تسنیم نوشت: حجم بسیار بالای معاملات کالاهای قاچاق در حالی در بازار رقم های میلیاردی را ثبت می کند اما کسی توجهی به این موضوع نداشته و متخلفین هم از این شرایط امن برای ادامه فعالیت خود استفاده می کنند.

در طول هفته اخیر اخباری مبنی بر فروش لوازم خانگی دست دوم عراقی در بازار مطرح شده است البته هنوز کسبه امین حضور این موضوع را تایید نکرده اند اما به نظر می رسد اگر قرار بر فروش لوازم دست دو خانگی در بازار کشور باشد این موضوع بیشتر در بازارچه های دست دوم کشور و مناطق محلی صورت گیرد. 

در همین رابطه محمد حسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی تاکید کرده است فروش لوازم خانگی دسته دوم عراقی در بازار مشاهده نشده است اما با توجه به نزولی شدن قیمت ارز روند قاچاق لوازم خانگی به کشور تاحدودی تغییر پیدا کرده است. 

البته اجتهادی به عنوان مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم گفته است: در حال حاضر لوازم خانگی به صورت قانونی وارد نمیشود و تنها تعداد اندکی از کالاهای قاچاق کشف میشود.

به گفته وی، البته علیرغم آن که واردات کالا ممنوع است اما در شهرهای جنوبی شاهد تعداد بسیار زیادی کالا تحت عنوان ته لنجی و همچنین کالاهای کوله بری هستیم که امروز بازار را مملو از کالاهای خارجی کرده است.

مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن اشاره به محروم کردن دولت از عوارض گمرکی و نداشتن خدمات پس از فروش کالاها برای مصرف کننده، خاطرنشان کرد: وارداتی که ممنوع شده، با سواستفاده از رویه‌های قانونی، ملوانی و ته لنجی انجام میشود و این حجم کالا در بازار کشور با برنامه ریزی هایی اتفاق می‌افتد.

مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن ابراز بی‌اطلاعی از کالاهای قاچاق شده سازمان یافته گفت: حجم بالای لوازم خانگی نشان از قاچاق‌های سازمان یافته است.

وی معتقد است: اگر بناست واردات رسمی باز شود، سریع‌تر این کار صورت گیرد و در غیر این صورت، جلوی روزنه‌هایی که تحت عنوان سهمیه‌های مرزنشینی باب شده، گرفته شود.  ارزی که به صورت قاچاق از کشور خارج شده و کالای قاچاقی که وارد میشود، ضرری دو سویه است و دراینجا دولت باید تصمیمات لازم را بگیرد.

در حال حاضر عدم نظارت کافی بر بازار لوازم خانگی عاملی شده تا بیش از ۵۰ درصد کالاهای مورد معامله در بازار قاچاق باشند. 

نکته قابل تأمل اینجاست قیمت ارزان کالاهای قاچاق نسبت به محصولات داخلی باعث شده تا خرید آنها برای مصرف کننده به صرفه بوده و آنها جنس های ارزان قاچاق که فاقد گارانتی هستند را به راحتی خریداری کنند.  

کسبه امین حضور معتقدند کالاهای قاچاق به راحتی از طریق واحدهای بدون جواز به فروش می رسند و کسی هم تدبیر لازمی را برای مدیریت بازار انجام نمی دهند. 

حجم بسیار بالای معاملات کالاهای قاچاق در حالی در بازار رقم های میلیاردی را ثبت می کند اما کسی توجهی به این موضوع نداشته و متخلفین هم از این شرایط امن برای ادامه فعالیت خود استفاده می کنند. 

۲۲۳۲۲۷