سیداحمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران ضمن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا اظهار داشت: مطلبی که امروز میخواهم در خصوص حوادث خارجی بیان کنم مربوط به انفجار بوستون و تگزاس در امریکا است.
وی افزود: این انفجارها از مسائل روز جهانی است که البته باید زمان بگذرد تا انسان بتواند تحلیل واقعبینانه از آنچه اتفاق افتاده داشته باشد.
اهم سخنان خطیب جمعه این هفته تهران در ادامه به نقل از فارس می آید:
- موضع نظام در رابطه با انفجار بوستون و تگزاس این است که ما انفجار و کشتن آدمهای بیگناه را در همه جای دنیا محکوم میکنیم؛ چه در آمریکا، چه در سوریه، چه در عراق و چه در پاکستان و افغانستان ما کشتار انسانهای بیگناه را محکوم میکنیم.
- ما براساس یک منطق اینگونه رفتار میکنیم و احساسات در این رفتار ما دخیل نیست؛ منطق ما این است که میگوییم انسان محترم است.
- انسانها در همه جای دنیا محترم هستند و باید در حفظ جان آنها کوشید. نباید این طور باشد که کشتن زنان و کودکان در آمریکا بد باشد و کشتن زنان، اطفال و پیرمردان در سوریه، عراق، پاکستان و افغانستان خوب باشد.
- امروز در آمریکا و اروپا میبینیم که کشته شدن زنان و کودکان بسیار برخیها را متاثر میکند اما همانها سلاح به سوریه میرسانند که ایادی آنها به طرز فجیعی مردم را بکشند. این تناقض و دروغگویی است.
- ایادی آنها در زینبیه سوریه پدر خانه را میکشد، پسر خانه را میکشند، دختر خانه را میکشند و پسربچه 3 ساله را به دار میکشند. اینها به چه معناست؟ اینها به این معناست که امروز آمریکا و اروپا از شعارهای ضد تروریست و حقوق بشر استفاده ابزاری میکنند.
- امروز از زبان شما مردم به وجدانهای پاک و بیدار در دنیا و در اروپا و آمریکا میگوییم که حالا دیدید که ناامنی چقدر بد است و کشتن انسانهای بیگناه چقدر فجیع است به وجدان خود پاسخ دهید و از دولتمردان خود بخواهید که ارسال سلاح به سوریه را قطع کنند.
- در عهد مالکاشتر حضرت علی (ع) ویژگیهایی را برای نیروهای مسلح در نظام اسلامی بیان میکنند. اولین آن این است که نیروهای مسلح دژهای مستحکم نظام اسلامیاند. از منافع مردم دفاع میکند و به همین دلیل است که به حمدالله همه نیروهای مسلح ما نیز محبوب مردمند و مردم از صمیم جان به آنها عشق میورزند. چرا که این عزیزان در آن روز که روز فداکاری بود صادقانه به میدان آمدند و در 8 سال دفاع مقدس برای ما جانبازی و افتخارآفرینی داشتند.
- نیروهای مسلح ما زینت حاکمان هستند و حاکمان عادل با داشتن این بازوهای توانا به اجرای نظام اسلامی میپردازند. ارتباط نیروهای مسلح ما با فرماندهی کل قوا ارتباطی از جنس زیرمجموعه با مافوق است. بالاتر از اینهاست. نیروهای مسلح ما فرماندهی کل قوا را نائب امام زمان میداند. این اطاعت، اطاعت عشق است و فرماندهی کل قوا نیز همین محبت را نسبت به نیروهای مسلح ارتش نیروهای مسلح دارند و در دیدار با ارتشیان به این نکته صراحتا اشاره کردند که به ارتشی بودن خود افتخار کنند. امروز تنها ارتش مکتبی در زیر آسمان دنیا ارتش ماست و تنها نیروهای مسلح مکتبی نیروهای مسلح نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند.
- برخی ارتشیها از یک شخص و یا یک دیکتاتور حمایت میکنند. به عنوان مثال ارتش عراق در دوره جنگ از دیکتاتور صدام حفاظت میکنند. برخی ارتشها از یک خاندان دیکتاتور حمایت میکنند که میتوان به آل صعود و آل خلیفه اشاره کرد. برخیارتشها از یک حزب حمایت میکنند مانند ارتشهای کمونیستی اما تنها ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی در دنیا که در این معقولات نیست و از اسلام ناب محمدی حفاظت میکنند نیروهای مسلح ما هستند.
- نیروهای مسلح ما امروز با مدیریت ولی فقیه در بهترین شرایط خود از آغاز انقلاب تاکنون قرار دارند. چه از لحاظ توانمندیهای علمی،دفاعی و الکترونیکی آنچنان نیروهای مسلح ما پیشرفت کردهاند که برای دنیا حیرتآور است. خوشبختانه در نیروهای مسلح ما نیروهای مومن چه در سطح فرماندهی و چه در سطوح دیگر موج میزند. همین مسئله موجب شده است که دشمنان از کمترین تعرضی به ایران اسلامی دوری کنند چرا که میدانند کمترین تعرض با یک تودهنی بسیار محکم پاسخ داده میشود.
- یک نظام نیاز به نیروهای مسلح مقتدر دارد و خوشبختانه حضرت امام راحل نیز ارتش را حفظ کردند.منافقین شعار انحلال ارتش را سر میدادند اما امام راحل به عنوان یک حامی بزرگ وارد میدان شد و به صراحت به این مطلب اشاره کرد که ارتش باید حفظ شود.خداوند انشاءالله نیروهای مسلح ما روز به روز مقتدرتر کرده و در برابر دشمنان اسلام قرار دهد.
- من در اینجا میخواهم به سه کلمه اصلی درباره انتخابات اشاره کنم که آن سه کلمه رقابت، نقد و شعار است. رقابت جزو اصلی و تفکیکناپذیر انتخابات بوده است. انتخابات بدون رقابت امکان پذیر نیست اما رقابتی از جنس جمهوری اسلامی نه از جنس غرب. غربیها در منطق خود رسیدن به هدف را به هر وسیلهای قابل توجیه میدانند و افترا، افشای اسرار، تهمت و تخریب را مجاز میداند. این رقابت، رقابت غربی است.باید حلال و حرام رعایت شود تهمت، غیبت و افشای اسرار گناه است.
- نقد نیز جزو یکی از مهمترین جزئیات رقابت است. طبیعی است هر کاندیدای نقد از گذشته را به عنوان یک راهکار برگزیند و گرمی نطق انتخاباتی خود قرار دهد. در یک جامعه آزاد نیز باید نقد وجود داشته باشد اما این نقد منصفانه باشد. کاندیداها گونهای صحبت نکنند که انگار این کشور خرابه است و خود را تنها فرشته نجات مردم نشان دهند. ولله این مسئله نادرست است. هر کاندیدای ریاست جمهوری که کار خود را با بیانصافی شروع کند به درد ریاست جمهوری نمیخورد.
- برخی به بهانه نقد جریان مقدس اصولگرایی را زیر سؤال میبرند.انقلاب اسلامی ما در گلستان ارزشهای اسلامی روئید و زیر سؤال بردن آن به هیچ عنوان درست نیست.
- شعار اصلیترین و جذابترین بخش کاندیدایی است. هر کاندیدایی شعاری برای خود دارد اما این شعار باید واقعبینانه باشد و مردم باید با آگاهی این شعار را ببیند که آیا امکان پذیر است یا نیست. و شاید تنها یک در باغ سبز برای مردم باشد. مردم به شعارها توجه نکنند بلکه به سوابق و حاشیهها توجه کنند والا شعار دادن کار آسانی است.
- برخیها خود را به شعارهای غربیها و دشمنان قسم خورده این ملت دلخوش کردهاند اما آنها بدانند که این شعارها همان و از چشم مردم افتادن همان.البته ممکن است برخی بگویند که غربیها به منظور تخریب برخی کاندیدا چنین چیزهایی میگویند از این رو بهترین راه این است که آن کاندیدا بیاید و در طی بیانیهای اعلام کند من هیچ ربطی به شما ندارم و نیازی نیز به این حمایتها ندارم. و در این صورت است که کار درست انجام شده و آنها را ناامید کرده است.
- پیش از این درباره بحث شادی و موازین آن صحبت کرده بودیم. در اسلام شادی درست است که با غفلت از خدا همراه نباشد. شادی نامطلوب است که مقصود از آن ولنگاری و غفلت از خداوند باشد. شادی یک شادی صحیح است که غفلت از خداوند در آن موج نزند.
- توصیه من به جوانانی که قصد تشکیل زندگی مشترک را دارند، میگویم که خدای ناکرده شروع زندگی شما با غفلت از خداوند اختلاف زن و مرد و پذیرایی با مشروبات حرام و موسیقیهای مبتذل همراه نباشد چرا که سبب برهم خوردن زندگی میشود.
27219