مسئول دفتر حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بیت‌المقدس استان کردستان، با عنوان اینکه قوت سپاه پاسداران به اقامه نماز است، از برگزاری دومین اجلاسیه استانی نماز توسط سپاه کردستان در ۲۱ آبان‌ماه جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، حجت‌الاسلام طه توکلی، اظهار کرد:  خداوند منان در کلام‌الله مجید سوره حج آیه ۴۱ می‌فرماید که تجلی قدرت در حقیقت حکومت است و ما با هر کسی و به کسی قدرت دادیم بر روی زمین ضرورتاً باید نماز را برپا کند.

وی بیان داشت: برای اقامه نماز قدرت باید در اختیار افراد صالح باشد چرا که فرد مومن از قضایا بهره‌برداری صحیحی خواهد داشت و متقابلاً اگر این قدرت در اختیار افراد نالایق باشد طبیعتاً نمی‌تواند بهره‌برداری صحیحی از موضوعات نمود.

توکلی خاطرنشان کرد: لزوماً باید احیاگر دین آموزهای آن و فرایض دینی باشیم که این موارد جز با اقامه نماز میسر نخواهد شد.

مسئول دفتر حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بیت‌المقدس خاطرنشان کرد: حکومت صالحان همواره به‌عنوان الگویی از عدالت و سعادت در تاریخ بشریت مطرح بوده است.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین ثمرات این نوع حکومت، استقرار نماز و زکات به‌عنوان دو رکن اساسی دین اسلام است که نه‌تنها جنبه‌های روحانی، بلکه ابعاد اجتماعی و اقتصادی را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

توکلی بیان داشت: نماز به‌عنوان یکی از واجبات دین، ارتباط انسان را با خالق خود برقرار می‌سازد چرا که در حکومت صالحان، توجه به اقامه نماز و برگزاری جماعت به‌عنوان یک وظیفه اجتماعی و دینی تلقی می‌شود.

وی بیان داشت: برگزاری نماز در جماعت، نه‌تنها موجب تقویت روح جمعی می‌شود، بلکه انسجام و همبستگی اجتماعی را نیز به همراه دارد چرا که مردم با حضور در صف‌های نماز، احساس تعلق به جامعه‌ای بزرگ‌تر را تجربه می‌کنند که این امر به ترویج محبت و همدلی میان افراد منجر می‌شود.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در کردستان اظهار داشت: نخستین ثمرات حکومت صالحان در استقرار نماز و زکات همچنین باعث می‌شود که ارزش‌های انسانی و اخلاقی در جامعه تقویت شودمردم به همدیگر کمک می‌کنند و از یکدیگر حمایت می‌کنند. در چنین فضایی، حس همدلی و تعاون میان افراد به وجود می‌آید و این امر موجب شکوفایی فرهنگی و اجتماعی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری نماز جماعت و مراسم مذهبی به‌عنوان محافلی برای تبادل افکار و اندیشه‌ها عمل می‌کند بیان داشت: مردم در این فضاها می‌توانند درباره مسائل مختلف بحث و گفتگو کنند و این امر به ارتقای سطح آگاهی جامعه منجر می‌شود.

نماز نماد قدرت و عامل تمدن‌سازی در جوامع اسلامی

حجت‌الاسلام توکلی در ادامه خاطرنشان کرد: نماز به‌عنوان یکی از ارکان اصلی دین اسلام، نه‌تنها ارتباط انسان را با خداوند برقرار می‌سازد، بلکه نماد قدرت و عامل مهمی در تمدن‌سازی نیز به شمار می‌آید که این فریضه روحانی، افراد را به‌سوی تقویت ایمان و وحدت جمعی هدایت می‌کند و در نتیجه، بنیان‌های یک جامعه مستحکم را بنا می‌نهد.

وی گفت: نماز، به‌عنوان عمل عبادی، موجب ایجاد نظم و انضباط در زندگی فردی و اجتماعی می‌شود زمانی که مسلمانان به طور منظم به نماز می‌پردازند، احساس مسئولیت و تعهد به ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی در آنان تقویت می‌شود این نظم، عامل اصلی ایجاد جامعه‌ای پویا و پیشرفته است که در آن افراد با هم همکاری و تعامل دارند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در کردستان از سویی دیگر، نماز را به‌عنوان نمادی از قدرت معنوی که انسان‌ها را به‌سوی اتحاد و همبستگی دعوت می‌کند نام برد و اظهار داشت: نماز جماعت، فرصتی است تا افراد از اقشار مختلف جامعه گرد هم آیند و در کنار یکدیگر به عبادت بپردازند این اتحاد، نه‌تنها باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود، بلکه به ایجاد هویتی مشترک و ماندگار نیز منجر می‌گردد.

وی گفت: در تاریخ، بسیاری از تمدن‌های بزرگ اسلامی به واسطه ترویج ارزش‌های انسانی و اخلاقی از طریق نماز و دیگر عبادات شکل‌گرفته‌اند و این عبادت، به‌عنوان عاملی در ارتقای فرهنگ، هنر و علم در جوامع اسلامی ایفای نقش کرده است.