فارس نوشت:

تازه‌ترین آمار منتشر شده حکایت از تشدید بحران بیکاری در کشور قبرس دارد. این در حالیست که قبرس به عنوان یکی از اعضای منطقه یورو قبلا از اتحادیه اروپا در راستای نجات بانک‌های خود تقاضای کمک کرده است.

آمارها از رشد آمار بیکاری در کشور قبرس خبر می دهد. در ماه جولای امسال 37,253 تن از جمعیت قبرس بیکاری بوده اند.

این در حالیست که در ماه قبل میلادی این آمار کمتر و حدود 35 هزار نفر بوده است. ثبت این آمار نشان می دهد که بحران اقتصادی در قبرس همچنان ادامه دارد و این کشور همچنان نیازمند کمکهای مالی اروپاست. اما آیا کمک‌های مالی اروپا می تواند قبرس را از وضعیتی که به آن دچار شده است نجات دهد؟ آیا اساسا اتحادیه اروپا می تواند همه اعضای خود را تحت پوشش قرار دهد؟ مهم ترین سوال اینکه افزایش کانونهای بحران در اتحادیه اروپا چگونه قابل بررسی است؟

افزایش کانون‌های بحران در اروپا

زمانی که نام بحران اقتصادی اروپا برده می‌شود بی‌درنگ نام کشور یونان به یاد ما می آید. کشوری که بحران در آن به بدترین نوع ممکن ادامه دارد و نرخ بیکاری نیز در آن هر ماه بیشتر افزایش پیدا می کند. کشوری که عملا قدرت مانور خود را در عرصه اقتصادی از دست رفته می بیند و نمی تواند در برابر بحران اقتصادی کمر راست کند. علاوه بر یونان نام کشور اسپانیا نیز به عنوان یکی از کانون‌های بحران اقتصادی در اروپا به ذهن متبادر می شود. اسپانیا دارای بالاترین نرخ بیکاری در سرتاسر اروپاست. در سال گذشته میلادی شاهد راهپیمایی گسترده شهروندان اسپانیایی در میدان خورشید (سول) شهر مادرید بودیم. این راهپیمایی چندین بار ادامه پیدا کرد. حتی سقوط دولت خوزه رویریگرز زاپاته رو و حضور راخوی در راس معادلات سیاسی مادرید نتوانسته است منجر به نجات اسپانیا از وضعیت موجود شود. همچنین ایتالیا حکم یکی دیگر از کانونهای بحران در اروپا را دارد. کشوری که بیشترین میزان بدهی های خارجی را در اروپا و منطقه یورو دارد و مقامات سیاسی این کشور از جمله مونتی نخست وزیر ایتالیا نتوانسته اند کشور را از بحران خارج کنند. همچننی از کشورهایی مانند ایرلند و پرتغال نیز به عنوان کانونهای دیگر بحران در اروپا یاد می شود.قبرس کشوری است که از بحران اقتصادی یونان تاثیری مستقیم پذیرفته و همین مسئله سبب شده است تا سیستم بانکی این کشور دچار آسیبهای فراوانی شود. بی دلیل نیست که قبرس از اتحادیه اروپا تقاضای کمک کرده است. قبرس هم اکنون ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد اما خود غرق در بحران است. نرخ بیکاری در قبرس افزایش یافته است و صنعت توریسم این کشور نیز نسبت به گذشته آسیب دیده است. با تشدید بحران اقتصادی در یونان شاهد تشدید بحران اقتصادی و بانکی در قبرس هستیم. از قبرس می توان به عنوان قربانی کوچک بحران اقتصادی اروپا نام برد. همان گونه که مشخص است، شاهد تشدید کانونهای بحران در اتحادیه اروپا هستیم. تعدد کانونهای بحران در اروپا سبب شده است تا معضلات اقتصادی این مجموعه بیشتر به چشم بیاید.

تشدید بحران اروپا و ناتوانی سیاستمداران

بحران اقتصادی اروپا همچنان تشدید می شود و بر تعداد کانونهای بحران در این مجموعه افزوده می‌شود. با این حال شاهد هستیم که سیاستمداران اروپایی توان غلبه بر بحرانهای موجود را از دست داده اند. این سیاستمداران نه تنها توان غلبه بر بحرانهای موجود را ندارند،بلکه قدرت تجزیه و تحلیل کارشناسانه آن را نیز از دست داده اند. هر یک از احزاب اروپایی بحران اقتصادی این مجموعه را از دیدگاه خود رصد می کند و تکثر نگاه‌ها بر شدت بحران در این مجموعه می افزاید. به عبارت بهتر تکثر نگاه‌ها در خصوص بحران اقتصادی اروپا منجر به هم افزایش اعضای این مجموعه نشده و بالعکس زمینه های اختلاف در میان سران کشورهای اروپایی را تشدید کرده است.

سیاستمداران اروپایی نتوانسته اند گامی در راستای مهار بحرانهای اقتصادی موجود در اتحادیه اروپا و منطقه یورو بر دارند. اختلافات میان آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و فرانسو اولاند رئیس جمهور فرانسه بر سر اجرای طرح ریاضت اقتصادی همچنان ادامه دارد و ادامه این اختلاف به ضرر کشورهای اروپایی خواهد بود. در هر حال سیاستمداران اروپایی نشان داده اند که قدرت غلبه بر بحران اقتصادی را ندارند و در این مسیر شکست خورده اند.

بحرانی که ادامه دارد

بحران اقتصادی در اروپا همچنان ادامه دارد. این بحران در سطح اروپا گسترده شده است و دیگر نمی توان آن را صرفا در یونان یا اسپانیا جست و جو کرد. با افزایش تعداد کانونهای بحران در اروپا شاهد تشددی بحرانهای اقتصادی موجود در این مجموعه خواهیم شد. این بحران در آینده ادامه خواهد داشت و ضربات سنگین تری به مجموعه اتحادیه اروپا وارد خواهد کرد. قبلا برخی کارشناسان و تحلیلگران اروپایی تصور می کردند که بحران اقتصادی اروپا نهایتا تا سال 2012 میلادی به پایان می رسد و کشور یونان نیز به زودی از حوزه بحران خارج می شود.با این وجود شاهد هستیم که بحران اقتصادی در یونان و اتحادیه اروپا ادامه دارد و حتی کشورهای دیگری مانند ایتالیا، اسپانیا و قبرس نیز با این بحران سخت دست و پنجه نرم می کنند. حتی کشورهای مرفه اروپایی نیز از بحران اقتصادی مصون نمانده اند.
301301

منبع: فارس

برچسب‌ها