاری سهام، نسبت به تامین مالی پروژه های جدید و قدیم نیز اقدام کنند. همچنین دولت نیز می تواند از این فرصت برای واگذاری های جدید استفاده کند.
3131

منبع: خبرآنلاین