رییس کمیته آموزش عالی مجلس خبر از لغو قانون حذف کنکور داده است. اما توضیحات او نشان می دهد به هرحال کنکوری برگزار نمی شود.

امید کریمی: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم برخلاف کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم، مخالف حذف کنکور است. چه اینکه در راس آن محمدمهدی زاهدی، وزیر علوم دولت نهم نشسته است؛ کسی که تا پایان وزارتش زیر بار حذف کنکور نرفت و فقط به تاثیر 15-20 درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو رضایت داد. در 6-7 ماهی که مجلس نهم تشکیل شده است، او و بقیه اعضای کمیسیون آموزش که اتفاقا بیش از بقیه کمیسیون های مجلس، تغییر کرده، درصدد درانداختن طرحی نو برای کنکور بوده اند.

امروز اما رضا صابری، رئیس کمیته آموزش عالی مجلس از تصویب لغو قانون حذف کنکور سال 93 خبر داده است. ضمن اینکه جزییاتی برای برگزاری کنکور مطرح کرده که نشان می دهد عملا کنکور، به معنای رقابت سر تمام رشته ها برگزار نمی شود، مگر رشته های پرطرفدار دانشگاه های بزرگ.

او به مهر گفته که سوابق تحصیلی همچنان در کنکور موثر است، اما: "در کنار سوابق تحصیلی، برگزاری آزمونهای عمومی و تخصصی اجتناب ناپذیر است به همین خاطر، وزارتخانه های آموزش پرورش، علوم و بهداشت موظف می شوند بسترهای لازم را برای اجرای پذیرش طبق سوابق تحصیلی فراهم کنند. برای رشته های رقابتی پذیرش دانشجو طبق سابقه تحصیلی و آزمونهای سراسری صورت خواهد گرفت. طبق در بحث کارشناسی، قانون حذف کنکور حذف شد اما سازمان سنجش مکلف به برگزاری آزمونهای عمومی و اختصاصی خواهد بود."

 

بازگشت کنکور دو مرحله ای

حدود دو دهه پیش هم کنکور در دو آزمون برگزار می شد؛ مرحله اول و دوم. که کنکور مرحله دوم غربال نهایی از میان برترین های مرحله اول بود. توضیحاتی که صابری داده است بازگشت دوباره را تداعی می کند.

به گفته رئیس کمیته آموزش عالی در طرح پیشنهادی کمیته آموزش عالی، کنکورهایی که قرار است از سوی سازمان سنجش برای سال 93 برگزار شود، تفکیک شده است: تنها برای یک درصد از دانشجویان، الزام آزمون تخصصی وجود دارد و بخش عمده ای از پذیرش دانشجو نیازی به شرکت در آزمون تخصصی ندارند و در واقع به دنبال عملی کردن آزمون آسان هستیم. تنها برای 10 درصد پذیرشها رقابت از طریق آزمون تخصصی صورت خواهد گرفت اما برای این آزمون هم چارچوبی تعریف خواهد شد که به سختی کنکور فعلی نباشد و تغییرات در این آزمون بسیار جدی است.

این طرح پیچیده به نظر می رسد سخت تر از حذف کنکور باشد. اما در نهایت هم حذف کنکور می انجامد.

به گفته صابری هر گونه تصمیم گیری در خصوص رشته ها محلهای مورد پذیرش را منوط به تشکیل شورای سنجش و پذیرش دانشجو است: این شورا موظف است هر ساله اعلام کند کدام رشته ها بدون آزمون و کدام رشته دارای آزمون تخصصی است و این روند هر ساله تغییر می کند. هر ساله 10 درصد از رشته محلهای آزمون تخصصی باید به سمت حذف آزمون پیش رود و 5 سال طول می کشد که همین آزمون تخصصی هم حذف شود.

 

فقط 20 درصد رشته ها کنکور می خواهد

پیش از این محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش مجلس درباره کنکور سال 93 به خبرآنلاین گفته بود: "بررسی های سازمان سنجش آموزش کشور نشان می دهد که 30 درصد پذیرش های دانشگاه ها نیازی به برگزاری کنکور ندارند و پذیرش دانشجو می تواند بدون نیاز به آزمون صورت گیرد.برای همین قرار است که برای این داوطلبان، ملاک سنجش و پذیرش نمراتی باشد که در دوران دبیرستان کسب می کنند. برای 50 درصد رشته هم شاید احتیاج به کنکور خیلی آسان (عمومی) به علاوه بررسی سابقه تحصیلی داوطلبان کفایت کند.این بررسی نشان می دهد که رقابت شدید داوطلبان تنها برای 20 درصد رشته ها است و برای همین توان و ظرفیت سازمان سنجش باید براین گروه باشد. برای همین پذیرش دانشجو در سال 93 متفاوت خواهد بود.

لغو حذف کنکور درحالی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اتفاق افتاده است که دو روز پیش، علی لاریجانی، رییس مجلس گفته بود باید کنکور حذف شود: "حذف کنکور عاملی در جهت بهبود طرح مدرک‌گاریی در کشور است. اگر مثل خیلی از کشورهای پیشرفته کنکور از آموزش عالی حذف شود، کسانی وارد دانشگاه خواهند شد که علاقه به تحصیل داشته و صرفاً به دلیل دریافت مدرک و گرفتن عنوان به دانشگاه نمی‌روند."

4747

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها