به گزارش خبرآنلاین؛ محمد رضا مخبر دزفولی در نشست هم اندیشی "بررسی مسئله جمعیت در ایران براساس دیدگاه مقام معظم رهبری" که قبل از ظهر پنج شنبه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، گفت: دلیل توجه ما به مسئله جمعیت طی چهار سال گذشته ناشی از مطالعات انجام گرفته است، ما در سالهای 64 و 65 نرخ باروری 6.4 داشتیم و این یعنی میانگین فرزند آوری هر خانواده در ایران 6 فرزند بوده است.
او گفت: بر اساس برنامه های کشوری قرار بر این بوده است تا سال 1390 این میانگین به چهار فرزند برسد اما ما این نتیجه را بسیار زودهنگام و در سال 71 شاهد بودیم و در سال 90 میانگین فرزندان هر خانوار به کمتر از 2 فرزند رسید.
نکته اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه ای تشویقی را برای افزایش جمعیت تهیه کرده است که این برنامه باید در مجلس مصوب و به قانون تبدیل شود. دراین برنامه مشوق هایی مانند مرخصی زایمان، اهدا سکه طلا و تسهیلات مسکن و ... وجود دارد.
بخش هایی از سخنان مخبر دزفولی را به نقل از مهر بخوانید؛
- به گفته جمعیت شناسان اگر نرخ جانشینی جامعه کمتر ا ز نرخ باروری باشد، خطرات مهمی برای آن کشور ایجاد می شود، در حال حاضر ما به زیر نرخ جانشینی نیز رسیده ایم و این خود هشداری مهم برای ملت ما است.
- مقام معظم رهبری تاکید کرده اند که فرزندآوری به شیوه معقول باید به صورت یک ارزش اجتماعی تلقی شود که حقیقتا این امر خود نیاز به زمان و فرهنگ سازی دارد.
- مقام معظم رهبری خواهان رسیدگی دقیق به این مسئله و پشت سر گذاشتن روال قانونی آن هستند و انشاالله به برکت اسلام، جمهوری اسلامی ایران از این معظل نیز خارج خواهد شد.
- شاید اگر در دهههای گذشته یک تعال مناسب بین فضلای حوزه و دست اندرکاران عرصههای اجرایی و دانشگاهی ایجاد میشد، ما اکنون صاحب یک نظریه جامع جمعیتی در کشورمان بودیم.
- رویکرد اولیه اسلام در مورد جمعیت همواره بر افزایش آن تکیه دارد و ما باید با تکیه بر این نقشه اولیه و با توجه به شرایط جامعه خودمان برنامه ریزی و اقدام کنیم.
4747