· راهاندازي هيأت پيگيري و نظارت بر قانون اساسي توسط آقاي خاتمي با هدف جدي گرفتن قانون به صورت عام و قانون اساسي به صورت خاص شكل گرفت.
· نكته مهم تشکيل هيات نظارت در دولت خاتمي، زودهنگامي راهاندازي اين هيأت بود. به عبارت ديگر اين هيأت در اوج قدر دولت آقاي خاتمي بود و همه دستگاهها سعي ميكردند كه در برابر دولت قرار نگيرند و حمايتهاي رهبري هم در اوج بود.
· در ابتدا اين هيأت با مخالفت روبهرو نبود. زيرا كه كسي ادعا نداشت عملي بر خلاف قانون اساسي انجام ميدهد. مواردي كه هيأت تشخيص ميداد كه خلاف قانون اساسي است -عمدتاً در حوزه قوهقضائيه بود- توسط رئيسجمهور به مرجع مورد نظر ارسال ميشد تا توسط خود آن دستگاه جلوي اين كار گرفته شود. مثل موضوع تعطيلي مطبوعات. اما متأسفانه بعد از داغ شدن اختلافات سياسي با آنكه آقاي خاتمي پرهيز از سياسي شدن اين موارد را داشت، پاسخهايي لازم را از قوهقضائيه دريافت نميكرد. در بسياري از موارد نامهها بيجواب ميماند و در مواردي اساساً اين حق مورد ترديد قرار ميگرفت و در مواردي مكاتبات تاريخي و تلخي بين روساي دو قوه ردوبدل شد.
· اخيراً كه دوباره اين هيأت تعطيل شده توسط آقاي احمدينژاد، دوباره احيا شد دو فرق اساسي با آن هيأت در دوران اصلاحات دارد؛ يكي اينكه در اواخر كار دولت ايشان مطرح شد و ديگر اينكه درست زماني انجام شد كه تنها بين قواي ديگر با اطرافيان رئيسجمهور اختلاف ايجاد شد.
/2929