از امروز تحریم‌های بخش انرژی، کشتیرانی و کشتی‌سازی ایران اجرایی می‌شود.

سیدصادق روحانی: 6 ماه پیش باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا طرحی را امضا کرد که طبق آن بخش انرژی و کشتیرانی ایران هدف قرار گرفته بود. این طرح از روی 10 تیرماه اجرایی می‌شود.

آنگونه که سایت رادیو فردا گزارش کرده است از امروز هم‌چنین تحریم‌های دیگری علیه ایران که  واحد پول ملی و صنایع خودروسازی را هدف قرار می‌دهد به اجرا گذاشته می‌شود.

به نوشته روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، با اجرایی شدن تحریم‌های جدید، برای «تعداد فزاینده‌ای از معامله‌کنندگان بین‌المللی» این نگرانی به‌وجود خواهد آمد که ممکن است به خاطر نقض تحریم‌ها علیه ایران با خطر انزوا روبه‌رو شوند.

بنا بر متن قانون تحریمی جدید، افراد و نهادهایی که به هر فرد یا مؤسسه‌ای که قبلاً به خاطر ارتباط با ایران تحریم شده، کمک مادی کنند، خود شامل تحریم آمریکا خواهند شد.

باراک اوباما لایحه مربوط به این تحریم را روز  ۱۳ دی ۹۱ امضا کرد و در آن زمان با اظهار نگرانی از امکان ارتباط بخش‌های «انرژی، کشتیرانی، کشتی‌سازی و بنادر» جمهوری اسلامی با فعالیت‌های مربوط به گسترش سلاح‌های هسته‌ای، تحریم‌های شدیدتری را علیه این حوزه‌ها اعمال کرد.

احمد بخشایشی اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اجرایی شدن تحریم‌های بخش کشتیرانی گفت: معمولا روش تحریم‌ها اینگونه است که وقتی یک تحریمی مانند تحریم صنعت کشتیرانی یا بانک و بیمه در کنگره آمریکا به تصویب می‌رسد، تا زمانی که عملیاتی بشود 6 ماه طول می‌کشد.

وی همچنین درباره رویکرد آمریکا نسبت به ایران پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری هم، با اشاره به پیام‌های اوباما و سایر مقامات آمریکا به ایران گفت: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها درباره نحوه تعامل با ایران دچار اختلاف هستند. عده‌ای می‌گویند که با وجود چراغ‌های سبزی که دولت خاتمی به آمریکا نشان داد و در حل مساله افغانستان کمک کرد، ما در آن زمان به اندازه کافی از ایران حمایت نکردیم و ایران را محور شرارت خواندیم. از سوی دیگر عده‌ای هم معتقدند که سیاست خارجی ایران در دست رئیس جمهور نیست و رهبری درباره آن تصمیم می‌گیرد.

بخشایشی در ادامه گفت: البته ما می‌گوییم که اصول سیاست خارجی ما ثابت است و توسط رهبری بیان می‌شود اما اینگونه هم نیست که رئیس جمهور نتواند کاری بکند. رئیس جمهور رویکردها و عملکردها را می‌تواند تبیین و مشخص کند.

رییس جمهوری آمریکا هم‌چنین حدود یک ماه پیش اقدام به امضای پیش‌نویس تحریم‌های دیگری علیه ایران کرده بود که این تحریم‌ها نیز از روز دوشنبه اجرایی می شوند. بر پایه این بخش از تحریم‌ها، از این پس داد و ستد به «ریال» برای شهروندان و شرکت‌های آمریکایی غیرممکن است و موسسات مالی که خرید و فروش ریال را ممکن می‌کنند نیز تحریم می‌شوند. آن دسته از موسسات مالی یا شرکت‌هایی که دارایی زیادی به ریال دارند نیز در تحریم‌های جدید قرار می‌گیرند. در تحریم‌های تازه فروش، تهیه و ارسال قطعات خودرو و خدماتی که به خودروسازی ایران ارتباط پیدا می‌کند نیز ممنوع شده است. کسانی که دانسته بخش قابل توجهی از این قطعات یا خدمات را در اختیار ایران قرار دهند با مجازات روبه‌رو خواهند شد.

دور تازه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران در حالی به مرحله اجرا می‌رسد که اینتل‌ست، شرکت ارتباط ماهواره‌ای اروپا، از روز دوشنبه، دهم تیرماه، رسما پخش برنامه‌های شبکه‌های دولتی جمهوری اسلامی ایران را از فرستنده‌های خود قطع کرده است. شبکه‌ پرس تی‌وی، کانال خبری انگلیسی زبان ایران، از جمله شبکه‌هایی‌ست که دسترسی به آن از طریق گیرنده‌های اینتل‌ست غیر ممکن شده است. شبکه پرس تی‌وی پیشتر گزارش داده بود که شرکت خدمات ماهواره‌ای «اینتل‌ست»، در لوکزامبورگ، با ارسال نامه‌ای به سازمان صدا و سیما گفته است که در همراهی با «تحریم‌های ایالات متحده علیه عزت‌الله ضرغامی، رییس این سازمان»، تصمیم به قطع برنامه‌های شبکه‌های ایرانی گرفته است.

مهرماه سال گذشته نیز یوتل ست 19 شبکه ایرانی را از روی ماهواره هاتبرد حذف کرد. مدیر عامل یوتل‌ست در اظهار نظری درباره قطع شبکه‌های ایرانی اذعان کرده است، شورای اتحادیه اروپا این تصمیم را گرفته است. کارن بادالوف مدیر فضا از شرکت یوتل‌ست به پرس تی‌وی گفت: «ما قرارداد‌ها را فسخ کردیم زیرا این دستور کمیسیون اروپا بود. ما ناچاریم از آن پیروی کنیم.»(ایــنــجــا)

بخشایشی اردستانی درباره قطع پخش برنامه‌های شبکه‌های ایرانی از روی ماهواره یوتل ست نیز به خبرآنلاین گفت: این باز می‌گردد به قدرت ایران در عرصه دیپلماسی عمومی و تاثیرگذاری‌ای که شبکه‌های ایرانی پرس تی وی و العالم در افکار عمومی مردم دنیا دارد. از آنجایی که ایران در راستای تقویت جبهه مقاومت گام بر می‌دارد قطع برنامه‌های این شبکه‌ها را می توان از این منظر مورد بررسی قرار داد.

29219

 

 

منبع: خبرآنلاین