صدها تن از مردم اسپانيا در اعتراض به شرايط نابسامان اشتغال در اين كشور صدها كيلومتر را از شهرهاي مختلف پياده پيمودهاند تا به اعتراضات مردم در شهر مادريد بپيوندند.
به نقل از خبرگزاري رويترز، اعتراضات مردم اسپانيا به تدابير رياضتي 65 ميليارد يورويي دولت راست ميانه اين كشور افزايش يافته است. اين اقدام دولت اسپانيا به منظور كاهش كسري بودجه و كاهش ميزان وام دريافتياش است.
در همين حال نيروهاي پليس و آتشنشانان براي سركوب اين اعتراضات وارد عمل شدهاند.
چند صد نفر از مردم اسپانيا با پاي پياده از منطقه شمالي "آندلوس" به مادريد آمدهاند. اين منطقه در اسپانيا بيشترين نرخ بيكاري را داشته است. همچنين مردم كاتالونيا و ساير مناطق اسپانيا نيز به اين اعتراضات پيوستند تا وضع وخيم بيكاري در اين كشور را با اعتراضات خود نشان دهند.
گفته ميشود حدود 25 درصد از مردم اسپانيا بيكار هستند.
تانيا فاتورچي، يكي از تظاهركنندگان گفت: من به تظاهرات مادريد و بارسلونا پيوستم تا به اين اوضاع نا بسامان اعتراض كنم و كاري درخور خود پيدا كنم. من به اينجا آمدهام تا به اقدامات دولت در راستاي كاهش هزينهها اعتراض كنم.
پس از برگزاري تظاهرات در خارج از وزارت كار اسپانيا، تظاهركنندگان همراه با نواختن شيپورهاي وووزلا، شعار "بيكاران بپاخيزيد!" را سر ميدادند و به سوي ميدان بزرگ "پوئرتا دل سول" كه شاهد تظاهرات گستردهاي در چند وقت اخير بوده، رفتند.
اعضاي جنبش اينديگنادوس (خشمگين) نيز كه بيش از يك سال است در ميدان "پوئرتا دل سول" تحسن كردهاند به اين تظاهرات پيوستند.
تظاهركنندگان فرياد ميزدند: "اينجا خانه ما است" آنها با خود بنرهايي داشتند كه نوشتههاي روي آنها به بازارهايي كه وضعيت مالي اسپانيا را تحت فشار قرار ميدهند، اعتراض ميكرد. آنها فرياد ميزدند: "بدهي، بردهداري مدرن است!"
دولت اسپانيا در تلاش است تا از كمكهايي كه پيشتر از كشورهاي عضو منطقه يورو به منظور كمك به بانكهاي ورشكسته اين كشور درخواست كرده بود، صرف نظر كند. اسپانيا در بين بزرگترين اقتصادهاي كشورهاي عضو منطقه يورو، مقام چهارم را دارد.
ماريانو راخوي، نخست وزير اسپانيا مجبور شده تا به اجراي تدابير رياضتي 65 ميليارد يورويي دست بزند تا به اهداف كسري بودجه كه از سوي بروكسل تعيين شده برسد. اين اقدام با انتقادات شديدي مواجه شد چرا كه موجب شده تا ركود اقتصادي اسپانيا يك سال ديگر به طول انجامد.
اين اقدام دولت همچنين موجب كاهش مزاياي بيكاري درخواست شده از سوي بيكاران ميشود.
ميزان بدهيها اسپانيا پس از آنكه مقامات والنسيا از دولت درخواست كمك مالي كردند در روز جمعه به اوج خود رسيد.
دولت اسپانيا اعلام كرد: به احتمال زياد ركود اقتصادي اسپانيا تا سال بعد ادامه خواهد داشت و ميزان بيكاري در اسپانيا نيز به تدريج طي سه سال آينده كاهش خواهد يافت.
301301