ایسنا نوشت:سرپرست معاونت برنامه‌ریزی وزارت جهادکشاورزی گفت: دو کامیون کلم از عراق برگشت خورده، زیرا این محموله‌ها گواهی بهداشت از مبدا نداشتند و به صورت غیر رسمی فرستاده شده بودند.

شاهپور علایی مقدم در حاشیه نشست تخصصی بررسی عملکرد آفت کش‌ها بر محصولات کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا اخیرا محصول کشاورزی ایرانی برگشت خورده است یا خیر؟ گفت: دو کامیون کلم از عراق برگشته خورده است. در گزارش‌هایی که دریافت کردیم متوجه شدیم که گواهی بهداشتی این محموله‌ها مطابق با استانداردهای کشور عراق نبوده است.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: برگشت محصولات جزو لاینفک قرنطینه است و ما نیز گاهی محصولات برخی کشورها را برگشت می‌دهیم. اینگونه نیست که صد در صد محصولات در دنیا به بازار هدف برسند.

وی تصریح کرد: برگشت با توقف تفاوت دارد. برگشت امر طبیعی است و وظیفه حفظ نباتات و پست قرنطینه هر کشوری بررسی سلامت محصولات وارد شده به آن کشور است. همچنین لازم به ذکر است که در بخش حفظ نباتات کشور ۱۰ ماه است که توقف صادرات نداریم.

علایی مقدم در ادامه گفت: ۱۴ ماه صادرات کیوی متوقف بود و هفته گذشته پذیرش شد. فلفل دلمه نیز بسترمحور شد و سلامت محصولات را مد نظر قرار دادیم. همچنین تلاش کردیم شرایط و استانداردهای کشور را با اوراسیا و کشورهای دیگر یکسان کنیم تا این مشکلات حل شود.

وی در ادامه در خصوص توزیع گوشت منجمد نیز گفت:گوشت گوساله منجمد داخلی و برزیلی در بازار توزیع شده است که از نظر بسته بندی و قیمت یکدیگر تفاوت دارند. شرکت پشتیبانی امور دام در سامانه ستکاوا توزیع گوشت منجمد را در تهران آغاز کرده است تا فروشگاه‌ها از طریق این سامانه گوشت سفارش دهند.

وی در خصوص قیمت گوشت نیز گفت:وقتی میانگین دام زنده سبک کیلویی ۱۰۰ هزار تومان شده و لاشه آن حدود ۲۰۰ هزار تومان می‌شود یا گوشت گوساله نیز کیلویی ۲۴۰ هزار تومان می‌شود طبیعتا گوشت منجمد با قیمت هر کیلو ۱۵۰ یا ۱۶۰ هزار تومان قیمت‌ها را کاهش می دهد.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: ستکاوا برای شهرهای تهران راه‌اندازی شده است زیرا تهران مرجع است و بیشترین تقاضا در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه قیمت گوشت تابع متغیرهای متفاوتی است و باید آسیب شناسی شود که علت فاصله قیمت دام زنده و گوشت چیست، افزود: کمبود دام نداریم. هزینه‌های تولید و جابه جایی و قیمت جهانی نهاده‌ها افزایش یافته است که طبیعتا قیمت گوشت را بالا می برد.

به گفته وی بیشترین ذخایر استراتژیک را در گوشت، برنج و روغن داریم و نگرانی در این بخش وجود ندارد.

علایی مقدم در پایان گفت: قیمت‌هایی که بعضا در بازار گوشت اعلام می‌شود، قیمت‌های کاذب است.‌

بیشتر بخوانید:

35217

منبع: ایسنا