در آستانه فرارسیدن سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نشست «گعده امین» با محوریت بررسی و واکاوی دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی با حضور جمعی از شاعران، نویسندگان، فعالان فرهنگی و قرآنی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی سمنان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  استان سمنان، در آستانه سی‌ودو مین هفته کتاب، نشست «گعده امین» با محوریت بررسی و واکاوی دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی با حضور محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان و با سخنرانی حسینعلی جعفری، نویسنده و استاد دانشگاه و محقق و پژوهشگر ادبی؛ ناصر حامدی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری؛ مهدی زارع، شاعر و نویسنده مطرح استان و جمعی از فعالان فرهنگی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی سمنان برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان در ابتدای این نشست ضمن خوش‌آمد گویی به مهمانان و تبریک سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، گفت: ابعاد شخصیتی نهان و پنهان مقام معظم رهبری، ایشان را تبدیل به یک انسان سیاستمدار، مبارز و مجتهد کرده است و می‌توان به‌صراحت گفت یکی از ویژگی‌های بارز ایشان ادیب بودنشان است که ایشان از نوجوانی به شعر اهمیت می‌داده و به آن می‌پرداخته و درواقع تخلص ایشان «امین» بودن است.

طاهریان با اشاره به اینکه متأسفانه کمتر به بعد ادیب بودن ایشان در جامعه اشاره‌شده است گفت: به همین منظور این برنامه باهدف واکاوی شخصیت ادبی و فرهنگی رهبر معظم انقلاب، به پیشنهاد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای نخستین بار در حال اجرا است که در این برنامه با پخش قسمت‌هایی از دیدارها و واکاوی‌هایی از شخصیت ایشان به بعد شخصیت اصلی این رهبر وارسته پی خواهیم برد.

در ادامه این نشست ناصر حامدی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری ضمن بیان اینکه رهبر انقلاب با تمام مشغله‌های ذهنی و کاری، همیشه پایه ثابت اشعار شاعران فارسی‌زبان هستند و این را می‌توان در کلام شاعرانی چون مهدی اخوان ثالث و امینی فیروزکوهی مشاهده کرد، گفت: هیچ رهبری در هیچ جای دنیا به‌اندازه ایشان با شعر و ادبیات آمیخته نیست.

وی افزود: کشور ایران و شعر چنان به هم‌آمیخته است که به‌سختی می‌توان این دو را از هم جدا کرد و درواقع می‌توان گفت: چراغ زبان فارسی در شبهه قاره هند، به‌واسطه جلسات حضرت آقا با شاعران فارسی‌گوی منطقه روشن مانده است.

وی در ادامه شعری با عنوان «وطن» را برای حاضرین قرائت کرد:

باز لبخند بزن، زنده به لبخند توأم

مادرم هستی و بی‌واسطه فرزند توأم

 در تو زادند دل و دانش و اندیشه و دین

آستان‌بوس حکیمانِ خردمند توأم

دوست دارم که مرا رود بخوانی همه عمر

زنده‌رود و ارس و اترک و اروند توأم

فارسی حرف بزن، حرف زدن با تو خوش است

با تمام دل خود شیفته‌ی قند توأم

دخترِ دامن البرز و غرور سبلان

گُرد دانای دنا و یلِ الوند توأم

با تو نزدیکم و در دورترین جای جهان

باز فرزند تو فرزند تو فرزند توأم...

عاشقت هستم و با عشق دَمی دارم من

تا برایت بنویسم قلمی دارم من

از عروس سخنت جلوه‌گری می‌ریزد

مرحبا عشق که از لفظ دری می‌ریزد

مرحبا، از همه گلهای جهان تازه‌تری

 "دوستت دارم و دانم" که سراپا هنری

به فدای قد سروت که جراحت دارد

چه زبانی‌ست که این مایه ملاحت دارد

تو تر و تازه از آغوش حکیم آمده‌ای

تو در این دایره چون دُر یتیم آمده‌ای

تو به پا کرده‌ای آیین رواداری را

تو شکستی بت چنگیزی و تاتاری را

پهلوانان همه در خاک تو اردو زدند

 شهریاران جهان پیش تو زانو زده‌اند

می‌برد نسل به نسل آینه در دست تو را

فاتحی، کابل و تهران و دوشنبه است تو را

غزلی، بیت به بیت تو نشان عشق است

کلماتت همه "دستور زبان عشق" است

پاک و پرعاطفه‌ای، پر تپش و دانایی

دیگران جمله مریدند و تو مولانایی

مست در پای تو صد خوشه‌ی تاک افتادند

تا بمانی تو، چه بسیار به خاک افتادند

دشمنت خواست چراغ تو به شاهی نرسد

دشمنت خواست که این آب به ماهی نرسد

غافل از آن‌که چه در هند و چه ایران و چه چین

شیر با زخم شغالان نشود خانه‌نشین

به ری و بلخ و بخارا و خُجندت سوگند به تب و تاب سمرقند چو قندت سوگند

به خراسان که اگر زخمی و تن‌سوخته است

بر تن تار سخن‌های تو را دوخته است

تو چراغی و محال است که خاموش شوی

عشق یعنی تو مبادا که فراموش شوی

جامه‌ای سبز و رها بر تن ایران منی

فارسی هستی و نقش جگر و جان منی

در ادامه استاد حسینعلی جعفری نویسنده برجسته کشور در ادامه با اشاره به سابقه دیدارهای خود با رهبر انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب در کنار شخصیت سیاسی خود به عنوان رهبر، عالم، عارف، شاعر، ادیب و نویسنده نیز شناخته‌شده و کتاب‌ها و اشعار ایشان گویای ابعاد شخصیتی ایشان است.

وی به همسفر بودن خود با حضرت آقا در سال 1391 برای سفر به استان خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: کتاب «جلوه اهل خراسان» را در سفری که به همراه رهبر انقلاب به خراسان شمالی داشتم نوشتم که بعدها متوجه شدم حضرت آقا این کتاب را خوانده است.

در پایان نیز مهدی زارع از شاعران برجسته استان نیز با توصیف نوع رفتار و منش فرهنگی حضرت آقا به علاقه ایشان به شعر و ادب فارسی اشاره کرد و ضمن بیان خاطره‌ای شیرین از دیدار با ایشان در بیت رهبری، گفت: جدیت، تیزبینی، تخصص، نگاه کارشناسانه و دقیق ایشان در مورد ادبیات گویای ابعاد شخصیتی ایشان است.

گفتنی است، مستند «غیررسمی ۶»، روایتی از انس رهبر فرزانه و کتاب‌شناس انقلاب اسلامی با کتاب و اهالی فرهنگ است. این مستند شامل بخش‌های کمتر دیده‌شده از سخنرانی‌ها، دیدارها و بازدیدهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب و خاطراتی از مسئولین و افراد مختلف مرتبط با حوزه کتاب است که در آستانه فرارسیدن سی‌ودو مین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، سلسله نشست‌های «گعده امین» با بررسی مستند «غیررسمی ۶» در کتابخانه‌های اصلی شهرستان‌ها در حال برگزاری است.