در دهه ۱۳۶۰، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رئیس‌جمهور وقت، در قالب یک گفت‌وگوی مفصل با مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بیان تاریخ شفاهی زندگانی خود پرداختند. این گفت‌وگو ابعاد گوناگون زندگی ایشان را دربرمی‌گیرد و بخشی از آن به ارتباط ایشان با شعر و ادبیات اختصاص دارد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در دهه ۱۳۶۰، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رئیس‌جمهور وقت، در قالب یک گفت‌وگوی مفصل با مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بیان تاریخ شفاهی زندگانی خود پرداختند. این گفت‌وگو ابعاد گوناگون زندگی ایشان را دربرمی‌گیرد و بخشی از آن به ارتباط ایشان با شعر و ادبیات اختصاص دارد.

بنابر روایت پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ بر اساس خاطرات ایشان، در مقطعی از زندگی علاقه‌ای عمیق و جدی به شعر و ادبیات داشتند و به‌صورت پیگیر آثار ادبی، از جمله رمان‌های خارجی و اشعار فارسی را مطالعه می‌کردند. این علاقه صرفاً سطحی نبود، بلکه با تأمل و دقتی ویژه همراه بود. هرچند این شور و پیگیری در برهه‌ای از زندگی‌شان به دلایلی کاهش یافت، اما توجه به شعر و ادبیات هیچ‌گاه از منظومه فکری ایشان حذف نشد و همواره جایگاه مهمی در تأملات فکری و فرهنگی ایشان داشته است.

در همین راستا، مرکز اسناد انقلاب اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت سعدی و روز شعر و ادبیات فارسی، برای نخستین‌بار بخشی از این خاطرات را از گنجینه تاریخ شفاهی خود منتشر می‌کند.