چطور هکرها از داده های شما در ChatGPT سوءاستفاده می کنند و برای محافظت از این داده ها چه کاری می توانید انجام دهید؟

غزال زیاری: هوش مصنوعی این روزها مثل یک موج همه گیر در صنعت های مختلف نفوذ کرده و مرزهای جدیدی را باز می کند و مدیران صنایع و تجارت ها را مجبور می کند تا با مسائل جدیدی روبرو شوند. درک دلیل چنین اتفاقی آسان است؛ در شرایطی که ابزارهایی مثل ChatGPT در حال رشد و پیشرفت هستند، مرز بین انسانها و ماشین ها روز به روز در حال محو شدن است. در این شرایط، زمانی که فکر می کردیم که دستمان در بحث جابجایی شغلی و تهیه پیش نویس سیاست های دیجیتال پر است، حالا دغدغه و مسئله جدیدی در حال ظهور است؛ دزدی از اکانت های ChatGPT و معامله شان در دارک وب.

برخی سارقان سایبری، حالا بازار جدیدی پیدا کرده اند؛ حالا دیگر بحث سرقت طلا یا الماس مطرح نیست، بلکه صحبت از سرقت اطلاعاتی مبتنی بر هوش مصنوعی در میان است. اکانت های دزدیده شده ChatGPT در حراج های دیجیتالی دست به دست می شوند و همین باعث افزایش جرایم سایبری و سرقت هویت افراد شده است.

جنبه های منفی گفتگو با هوش مصنوعی

به تازگی کارگاه های سایبری گروه IB که در سنگاپور مستقر هستند، دریافته اند که بیش از صد هزار اکانت ChatGPT توسط بدافزار سرقت اطلاعات مورد حمله قرار گرفته و در بازارهای غیرقانونی دارک وب در دسترس هستند. چهل درصد از این اکانت های هک شده مربوط به منطقه آسیا و اقیانوسیه است؛ حدود ۱۲.۵۰۰ تا از این اکانت ها متعلق به کشور هند هستند و تعداد اکانت های هک شده در آمریکا هم چندان کم نیست و حدودا ۳۰۰۰ اکانت است. فرانسه پیشتاز تعداد اکانت های مسروقه ChatGPT در قاره اروپاست و لازم به ذکر است که عواقب جرایم سایبری آن چنان که باید و شاید جدی نیست.

بیشتر بخوانید:

با ورود به ChatGPT، این متجاوزان دیجیتالی دسترسی رایگان به تمام چت ها و داده های ذخیره شده در حساب ها خواهد داشت و در یک چشم بر هم زدن، چت ساده شما با هوش مصنوعی، تبدیل به خوراکی برای دارک وب خواهد شد. این ماجرا هشداری است که نشان می دهد که چت های شما با دوست هوش مصنوعی تان آنقدرها که فکر می کنید امن نیست و هرگز نباید اطلاعات حساس را با ربات چت مجهز به هوش مصنوعی یا افراد مشکوکی که آنلاین با آنها برخورد می کنید در میان بگذارید.

آیا هوش مصنوعی مقصر است؟

الان، قبل از آنکه بخواهیم انگشت اتهام را به سمت کسی بگیریم، باید بدانیم که این طور نیست که هوش مصنوعی باز (OpenAI) درها را برای چنین نفوذهایی باز گذاشته باشد. این رخنه از طریق دستگاه های ما اتفاق می افتد. مجرمان سایبری از بدافزارهایی برای فریب دادن و باز کردن مسیر خود در دستگاه های ما استفاده می کنند. آنها گاهی هدف شومشان را در لینک ها و پیوست های به ظاهر بی ضرر پنهان می کنند و یا از شکاف های نرم افزارهای قدیمی استفاده می کنند. زمانی که آنها به دستگاه شما نفوذ کردند، می توانند به هرنوع داده ای از جمله جزئیات حساب ChatGPT شما دسترسی داشته باشند. این یک معضل دیجیتال بزرگ است که البته راه هایی برای اجتناب از این اتفاق نیز وجود دارد.

نکات مهم برای محافظت از هویت دیجیتال خود

تاریخچه چت در ChatGPT را غیرفعال کنید

هر کاربر ChatGPT می تواند ویژگی تاریخچه چت (Chat History) خود را غیرفعال کند. چگونه؟

وارد وب سایت ChatGPT شوید؛ در صفحه اصلی برروی آیکون پروفایل در بخش سمت چپ و پائین صفحه کلیک کنید تا یک منوی پاپ آپ باز شود. بالا رفته، وارد تنظیمات (Setting) شوید و روی آن کلیک کنید. وارد بخش کنترل داده ها (Data controls) شوید و گزینه تاریخچه چت (Chat History & Training) را غیرفعال کنید.

