توجه هیات رئیسه مجلس به نظم صحن علنی در روز رای اعتماد به 4 وزیر پیشنهادی دولت صحنه های جالبی را رقم زد.

محمود عزیزی: بعد از قرائت قرآن، نمایندگانی که دیرتر وارد صحن علنی شدندسراغ محمد حسین فرهنگی عضو هیات رئیسه رفتند تا ببینند آیا اسامی آنها برای مخالفت و موافقت به سرانجامی می رسد یا خیر. احمد توکلی و الیاس نادران در چهره منتقد دولت هم جزو این دسته از نمایندگان بودند.

* عدد نمایندگان مجلس در زمان آغاز جلسه در تابلو، 244 نفر بود. رقمی که کمتر اتفاق می افتد در روزهای عادی ثبت شود.

* ساعت 9 و 20 دقیقه صبح رئیس جمهور به همراه باهنر و چندی از نمایندگان حامی دولت وارد مجلس شد. اگر در زمان معرفی وزیر ورزش هیچ کس از او استقبال نکرد، امروز برخی از نمایندگان مجلس در زمان ورود به صحن علنی به استقبال رئیس جمهور رفتند.

*بعد از قرار گرفتن در جایگاه مخصوص، احمدی نژاد برای تک تک نمایندگانی که به سراغ او آمدند تمام قد بلند می شد.

*به جز وزرای پیشنهادی، دستیار ارشد رئیس جمهور، معاون پارلمانی رئیس جمهور، وزیر اقتصاد، ارتباطات، نیرو، دادگستری و رئیس بنیاد شهید، رئیس جمهور را همراهی کردند. در زمان مذاکرات در مورد شیخ الاسلامی هم علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه برای حمایت از همکاران خود وارد صحن بهارستان شد.

 *بعد از ورود رئیس جمهور، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس در کنار شیخ الاسلامی وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه قرار گرفت.

* نمایندگانی که برای نطق در مخالفت و موافقت با وزاری پیشنهادی به هیات رئیسه رفته بودند بعد از پایان کارشان وقتی وارد صحن شدند به سوی رئیس جمهور رفته و با او دیده بوسی کردند. اتفاقی که درباره وزرا هم رخ داد.

*ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده بیرجند در زمان مصافحه با رئیس جمهور چند ثانیه ای حرفهایی را در گوش احمدی نژاد زمزمه کرد.

*چند دقیقه بعد از ورود رئیس جمهور، عدد نمایندگان مجلس به 251 نفر رسید.

*«آقایایون بفرمائید دیگر!» اولین تذکر رئیس مجلس خطاب به نمایندگانی است که در اطراف رئیس جمهور و وزرا در حال احوال پرسی یا پیگیری مشکلات حوزه انتخابیه هستند و مذاکرات مجلس درباره لایحه گمرک را پیگیری نمی کنند. تذکری که در ادامه به« آقایون بفرمائید دیگه؛ دونه دونه اسم نبریم.» تغییر پیدا کرد.

*بعد از خوش آمد رئیس مجلس و تقاضای او برای سخنرانی رئیس جمهور، آقای احمدی نژاد تنها 9 دقیقه به نطق پرداخت و بعد از سخنرانی کوتاه خود نیز صحن علنی مجلس را ترک کرد.

*نکته جالب در نطق رئیس جمهور تشکر او از همکاران گذشته اش، محرابیان، محصولی و میرکاظمی بود که رئیس جمهور می گفت که آنان در سنگرهای دیگر دولت را کمک خواهند کرد.

 *بعد از اینکه با خروج رئیس جمهور، بار دیگر اطراف وزاری دولت شلوغ شد، امیدواررضایی عضو هیات رئیسه مجلس خطاب به نمایندگان مجلس تصریح کرد که «به سخنران حترام بگذارید آقایان» و در ادامه رئیس مجلس از نمایندگان خواست بر صندلی های خود قرار بگیرند.

*از نکات قابل توجه درباره نمایندگان مخالف و حامی وزرا، مخالفت و موافقت دو عضو فراکسیون اقلیت بود. آن گونه که قنبری سخنگوی فراکسیون اقلیت به عنوان مخالف و محسنی بندپی دیگر عضو فراکسیون اقلیت به عنوان موافق درباره برنامه های شیخ الاسلامی سخن گفتند.

*در شرایطی که فراکسیون اکثریت و اقلیت درباره وزیر پیشنهادی نفت توافق داشتند مخالف علی مطهری نماینده منتقد تهران درباره وزیر نفت نشان داد او این بار هم بر خلاف مسیر آب قصد شنا دارد.

 *در زمان نطق حسینی صدر نماینده خوی که به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه ثبت نام کرده محبی نیا عضو هیات رئیسه مجلس نسبت به بی نظمی در اطراف وزرا تذکر داد که این امر با واکنش حسینی صدر مواجه شد که می گفت« باید به خود هیات رئیسه هم تذکر داد» که محبی نیا خطاب به وی گفت:«ما داریم شما را کمک می کنیم، تذکر  هم می خواهید بدهید؟!»

 *در ادامه جلسه علنی وقتی باز هم تذکرها موثر نیفتاد رضایی عضو هیات رئیسه خطاب به نمایندگان از آنان خواست در صندلی های خود قرار بگیرند.

 *در حالیکه در ابتدای جلسه مجلس، محمدحسین فرهنگی عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد محمد دهقانی و کواکبیان برای مخالفت با وزیر پیشنهادی اسمشان از قرعه بیرون آمده است در نهایت با انصراف مخالفین و منتفی شدن نطق موافقین وزیر، غضنفری پشت تریبون قرار گرفت.

*در میان نطق غضنفری، ملک محمدی نماینده دامغان با مطهری که قصد مخالفت با وزارت قاسمی را داشت شروع به رایزنی کرد تا وی را از نطق کردن منصرف کند.

*علی مطهری نماینده تهران نخستین مخالف قاسمی وزیر پیشنهادی نفت بود که سابقه سپاهی وی را موجب حضور سپاه در سیاست می دانست. اگر چه در زمان سخن گفتن وی فریاد های دو دو - مخالف- نمایندگان بلند نشد اما بعد از نطق وی فریاد  احسنت و مرگ بر آمریکا به طور توامان فضای مجلس را پر کرد.

*فلاحت پیشه نماینده کرمانشاه که به عنوان موافق تصدی قاسمی پشت تریبون حضور یافته بود سخنانش 4 بار با فریادهای احسنت نمایندگان همراه شد.

* 5دقیقه به ساعت 12 ظهر محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور وارد مجلس شد و مورد استقبال نمایندگان قرار گرفت.

*به دنبال نطق مطهری، رئیس مجلس 5 دقیقه از وقت نماینده موافق را گرفت و به حمایت از قاسمی پرداخت. او که می گفت بنا ندارد در این مسائل وارد شود دلیل سخن گفتنش را جفایی که به آقای قاسمی و سپاه شده دانست تا به گفته وی « اگر کسی از سپاه، مسئولیت در کشور داشت ذنب لایغفر مرتکب نشده است.»

*درخواست رئیس مجلس برای رای نمادین به وزیر پیشنهادی نفت بار دیگر با فریاد احسنت نمایندگان همراه شد.

 *اولیا نماینده یزد که دومین مخالف قاسمی بود در زمانی که قصد بالا رفتن و سخنرانی را داشت با درخواست همکارانش برای نطق نکردن مواجه شد که همه آنها را با «لبخند» پاسخ داد. او زمانی هم که پشت تریبون قرار گرفت در سخنان کوتاهی گفت که  «به خدا مخالفت یک نفر موجب نمی شود آسمان به زمین بیاید.»

*احوال پرسی نمایندگان همزمان با نطق اولیا افزایش یافت و دور و اطراف معاون اول رئیس جمهور بار دیگر شلوغ شد.

*درحالیکه احمد توکلی قصد داشت در حمایت از وزیر نفت صحبت کند وقتی رئیس مجلس نطق نماینده یزد را در حکم مخالفت ندانست و بنابر آن نماینده موافق هم نباید صحبت کند، این تصمیم با دلخوری توکلی همراه شد و وی در ادامه هم این موضوع را در تذکری طرح کرد که رئیس مجلس آن را وارد ندانست.

 /27212

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها