هانس بلیکس هم تاکید دارد که تسلیحات کشتار جمعی بهانه بود

 شاهد از غیب برای محکوم کردن تونی بلر نخست‌وزیری وقت بریتانیا و جورج بوش رئیس‌جمهوری ایالات متحده در زمان حمله به عراق می‌رسد . درست در روزهایی که تیم تحقیقاتی در خصوص جنگ عراق در بریتانیا کار رسمی خود را آغاز کرده است و شواهد یک به یک به ضرر تونی بلر و همراهانش در دولت در سال 2003 میلادی تمام می‌شود، بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل در عراق هم علیه عاملان حمله شهادت داده است .
در سال 2003 میلادی زمانی که جورج بوش عزم خود را برای حمله به عراق جزم کرد، بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی به استناد اطلاعات سازمان‌های جاسوسی ایالات متحده اعلام کردند که تسلیحات کشتار جمعی در عراق بیداد می‌کند . در نهایت اما پس از سقوط حکومت صدام حسین درخواست‌ها برای یافتن این تسلیحات افزایش یافت . هانس بلیکس در آن زمان به همراه تعدادی از خبره‌ترین کارشناسان تسلیحاتی به عراق رفت . چند ماه پس از آغاز این ماموریت همه کارشناسان دست خالی از عراق به نیویورک بازگشتند . بلیکس در همان زمان هم اعلام کرد که خبری از تسلیحات کشتار جمعی در عراق نیست .

 امروز هم هانس بلیکس در روزنامه گاردین لندن نوشت که وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق تنها بهانه‌ای بود مناسب برای توجیه جنگ در عراق.
هانس بلیکس در این مقاله باز هم انگشت اتهام خود را به سمت تونی بلر نشانه رفته است . مردی که این‌روزها همگان از مقام‌های وقت وزارت امور خارجه تا ژنرال‌های ارتش او را متهم می‌کنند تا اسباب تبرئه خود را فراهم کرده باشند . بازپرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل در این نوشته ادعا می‌کند که نخست وزیری سابق بریتانیا زمان هراهی با ایالات متحده در حمله به عراق از وجود تسلیحات کشتار جمعی در این کشور مطمئن بود . بلیکس در ادامه اذعان کرده است که پس از عدم یافتن تسلیحات کشتار جمعی در عراق انگلیس و امریکا ماندند و دستان خالی از توجیه برای حمله به عراق .
به گفته بلیکس در همان زمان هم بسیاری از تحلیل‌گران بین‌المللی تاکید داشتند که لندن و واشنگتن کار خود را انجام می‌دهند و اندک اهمیتی به نبود مدارک کافی برای وجود تسلیحات در عراق نمی‌دهند .
بلیکس در ادامه نوشت: انگلیس می‌توانست به گونه‌ دیگری عمل کند. من در آن زمان به تونی بلر نسبت به پیامدهای جنگ هشدار دادم و گفتم که نتیجه‌ این جنگ نتیجه‌ای بیهوده خواهد بود و قربانیان زیادی خواهد داشت. تونی بلر و جورج بوش در آن زمان به این نتیجه رسیده بودند که عراق خطری مهم است و همین مساله آنها را از دیدن واقعیت و این که هیچ دلیلی برای توجیه این جنگ وجود ندارد، بازداشته بود.

پیش از این تونی بلر نیز آب پاکی را بر دستان همگان ریخته و تاکید کرده بود که نبود تسلیحات کشتار جمعی در عراق اندک اهمیتی نداشته مهم دیکتاتوری صدام حسین بوده که باید به پایان می‌رسید . بلیکس نیز در همین راستا تاکید کرد که بوش و بلر به دنبال حذف صدام حسین بودند و او را مانند شروری می‌دیدند که باید از قدرت به پایین کشیده شود . به باور بلیکس نیز در چنین شرایطی اندک اهمیتی نداشت که صدام حسین تسلیحات کشتار جمعی در اختیار داشته باشد یا خیر .
بلیکس در خصوص تنها بودن بریتانیا و امریکا در نبرد عراق گفت: : در همان زمان هم اجماعی میان قدرت ها برای حمله به عراق وجود نداشت و دقیقا به همین دلیل بود که فرانسه، روسیه، چین و آلمان از تایید جنگ علیه عراق امتناع کردند.

 

 

منبع: خبرآنلاین