این نکته را درنظر داشته باشید که حتی با غیرفعال کردن تاریخچه چت، ChatGPT هنوز هم گفتگوهای جدید را برای ۳۰ روز حفظ خواهد کرد و فقط در صورت نظارت و نیاز به بررسی سوءاستفاده های احتمالی از آن بهره می برد و بعد از ۳۰ روز، این مکالمات برای همیشه حذف خواهند شد.

پاک کردن گفتگوهای قدیمی با ChatGPT

شما می توانید تاریخچه چت های قدیمی با ChatGPT را نیز پاک کنید. این کار را هم به شما آموزش می دهیم:

کافی است وارد وب سایت ChatGPT شوید؛ برروی عکس پروفایل خود کلیک کنید تا منوی پاپ آپ باز شود. حالا روی گزینه پاک کردن مکالمات (Clear Conversations) کلیک کنید تا چت ها را پاک کنید. سپس برای تائید، روی دکمه Confirm Clear Conversations کلیک کنید. بدین ترتیب گفتگوهای قبلی تان با ChatGPT به طور کامل پاک خواهد شد.

گامهای مهم برای محافظت از خود دربرابر هویت های جعلی

حسابهای خود را کنترل کنید

به صورت مرتب، صورتحساب های بانکی، صورت حسابهای کارتهای اعتباری و سایر حسابهای مالی خود را برای اطلاع از هرگونه فعالیت غیرمجاز بررسی کنید. اگر متوجه هرگونه تراکنش مشکوکی شدید، سریعا به بانک اطلاع دهید.

مراقب تلاشهای فیشینگ باشید

حواستان به ایمیل ها،تماس های تلفنی و یا پیغام های شخصی از منابع ناآشنا که از شما اطلاعات شخصی درخواست می کنند باشید. از روی کلیک کردن روی لینک های مشکوک و یا ارائه جزئیات حساس جلوگیری کنید. مگر اینکه صحت درخواست را کاملا تائید کرده باشید.

فعال کردن احراز هویت دو مرحله ای

هرچه زودتر احراز هویت دومرحله ای تان را فعال کنید. این اقدام، یک لایه امنیتی اضافی را با درخواست یک روش تائید دیگر مثل ارسال کد به تلفن شما، علاوه بر رمز عبور، ایجاد می کند.

استفاده از پسوردهای قوی

استفاده از پسوردهای (رمز عبور) قوی برای اکانت ها و دستگاه های شما و عدم استفاده از یک پسورد مشخص برای چند اکانت مختلف آنلاین می تواند به شدت مفید باشد. در عین حال می توانید از سرویس مدیریت رمز عبور استفاده کنید تا به صورت ایمن، پسوردهای خود را ذخیره کرده و درعین حال پسوردهای سخت و پیچیده تولید کنید. این کار باعث خواهد شد تا رمزهای عبور منحصربه فرد و سختی را ایجاد کنید که هکرها هرگز نتوانند آنها را حدس بزنند. به علاوه، تمام رمزهای عبور شما در یک حافظه ثبت شده و هرزمان که شما قصد ورود به یک حساب کاربری را داشته باشید، به صورت اتوماتیک بخش رمز عبور پر می شود تا مجبور نباشید که این رمزها را به خاطر بسپارید. هرچه پسوردهای کمتری را به خاطر بسپارید ، احتمال اینکه از آنها برای حسابهایتان مجددا استفاده کنید کمتر خواهد شد.

نرم افزارهایتان را به روزرسانی کنید

به صورت منظم سیستم عامل، نرم افزار آنتی ویروس، مرورگرهای وب و سایر برنامه های کاربردی تان را به روز رسانی کنید تا مطمئن شوید که از جدیدترین نسخه های امنیتی و حفاظتی شان بهره مند هستید.

ایجاد آدرس ایمیل با نام ساختگی

ایجاد آدرس ایمیل های با نام ساختگی (alias email addresses) به شما کمک می کند تا بتوانید از اطلاعاتتان محافظت کرده و با افزودن آدرس های ایمیل اضافی که پیامها را به آدرس اصلی تان ارسال می کند، تعداد ایمیل های اسپم را به حداقل برسانید و راحت تر بتوانید ارتباطات دریافتی تان را مدیریت کرده و مانع از نقض داده ها شوید.

جمع بندی

استفاده از اینترنت، دیگر بحث تماشای ویدیوهای سگ و گربه یا خریدهای آنلاین نیست. هوش مصنوعی این روزها حسابی گرد و خاک به پا کرده و به نظر می رسد که با بهره گیری از ChatGPT در حال چشیدن طعم آینده، هرچند کمی تلخ هستیم.

خبر خوب چیست؟ ما هنوز بی دفاع نشده ایم. استفاده از پسوردهای منحصر به فرد و پیچیده، احراز هویت دو مرحله ای، شک و تردید نسبت به ایمیل های مشکوک و آپدیت های منظم دستگاه ها، تعدادی از اصلی ترین سلاح های ما در نبردهای دیجیتال هستند.

منبع: Foxnews

۵۸۵۸

منبع: خبرآنلاین